Ako naučiť dieťa piť vodu?

26. jún 2023

aby som sa presnejšie vyjadrila. ako ste postupovali aby sa dieťa naučilo postupne samozrejme piť vodu z pohára? ..syn má rok, bol na UM takže problém s pitím z flaše nemá. Dostáva čistú vodu. akurát teda niekedy moc nechce až ked je fakt smädný.
Len teraz neviem či je lepšie kúpiť taký ten učiaci pohárik a tak nech sa snaží alebo napr začať tým že kupim flašu so slamkou a najskôr sa tak naučí.

hariet
26. jún 2023

A nevypije ti normalne z poharika? Mne obe deti sa tak najlepsie napili a pit vodu zacali tiez cca v roku. Ja som mojmu dala poharik aj do vane a napustal si tam a tak trenoval - zabava a mohol sa dobre aj pooblievat pri tom. Podla mna- uciaci poharik je blbost, resp nam nefungoval. Len skusaj, aj so slamkou to pochopi casom.

konikkon
27. jún 2023

My sme dcéru naučili piť z normálneho pohára, keď mala pol roka tak, že sme pred ňou veľa pili, ona to samozrejme chcela vyskúšať. A od vtedy nám pekne pije z pohára. Z fľaše nechcela, lebo bola zvyknutá, že z fľaše pije mlieko. Po roku už pila zo všetkého, z dojčenskej fľaše, z pet fľaše... Žiadne špeciálne poháriky a fľašky nemáme.