moj syn ma 2 roky a doteraz krasne zaspaval v postielke sam o osmej hodine vecer. teraz vsak chytil novy manier = spat ani za svet....
tak place ze nechce do postielky a ak ho tam dam, tak sa od placu pozvracia. takze ho tam nemozem dat a lezi pred televizorom do pol desiatej vecer az kym tam nezaspi a neprelozim ho do postielky. ale nemozem ho tam dat pokial uplne nezaspi. takto to mame uz viac ako tyzden. neviem ako ho to odnaucit a kde na to vobec prisiel.
@pancake my sme zazivali v tom obdobi nieco podobne. tiez nechcel spat vo svojej posteli, ale v nasej. tiez som bola tehotna - zeby to bolo tym? my sme ho nechali, nech teda ide spat tam. dostal svoje hracky a vecer sme ho prenasali. jedine sa mi podarilo vysvetlit, ked manzel nebol doma, ze musi ist spat do svojej, lebo maminka by nemala kde spat, vtedy isiel. ale inak zaspaval asi 3 mesiace tam. 🙂 a tiez nemal na to kde prist. moze to byt vekom, tehotenstvom, skratka je to urcita faza. 😉
No u nas je to podobne, zacalo sa to pred dovolenkou, zrusili sme dudel na zaspavanie. a odvtedy sa nevie ukludnit a zaspat sam. na obed zaspi iba v kociku, inak ho neuspim, nepomaha nic- ani po dobrom, ani po zlom ked nanho idem. proste nezaspi. ☹ a v noci zaspava o desiatej vecer, ked uz vyskusa vsetky finty - porozpravame si vsetky rozpravky, ide trikrat cikat, kakat, a potom zaspim asi prva ja a on tiez...
aj nam sa to stalo, boli sme na 3 týždne u rodičoch a tam spal somnou, a keď sme prišli domov ani za svet nechcel zaspať sam v postielke, prvý večer som ho hladkala cez mreže na postielke, potom som len pri ňom sedela, neskôr som si lahla na postel a teraz už sam zaspáva, ale každe dieťa je iné, u nas to pomohlo, vela šťastia a hlavne trpezlivosti 🙂