Ahojte,
Väčšina z vás asi rieši ako dieťa od cumlíka odnaučiť. No ja svojho syna potrebujem na cumlík naopak naučiť.
Máte nejaké typy? Okrem medu 👍🙂
@denisa169 a preco potrebujes ak mozme vediet? Ja mam 4 deti a tiez ani jedno nemalo ani cumel, ani flasu. A deti boli uplne v poriadku .
Dve deti cumel nechcelo-uplne ich napinalo. Striaslo. Treti vzal a ma do teraz-2r.
@denisa169 dojcene je tazke, lebo cumel a dojcenie je opacny system sania, cize stale vypluje cumel. Jedine mu budes drzat cumel na puse a on sa postupne nauci ho nevyplut.
Kazde dieta je ine, moj prvy mal do 10mes, druhy na pol roka povedal ze uz ho nechce do kocika 🤣 a treti mal len obcas na cesty, k dr.a inak ho nepotreboval a ani sa nenaucil na neho 🤷♀️
Len mu ten cumel dajte, je to super pomocnik, dieta si uspokoji saci reflex a mama nema dieta stale na cecku, davala som hned od porodnice, pridrzat ked vytlaca, hladat vyhovujuci tvar. Zacinala som kaucukovym alebo nejakym maksim. Silikon je lepsi na udrzbu, ale tvrdsi a to sa babatkam moc nepaci. A tiez som davala plienku k tvaricke, vytvoria si z nej bezpecneho mojkaca, daju sa dookola prat, su vselijake farby. Vlacia to az po skolku. Ked je treba ukludnit sa, sup dudel, plienocku, ucuckaju sa aj sami.
Ja som skúšala rôzne typu cumlov a obom deťom vyhovoval Avent cumlík. Dokonca robia aj také, čo svietia v tme a ten kto to vymyslel si zaslúži nobelovu cenu :D zo začiatku treba chvíľku dieťaťu ten cumlík pridržat ale pomerne rýchlo by si malo zvyknúť 🙂
@denisa169 musis len skusat sem tam cumel ponuknut. Pokupuj rozne tvary, rozne znacky, materialy, a len skusat. Su deti, ktorym je to jedno, a cmulaju vsetko daradu a hned. A su potom take, co maju vyhradeny svoj vkus, a aj take, co nechcu ziadny ani za svet.
Naucit sa to neda, iba skusat, ci nejaky bude vyhovovat. Ale kludne aj nemusi, a mozno nebude chciet.
ja mam dvojicky, a jedna sa na cumel pricucla hned, na prvy pokus, na prvu cumel. A druha ani za svet. A je jedno jaky som dala, taka, hentaky, onaky, v sekunde letel kazdy cez pol izby. Tak som nato vyprdla. Nechces, nechces, nebudes mat.
Az sama zistila, ze to nieje celkom odveci vec, ked mala tak 8-9 mesiacov, a zacali im ist prve zubky, ochmatla segre, pozuzlala, a zistila, ze je to robi celkom dobre na dzasna, a zrazu hop, bola cumlova aj ona.
@denisa169 a prečo? Môj syn nikdy nemal ani cumel ani fľašu na cumel