Ahojte baby, prosim vas poradte mi, co mam robit, ako motivovat syna, aby sa naucil kakat do nocnika? V januari nastupuje do skolky, bude mat 3 roky, v lete sa naucil pekne chodit cikat na nocnik, ale kakat ani za svet. Ked mu treba, vzdy pride a vypyta si plienku, ze chce kakat. Stale ho nahovaram, ze nech ide na nocnik alebo zachodik, ale place a vravi, ze to tam spadne. Uz neviem co s nim. Ked som mu plienku nedala, vykakal sa normalne do gati.
Kakava vacsinou vecer 1x za dva dni, ale bojim sa nehody v skolke 😕
Poradteee prosim.
S tym kakanim ma velmi vela deti problemy... fakt nezartujem, aj u nas bol problem... Ja som sa snazila dieta zamestnat na zachode, trosku roztiahnut nozky nech to ide lahsie a aj viac tekutin davat cez den, ide to lahsie. Musia najskor zistit ze do zachoda (nocnika) to ide tak isto lahko ako do plienky... drzim palce... byva to fakt na dlhsie lakte
2z3 deti mali rovnaky problem. Hlavne moj prvy. Jemu fakt do 3rokov trvalo pochopit. Dcerka uz od 2rokov bola bez plienky.
Zase tento treti uz od 1,5 roka sa pyta sam kakat. Ale to tiez-islo mu tazko. Plakal. Tak som ho vzala na zachod a tam mu islo “lahsie” a jeho hlavicka si to zrejme zapamatala. Odvtedy ozaj len ked mu isli zubky alebo choroba ze hnacka-a nestihol povedat ze nehoda.
Cikat ale sa nepyta. 🙈
Takze ozaj to musi asi nejako babo pochopit same. Dozriet alebo neviem co 😂
U nás pomohlo jedine nedať tu plienku a prežiť niekoľko dosť nehôd. Zakaždým vysvetliť pomocou knižky (máme od svojtky Už žádné plenky) sú aj ďalšie uz chodím na nočník atď.
Nejde to zo dňa na deň. V škôlke sa nehody stávajú. Nebudeš jediná, ktorá pôjde s balikom okakanych gatí domov.
Ja som kúpila hračku ktorú strašne chcel vyložila na komodu aby naňho nedočiahol a povedala že tá hračka je iba pre veľkých chlapcov ktorí kakaju do záchoda, čuduj sa svete do dvoch dní začal kakať do záchoda a ani raz odvtedy s tým nemal problém 😀 na môjho najviac funguje vydieranie
Ked sa boji, ze spadne, chod s nim a drz ho, ukaz mu, ze nespadne. Akym sposobom sa ucil na cikanie? Co sledujem, tak vzdy s tym kakanim maju problemy deti, ktore su ucene, posadzane, zabavane, na ktore sa tlaci, ktore sedia a sedia a citaju knizky na nocnicku a podobne. Nas sa odplienkoval ked tomu rozumel, naraz aj cikat aj kakat. Ze to uz islo s rozumom a vedome, nikdy sme na nocniku netrenovali. Hned na wc. Urcite by som sa s nim vela rozpravala a ked je dovod iba ten, ze sa boji, ze tam spadne - treba kupit redukciu a ponuknut mu drzanie. Alebo sa ho spytaj, ako to vyriesite, aby kakal do wc, urcite pride s dobrym napadom.
nas bol ochotny vyskusat kakat aj do zachoda, aj do nocnika, ale ani na jednom mu to neslo. odvtedy nechce. vypyta si vzdy pienku a kaka tak ze si kvokne alebo po stojacky. o 2 mesiace ide do skolky. dufam, ze tam mu to pojde na tych malych zachodikoch
@zabka79 skusime, vdaka 🙂
@katkaseiner no ved to, jemu sa asi dobre kaka v stoji, ale stolicu ma 9k, ani tvrdu ani riedku, cize lahko sa mu kaka. No uvidime co dalej
@maryetta tak dufam, ze za mesiac dozrie 😂
Bojim sa, ako to zoberie ucitelka v skolke, ak sa tam nahodou pokaka do gati 😱
@mia_von_prag knihy ma rad, skusim kupit nieco na ten styl 🙂
@kris_tin257 dobra metoda, ak nepomozu rady vyssie, vyskusam 😀
@marzuz89 on sa neboji, ze spadne, on krici, ze hovienko spadne. Cika niekedy normalne do zachoda a ziadny problem, drzi sa a aj ja ho pridrzam. Ozaj neviem, kde vzal ten strach, ze hovno spadne 🙄
@lyci este sa s malou dusickou spolieham na to, ze ked v skolke uvidi ine deti kakat, mozno sa mu to zapaci 😀
Skus mu dat do záchoda trochu toaletaku, že aspoň spadne do mäkkého 😅
Ono zase…. Ked si to vezmem tak mnohe uz aj odplienkovane deti maju aspon prve dni/tyzdne zo skolky stres. Dokonca taky ze sa zacnu znovu pocikavat alebo sem-tam aj pokakat. Takze z toho az tak nestresuj ze co ako… zial stava sa.
Na strane druhej. Uvidi ine deticky ze idu tak moze sa chytit lepsie lebo bude po nich opakovat 😉
My sme za kakanie lepili nalepky na kachlicky vedla wc ,nalepky si vybral sam a vzdy sa tesil ze moze nalepit na stenu