Ahojte , chcem sa spýtať ako ste učili dieťa cikať vonku do trávy , keď sme doma tak sama ide automaticky buď na nočník a príde povedať že cikala , alebo sa už skôr pýta na záchod , zavolá ma že chce cikať tak ju posadím na záchod , pekne sa vycika , zakaždým ju pochvalim aj keď to už robí automaticky, nemusím sa jej doma pýtať či sa jej nechce , alebo či nejdeme , nevycika sa inde , automaticky vie kde má ísť , toto sme sa naučili behom dvoch troch dní , úplne bez problémov, doma je s holým zadkom,, ale vonku keď ma nohavičky pod šatami , tak si proste kvokne a začne cikať , vždy musím prezliekať viac párov nohavičiek, pýtam sa jej aj každých 15 min nejdeš cikať ? Povie nie , a v zápätí za 2-3min si kvokne, tvári sa že sa hrá a vycika sa .. vždy jej to pripomínam , že nech povie že ide cikať , že musíme dať dole gaťky, a že ocikame travičku, nechce , keď ju držím že nech skúsime tak sa nevycika . Keď ideme autom alebo do obchodu pre istotu jej plienku ešte dám , ale keď sme takto vonku na prechádzke tak je celý čas bez , len nohavičky. A neviem ako docieliť to aby sa vonku vypýtala, aby som jej pekne stihla dať nohavičky dole ..
@menojejedno alebo aj doma dat gatky, aby sa naučila, že sa treba vyzliecť pred tým.
Má 2 roky a jeden mesiac . No nad tým som presne rozmýšľala že nechať jej aj doma nohavičky aby mi musela prísť povedať že chce cikať , aby vedela že ich musíme dať dole
Ani neviem, proste sa pýtali vonku, tak som ich dala cikať vonku a nejako tak sa zauzivalo
@menojejedno Sestra mala tento isty problem s malou a to vo veku 2,5 roka. Ani za svet sa vycikat vonku, asi ju steklila travicka alebo jej to bolo neprirodzene. Nosili von na spodu kocika serblik,no ked je takto teplo leto tak dali len satocky bez nohaviciek a ked si nechcela cupnut tak sa postojacky ocikala, ale casom sa naucila. Do konca leta to date si myslim.
Ďakujem , snáď to teda časom príde prirodzene , budeme skúšať a uvidíme .
@menojejedno Nijako. Moje deti vonka nikdy necikali, nechcela som to. Otŕčať ich pri každom strome, brrr. Jednoducho sa vycikali doma, tých 2,5 h vonka potom vydržali. Lenže mne ostali bez plienky v 2,5 rokoch. Dovtedy som sa netrápila s vysvetľovaním niečoho, čomu nerozumeli. Začala som v 2,5 rokoch v jeden deň a večer už bola dcéra bez plienky. Syn o cca mesiac neskôr. Čím väčšie dieťa, tým dlhšie intervaly medzi močením.
Ja mám chlapcov síce, ale vonku ich to práveže veľmi bavilo, "topili" sme mravcov. To bol pruser, keď som v zime nevedela nájsť obeť 😂😂
@menojejedno ja som nejakú dobu nosila serblik von. Nepíšeš vek, možno je ešte malička a nedocvaklo jej to