Ahojte, skusene maminky, prosim poradte - ako reagujete na ihrisku, ked vasmu dietatu ine dieta vytrhne hracku z ruky?
Moj syn ma 2 roky a 4 mesiace, je to taky kludny dobracik - vzdy pozicia svoje hracky, ked nejake dieta k nemu pride a vypyta si, ale stretavame sa aj s detmi, ktore pridu, vytrhnu mu z ruky a hotovo. A on iba pozera a necha si to zobrat. Minule mu jedno dievcatko vytrhlo dokonca z ruky kornutik pri zmrzline a hodilo na zem a on zasa iba pozeral... ako mam na to reagovat najlepsie ja? Ako mu ukazat a naucit ho, aby si to nenechal a vybojoval si to naspat? Dakujem.
Jeho to v tomto veku nenaučiš, ešte je malý a neskôr to pôjde, alebo sa to naučí aj sám. Teraz len dozerať a zasiahnuť.
@anjelicek26 dakujem za odpoved, ja ho mam na ihrisku stale na ociach a som mu nablizku, on si nosi so sebou v ruke oblubenu hracku, aj na smykacku ci hojdacku a vacsinou vtedy sa to stane, ked to ani ja necakam. V pieskovisku to uz viem odhadnut, ked ma on jedinu lopatku v ruke, to je jasne :D len som sa teda chcela uistit, ze je spravne, ked zasahujem ja. 🙂
podobne temy už tu boli...skuste pozriet "nevychovane deti" .....ja osobne to neriesim ja som nazoru, že deti si to maju vyriesit a mamy menej prezivat....ale moja dcera nema problem požicat skor jej nechcu dat...ale ona si vždy vypyta a bez dovolenia si nevezme...keby som už musela ja riesit tak by som synovi vysvetlila, že si chce dievcatko pozriet tvoju hracku, pohladkat si ale neboj sa ono Ti ju vrati a pozrela na dievca a povedala, vsak?Požicas jej hracku? ak by povedal nie tak by som dievcatku povedala, že "Janko" Ti nechce požicat, ak chces pozri si ju a potom mu vrat lebo bude smutny....
V tomto veku musis zasiahnut ty... on je este na to maly a na to aby sa o tu hracku tahali (tiez nie je vyhra)...ty vies odhadnut, ze to dieta mieri k tvojmu zo zamerom mu to zobrat a vies ho zastavit slovami - prepac, hracky nepoziciavame, chod sa opytat maminky, ci ti nezobrala vlastne... kludnym jasnym tonom a drzat odstup od tvojho dietata k malemu "agresorovi"... v tomto veku ma dospelak maximalnu autoritu, konflikt zazehnany skor ako vznikne... Ked zacne rozpravat plynulo a vediet argumentovat (niekde medzi 3-4.narodeninami), mozes to nechat na nom si situaciu poriesit... ale to nejde zo dna na den, v skolke sa to postupne nauci...