ahojte, ako naucit deti upratovat si hracky v izbicke?dakujem
@kacickah Ahoj ja som naucila malu najprv aby mi pomahala s domacimi pracami utieranie prachu,vysavanie....
a potom som jej vysvetlila ze musi upratat aj hracky... najprv za pomoci mna a potom sama...
No niekedy jej ich pozbieram sama🙂 ked sa ponahlam
Nikdy nejde spat bez toho aby sme neolozili hracky ani poobede
A koľko má rokov?
@vanessm 2roky mala 1.1.:-)
@daniela237 neviem koľkoročné dieťatko alebo detičky máš,ale treba začať od malinka...naši už okolo 1 roka spolupracovali pri upratovaní hračiek...ja som nosila košík a rozprávala akú hračku hľadáme a kam ju hodíme 😉 ...trvalo to stráááášne dlho ale dosiahli sme to čo som chcela a potrebovala...neskôr to išlo úplne super,sami vedeli že kocky idú do bedničky,autíčka na poličku a plyšáci s loptami do košíkov 😉 ....chce to veľa trpezlivosti 🙂
@kacickah krik a výprask ti nepomôžu 😒 ...u nás hračky "zmizli" keď si ich nechcel upratať a vrátili sa až keď upratal niečo iné 😉 🙂
@renatka737 vela krát som sa snažila zapojit aj malú,ale tá po chvíli mi povie že ju to nebaví.ked sa jej snažím vysvetlit že všetko čo začne musí dokončit tak automaticky prepne na auto pilota a nevníma.... ☹a mne dojde trpezlivost.....
@kacickah chce to vela trpezlivosti,take pozname... ale u nas to funguje tak ze ked nieco chce musi mi si to zasluzit. Zacala som to robit preto lebo kupovala som jej hracky aj ked bola zla... Obratilo sa to proti mne tak som zaraz skoncila. Teraz to funguje ze ked pomoze tak ju vezmem von....
Skus ju najprv zapojit do varenia....kolko ma ?
@kacickah NO TERAZ CITAM ZE MA SEDEM TO JE UZ DOST VELA .... Skus vyjednavat
@renatka737 ved to že ma sedem rokov a nič nanu neplatí.ked jej poviem treba si upratat izbu tak mi povie potom alebo naco to počka.ja som puntičkarka ja musim mat vsetko upratane a čiste.upratujem každy druhy den niekedy aj každy den,ale mala absolutne nechce....jednoducho nie a nebude..
@kacickah tak jej zober hracky a oblubene veci ze ked si medzi nimi nevie upratat nebude mat nic....
Ci ste uz skkusali?
@renatka737 to som este neskusala.ale asi budem musiet len sa bojim jej reakcie
@kacickah reakciu na to si netreba vsimat vsimat, pretoze deti radi vydieraju placom. Ju to prejde. Zacnite najpv 1 vecou a ked si nebude upratovat ostatne vziat vsetky....Je to trocha drsne, ale bude aj vacsia a lenivejsia🙂
Skus, drzim ti palce....mas len jedno dieta?
@renatka737 dakujem za radu skusim to dufam že to zaberie.zatial len jedno druhé sa nam nedarí 😒 ale mozno niekedy
@kacickah nič v zlom,nemyslím tým iba teba 😉 ...ja nerozumiem,ako vás-niektoré maminy dieťa nerešpektuje a nič na naň neplatí 😕 ....však my máme viac rozumu a možností ako na ne,,,ak niečo neurobia prichádza trest primeraný ich veku= nebudeš pozerať obľúbenú rozprávku,nepôjdeme do kina či do cukrárne,nepomôžeš mi upratovať nebudem si s tebou kresliť 😉 a vééééľa iných možností
...a reakcie sa nesmieš báť 😉 určite nebude nadšená -poplače si pokričí,bude chvíľu odutá ale treba vysvetľovať a vysvetľovať 🙂
@kacickah Drzim palce aj s upratovanim aj s vasim snazenim o druhe
@bodka13 Je to len o tom kolko dietatu dovolis, kamaratka je aj prisna aj dobra na maleho... No on ju uplne ignoruje.... ked mu da na zadok tak sa zasmeje...Hracky ho nezaujimaju tak co s takym...🙂 Matka musi urcit hranicu
@kacickah my mame stanovene pravidla, ktore su robene spolu s dcerou🙂, tak napr.
pravidlo č. 1. Upratujem si svoje hracky
pravidlo č. 2. Odkladam si po sebe svoje oblečenie
pravidlo č. 3. Urobim si ulohy zo skoly a poom sa az hram a pod....
ak nesplni, tak ziadne hracky, ziadne rozpravky, ziadne knihy,
inac tvoja odpoved ma udivuje, ze " bojim sa jej reakacie" - 7 ročné dieť a vie co moze a co nie, inac ta absolutne zneuziva a vyuziva a toto teda nie 🙂
prepac, nechcem vstupovat do svedomia 🙂
svoje deti zboznujeme a dakedy tym az skodime
@bodka13 moja dcera ma nerešpektuje ja sito priznám nebudem sa obhajovat a vsetko valat nanu.3 roky som ju sama vychovavala a niektore veci som zanedbala niesom matka roka ale som matka ktora sa snaži napravit svoje chyby.mala je tvrdohlava a niekedy nanu nic nezabera..ale snažim sa 😉
@renatka737 dakujem 🙂
skus zajst k psychologovi, ci nema ADHD - deti sa javia ako neposlusne, zanovite, tvrdohlave, vemi pohyblive a mozno je to iba porucha spravania a ta sa da ovlyvnit - ale treba spolupracovat s psychlogom - najde cestu a riesenia ako na to a deti z toho vyrastu, ale opat treba na tvrdo pravidla
drzim palceky, aby sa to upravilo
@kacickah vážim si,že si si priznala svoju chybu a chceš to napraviť 🙂 ...máš pred sebou-teda vlastne pred vami je dlhý boj,ale zvládneš to-musíš,lebo čím bude staršia,tým to bude horšie 😒 ...len musíš byť dôsledná ,nepoľaviť ak sa malá napr. pritúli a podobne ....treba jej vysvetliť,že všetko má svoje následky ...ak bude dobrá a bude spolupracovať budú odmeny,výlety ale ak nie príde trest 😉 ...a tak ako ti radila @maminka11 spíšte spolu nejaké pravidlá - je to lepšie,lebo bude pri ich vymýšľaní spolupracovať a nebude to zase "nejaký príkaz" od maminy 🙂
maly ma 3roky ale na neho nezabera nic, polovicu hraciek som mu zobrala, a jemu vobec nechybaju.ani sa na ne nepyta,ani vydieranie ani sladkosti na neho neplati,aj rozpravky zakazene a jemu to nevadi,uz sa pomaly nema s cim hrat a potom vymysla.neposlucha a robi si co chce a neviem si rady
baby,u nas pomaha len jedno 😅 vytiahnem vysavač a zahlasim..
hehehe zase sa naješ hračiek 😉
by ste mali vidieť,upratuje ako fredka 😅
raz sa stalo že mu vysavať "nechtiac" zhltol zhačku z kinderka 😅 nevadi..aspoň pred niečim ma rešpekt 😀
pred tym nepomahalo NIč 🙄 😉 tak skuste...
@daniela237 urcite to robit s nimi ''pod upraceme spolu'' postupne formou hry(napr oblubena babika ci auto bude s nami upratovat,pojdu spinkat a take...) ci sutaze,alebo odmena. Na co dieta zaberie to treba vyuzit.
@daniela237 no ja osobne by som na to isla trocha inak.Ja mam tiez dcerku ktora ma casto pocit ze hracky sa same upratuju a pod 😀 .Tiez som to zanedbala,viem....Ale mne sa vobec neosvedcilo take to "trestanie" za neurobenu vec...totiz dcerka potom zacala byt nervozna,nepokojna,akemukolvek prikazu ci prosbe sa vzpierala a robila presny opak.Tiez mi vela ludi vravelo aby som bola dosledna a nepolavila tak som bola ale po case som zacala mat pocit ze ma dcerka priam nenavidi-cize to malo opacny efekt.Tak som si vstupila do seba a zacala to robit tak ako mi srdce kazalo,vela som chvalila ak si hracky upratala,obcas aj oko zazmurim ked to nieje dokonale...ide to pomaly ale da sa to,vzdy sa snazim ju k upratovaniu nejakou hravou formou prinutit a vobec od nej necakam ze to bude dokonale a hned ako poviem.Zacala som si dcerku viac vazit a funguje to aj opacne,ona si vazi mna.Tiez dbam na to aby dcerka vzdy vedela kam hracka patri,cize mame tematicky rozdelene policky a plastove boxy,to velmi zlepsuje detom prehlad a zjednodusuje to pracu.Neviem,preco to brat tak strasne vazne...dnesne deti a hlavne tie skolopovinne maju tolko povinnosti ze maju malo casu byt detmi.Deti su deti,ja som tiez nerada ako dieta upratovala...este sa v zivote naupratuje dost 😉
od akeho veku ste začali učit detičky upratovať hračky?
Babky, videla som dokument, kde vraveli, že det do 4 rokov nechápu, čo znamená upratanie, nechápu ten význam ani prečo sa to robí, takže do 4 rokov keď aj s vami "upratujú" robia to len preto, lebo si myslia, že je to hra. Tie ktorým sa táto hra páči to robia, tie ktorým sa nepáči, to nerobia. Až zhruba okolo tých 4 rokov pochopia, že to nie je hra ale že sa to robiť musí a vtedy začína ten ozajstný problém, lebo práve vtedy aj tie, ktoré to doteraz robili a bavilo ich to, tak to prestávajú robiť, lebo už to nie je hra ale povinnosť. Bohužiaľ tam v tom dokumente nedali žiadny návod na to ako ich potom motivovať správne, pretože to bolo o tých menších deťoch, tak sama neviem, čo budem robiť keď dospejeme do takého veku...Teraz má malá 2 roky a pekne to na nej vidím, keď sa jej tak chce "hrať" tak sa tak hrá, aj uprace, aj vezme handričku a akože čistí, alebo metličku malú a snaží sa niečo pozametať...ale akonáhle na to nemá náladu, lebo ju zaujíma niečo iné, tak na povel to teda robiť určite nebude, iba na mňa nechápavo kuká, čo hundrem, že sú tie hračky všade 😀 😀 Tak si celkom rada prečítam rady od vás skúsenejších, že ako ste to zvládli 🙂
toto by aj mna zaujmalo!lebo u nas nič nezaberá ani krik,vyprask a ani pekné slovo...... 🙂