Ako naučím dceru na nočník keď ju dám vycika sa ale keď je bez plienky tak sa pocika a aj hovorím ze keď bude cikat tak do nocnika ale aj tak sa pocika už neviem ako ju to mam naučiť
Z deťmi to chce trpezlivosť m ono to príde. Najlepšie je učiť na nočník záchod v lete . Kedy dieťa môže behať holé. Ono na začiatku bude všetko ocikane, okakane ale nakoniec to bude fajn. A skúste dieťa motivovať. Napríklad keď sa vykakas do nocnika dostaneš čokoládku a podobne. A taktiež u náš pomohlo keď som jej stále hovorila že ona je šikovne dievčatko a šikovne dievčatko chodí čurať na zachodik a keď sa pocurala niekde inde tak som začala fuuuj to nieje pekné, čurať sa chodí na zachodik. Ty si šikovná ty to vieš . A podobne. Pomohlo ... Ale na každé dieťa platí iné
Hlavne trpezlivost. U nas to fungovalo tak ze sme pockali na leto- das len satocky bez gatiek a ides :D Ako stara je mala? Skuste mozno ten hraci nocnik alebo formou odmeny ci nalepenia si nalepky.
Ja som počkala do leta. Mala si išla sama vybrať nočník do obchodu a každú chvíľu na ňom sedela a samozrejme som ju vždy vychvalila do nebies keď sa podarilo to čo sa malo
Este si neuvedomuje, ze treba ist na nocnik. Pockaj s odplienkovanim kym jej dozreje nervova sustava, potom to bude bez nehod za par dni
A kolko trenujete? Aky je vek? Je uZ pripravena?
Keď sa raz rozhodnete odplienkovat, tak naj je len vydrzat. Nedat plienku (len na spanok) a utierat, prezliekat. Niekto to vie za 3 dni, iny za 2 týždne.. to neovplyvnis
@anjelicek26 dcéra má 2 roky 4 mesiace
@pralinka86 asi 2tyzdne bez úspechu
Tak este pockajte. Zjavne nie je pripravená. Mozno o 2 mesiace to pojde ovela rýchlejšie
@darina746 dcéra má 2 roly 4 mesiace
Ja som sobrala dcerke plienku ma den presne na druhe narodeniny. V zime. Predtym uz som ju s nocnikom odoznamovala cca od roka a pol. Pochopila hned. Mala 2nocniky na ociach jeden na poschodi na chodbe jeden dolu v kuchyni. Vysvetlila som jej co od nej chcem. Parkrat som sa jej opytala ci jej netreba cikat. Ked povedals ze ano ukazala som jej ze tam ma nocnik sla a cikala. Raz mala nehodu prvy den nestihla dat dolu teplaky. Potom uz vsetko ok. Ked sme isli von vzdy sa vycikala az tak sme dali overal a sli von . 2dodky vydrzala v pohode vonku.
Tak velmi zalezi na veku.