Dobry vecer zenicky,
dcerku teraz oducam od plienok a ucim na nocnik. Ma 2r 2m a myslim, ze uz to ma pochopene. Vcera mala uplne bez nehody, ale bolo to preto lebo som sa jej kazde cca 2- 3 hodky pytala, ci jej treba cikat. Vtedy isla sama k nocniku, pockala kym jej stiahnem nohavice a vycikala sa alebo vykakala. Dnes sa uz 2x aj vypytala, povedala ciky a pokusala sa stiahnut nohavice (asi ma prilis pevnu gumicku lebo to nezvladla uplne, cize to musim doladit). Otazka da sa nejak naucit aby sa bud pytala alebo isla aj sama 😄? Nejake tipy a triky aby si to tak zafixovala, ze nebudem musiet na to mysliet alebo to pride same? Prip. Ako dlho este kym sa dostaneme k plienke iba na spanie.
Dakujem za vsetky rady.
Nasa sa pytala hned na 2. den, ale sama nesla nikdy. Teraz ma 3r1m, uz chodi len na wc, stale musime chodit s nou. V skolke ide sama, ale tam maju maly zachodik.
ja mam 13 mesacnu dceru a už ju davam na nocnik, je mi jasne, že este nechape co od nej chcem ale stale ked tam sedi jej opakujem pišky, kaky.a dnes urcite nahoda si cupla k nocniku, možno chcela si tam aj sadnut a pokakala sa- do plienky. mam tak odsledovane asi kedy bude kakat, tak ju dam sadnut a cakame a skoro vždy aj uspesne.v lete planujem to doladit, uvidime :D
@blumie ste na dobrej ceste, uz si to uvedomuje, ked sa aj vypyta. Chvalit do nemoty, pripadne nalepovat nejake samolepky za odmenu, dat lentilku a pod. Pride to same
@misana84 uplne super to robis, dieta si vytvara navyk, tak ako si umyva ruky pred jedlom. A mozno chape viac ako si myslis, poznam dievcatko, ktore sa ako 13 mesacne pytalo, velmi som tomu neverila, ale bola som u nich na navsteve, tak som videla. Moje sa pytalo uz uplne v 18 mesiacoch, postupovala som tak, ako ty
@blumie Deti sa to naucia. Tipy ani triky nie su. Ked dozreje na to pojde to automaticky. Kazde ma svoje tempo. Pozitivne je ze sa zacala sama pytat. Tak s nou na zachod chod a neriesi ze si nevie stiahnut nohavice. Aj to pride casom. Moj sa na 2r oducil od plienky cez den a na 3r sme dali prec aj plienku na spanie.
@blumie vidíš a toto je presne ono. Kým ju ty pripomínaš nerobí to sama. Ja som nechala dcéru samu nejako to prišlo samé. Zhadzovala plienku hovorila že ju nechce a šla cikať. Ja teda som záchod preferovala. Boli aj nehody ale minimálne to som trocha ostrejšie povedala či nevie kde má ísť. Plne už rozprávala a vonku nebola nehoda nikdy. Mala presne 2,5 roka
Paradoxne suchá cez noc bola ďaleko skôr. Je už cez noc suchá?