Ako naučiť bábo v noci dlhšie spinkať bez skorého papania?

fidoorkaa
11. nov 2012

Asi sa o tomto probleme už píše ale predsa musím sa opýtať. Malý ma 11 týždňov, ja ho plne kojím iba tri týždne. Kým som používala fľašku mala som prehlad kolko vypije a v noci sa zobudil len jedenkrát. Teraz nemam prehlad co ma az tak netrápi pretoze vydrzí cez den 3 resp. 4 hodiny. Horšie je to v noci kedy sa budí každé 1,5 resp. 2 hodiny na jedenie. Keď ho dam na prsník v noci tak mi na nom zaspí za 3 minúty a samozrejme sa asi malo napije a ako som uz písala o dve hodky je uz hore. Zobudit sa mi ho nedarí lebo pustí bradavku a uz neotvorí vobec ústočka. Ako by som predlzila jeho spanok na 3 resp. 4 hodky?

aliza
11. nov 2012

ak sa ti v noci zobudi, tak ho skus znovu uspat bez prsnika...ponos ho, pohojdaj....cokolvek, co vam zaberie. Ja som takto odstavila dceru od nocneho dojcenia v 3 mesiacoch, odvtedy spavala celu noc. Pomalicky natahuj tie intervaly medzi nocnym jedenim....ak si maly zvykne na dudlovanie bradavky, uz sa toho nezbavite a zrejme sa ti bude budit aj v starsom veku, dokonca castejsie, ako teraz. Ja osobne nesuhlasim s dudlovanim v noci. Dietatko ma spat, zaludok ma oddychovat....moje obe deti v noci od 3 mesiacov nepapali. Syn bol na UM. Ak ti vadi caste nocne budenie, zacni s tym nieco robit prave teraz, najidealnejsie do 3 mesiacov, neskor to uz bude velmi tazke. A maly je zlatucky...

mimikas
11. nov 2012

my sme urobili presne to co pise aliza, proste som mu nedala jest, len som ho mojkala a hojdala, o dve noci uz spal celu noc, pripadne mu skus dat namiesto prsnika len vodu, tym padom sa na dalsi raz bude musiet poriadne najest. Pravdaze nema vyznam ho trapit a nechat plakat od hladu, snaz sa intervaly medzi krmeniami predlzit zakazdym tak o 15 min.

1234lubka
11. nov 2012

no skus sa s tym zmierit....aj my sme booli v noci 10 krat hore ked sme kojili a sme tu....obetovala som sa. nechcela som len koli spanku stopnut kojenie aj ked som nad tym neraz uvazovala...myslim ze priaznivost kojenia prevysuje komfort vyspatej maminky 🙂 drzim palce

majuska0407
11. nov 2012

http://www.ulozto.sk/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie...
stiahni si a prečitaj , krasne babetko aj ja mam take dievčatko 🙂) ja malej v noci šturim cumel niekedy zaberie inokedy nie dnes papala o 3:30 od pol osmej večer a to ani nie celu davku musim popredlžovať čas 😉

hradnapani
11. nov 2012

ved to nie su nejake hrozne intervaly, v tomto veku sa babatka totiz budia castejsie. Ide o to, co ti je momentalne prednejsie, ci chces splnit svoju predstavu o lepsom vyspati sa alebo naplnat potrebu dietata. Treba zvazit aj to, ako dlho chces dojcit, lebo castym nocnym dojcenim sa "vyraba" dostatok mlieka aj na den. Po polroku veku sa mnohe deti zacnu budit este castejsie z roznych biologickych pricin a dojcenim sa aj najrychlejsie upokoja.
Ale tak, ako ti tu uz pisali, da sa aj uplne odstavit od nocneho dojcenia, ale potom zrejme ani denne dojcenie nebude mat extra dlhe trvanie... Je vela clankov na tuto temu, na strankach venujucich sa dojceniu... napriklad tu http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

carodejnica
11. nov 2012

@majuska0407 @fidoorkaa Kniha "Každé dieťa sa naučí spať" nie je pre 11 týždňové bábo! 😕 ☹ Samotný autor v jednom rozhovore uviedol, že je pre deti od jedného roka.
To, prečo sa ti bábo budí v noci ti pomôže objasniť tento článok od antropologičky - http://dojcenie.webnode.sk/news/nocny-spanok-ba...
"Neprespať noc do veku 3-4 rokov je normálne a zdravé správanie sa ľudských mláďat."

Neboj sa, nič netrvá večne, ani sa nenazdáš a tvoje bábo pôjde do školy a spať bude ako drevo celú noc. 😵 Moja dcéra prespala celú noc cca ako 2ročná, dovtedy spala pri mne, cuckala si kedy chcela (dojčila som 34mesiacov), ja som spala, ona spala, sem tam si cucla, ona bola spokojná, ja som bola spokojná... 😅

masinka
11. nov 2012

ako bude drobcek rast, budu sa tie intervaly kolko v noci prespi, menit .... v obdobi rastucich zubkov a separacnej uzkosti sa budu zrejme aj skracovat, ale medzitym byvaju aj svetlejsie chvilky 😉 Ak chces nadalej kojit, tak rozne "treningy" na prespanie celej noci su v tomto veku zaciatkom konca .....
doporucujem kaslat na vylestenu domacnost a kym cez den drobec spi, pospat si tiez - kym mas len jedneho, tak sa to da 😀 ... potom nie je to nocne budenie take narocne ...
so mnou dcera spi v posteli, v noci sa obsluzi kedy chce a kolkokrat chce a ja sa na to casto uz ani nezobudim... takze aj toto moze byt riesenim (a kojila som kazdu vyse roka, co je to UM moje deti netusili....)

svetlusska
11. nov 2012

ahoj moj maly ma 5 mesiacov a je vylucne kojeni, teraz papa aj troska prikrmy, ale cez den mi pospi max.3 hod. po pol hodkach, ide spat o 8 vecer ale o polnoci je hore a potom kazde dve hodiny..ale zvykla som si, nechcela som kvoli tomu prestat kojit...zo zaciatku mi spinkal len ked sa kolisal v kociku alebo ked bol na prechadzke inac nula bodov, takze sme chodili po vonku...myslim ze 2 razy sa mi stalo ze siel spat o 8 a vstal mi az o 4 rano ale netusim preco a ani ako sa mu to podarilo....🙂 a co sa tyka toho ze mu nedat papat, ved je to male dieta akoze tomu nerozumiem..toto by som nespravila takemu malemu babu....a nasmu ked pod minutou nedam je zle nedobre spusti plac....jednoducho je hladny....moj osobny nazo je ze mas velmi zlate babo ked ti spinka cez den 3-4 hodky, co by som ja za to dalo...keby nebolo hladne tak sa nezobudi...

adelajda2012
11. nov 2012

ja som to zo zaciatku robila tak ze ked sa mala zobudila v noci na jedenie, tak som ju prilozila...ona o 5 minut zaspala...tak som ju prebalila, pri tom sa zas trochu zobudila a zas trochu cucla 🙂

verca6
11. nov 2012

ahoj,niekedy veru tazko poradit,ale asi vsetko chce svoj cas,mala spavala od narodenia celu noc a den prespala skoro cely tiez-zlate babeno,aj teraz,ma 3r.a je to spachtoska.Mam takmer 9mes.syna a ,,naivne,,som si myslela ,ze bude taky isty.Do 2 mes.mal neuveritelne koliky,byvali sme od 16-do 3hod.hore s revom.Od 3 mes. prespi takmer celu noc,zobudi sa iba raz a cez den takmer nespava.Jednoducho kazde dieta je ine a nic ine neostava ako vydrzat a ono sa to upravi samo.Mam vela kamosiek co im deti nespavaju cez den,v noci boli hore a 1,5-2hod.a po 2,5-3r.su spaci.tak len pevne nervy a more trpezlivosti,maly je este malinky,tak si to spolu uzite,cas bezi tak rychlo,ze ani nezbadas ako vyrastol a potom ti bude aj luto,ze kde su tie casy,ked potreboval maminku a jej mliecko...a najdolezitejsia vec je to,ze mas zdrave dieta,co by za to dali ine maminy,kt.maju postihnute deti,keby mohli riesit len tento problem,mysli na to a pozdvihne ta to hore....drzim palce... 😵

sonice
11. nov 2012

@fidoorkaa preposielam Ti to, čo som minule písala inej mamičke:
chápem ťa. Ja som mala to isté. Zvykla som si. Syn sa prestal v noci budeiťť až v troch rokoch.
Tiež som hľadala akúkoľvek radu na to, čo by mi pomohlo - presne v tom duchu ako Ty. No žiadna neexistuje! Proste to tak je a zmení sa to až Tvoj syn k tomu psychicky dospeje. Možno to bude o mesiac, možno o dva roky. Cellkom s tým nič nenarobíš, iba čo sa stresuješ a tým aj malého. Skús to prosto prijať - nič iné Ti ani nezbýva - vie z vlastnej skúsenosti. A tým nemyslím nechoať si od krpca všetko dovoliť a prispôsobiť sa mu vo všetkom. Ale cica je proste cica. Jediná jeho istota!!!! Vie, že vtedy ho naozaj vezmeš a priúliš ho. Sú to pre neho najdôležitejšie chvíľky v živote. Potrebuje ťa.

Do dvoch rokoch sa má prsník ponúkať a od dvoch rokoch na požiadanie dať! Iba tak sa dieťa dokáže postupne - veľmi pomaličky - od prsníka odpútať. Tiaž som si myslela, že sa malého v živote nestrasiem. No prešiel 2,5 rok a už ho nebolo treba dojčiť cez deň. Prešiel takmer tretí rok a spí sám. Jediné, kedy chce ešte prsník je na uspatie v v noci. ALe aj to si len kus pocucká a potom sa odvalí na druhý bok - takisto dovtedy zaspával na prsníku a emohla som sa odlepiť. Až je to troška ľúto, že už ma tak nepotrebuje - no som na neho hrdá!

Prejde to, nebude to navždy! Prsník dávej vždy, keď si on povie, lebo inakšie hroží to, že sa bude o to viac o neho rvať!

boka79
11. nov 2012

ahoj podla mna to je super interval, keby my sme taky mali, ako pise carodejnica, to ze babatka nepsia je normalne a z evolucneho hladiska podmienena pre vyvoj babatka nesmierne dolezite. Ber to z tej pozit. stranky, ze maly sa vyvija.. je to dokazane, ze deti , co neprespia sa lepsie mot. a psych. vyvyjaju...