Ako naučiť bábo spať cez deň vo vnútri?

zuzula25
27. apr 2009

ahojte,chcela by som poradit.nas maly bude mat za chvilku 5 mesiacoc a este nebuval doma cez den.sice ano,ale len asi prvy tyzden ked sme prisli z porodnice 😕 .odvtedy utalo a zaspi cez den len v kociku a to len vonku.ziadne oklamanie,ze kocikovat doma a ani balkon nam nikdy nepresiel 😀 .hovorime,ze vianoce su castejsie ako ked maly spal doma 😀 .teraz nastava teplejsie obdobie a chcela by som ho naucit buvat dom,pretoze vonku je moc teplo hlavne cez obed a to bude este teplejsie a v lete cez obed sa nema chodit s babatkom von.ale neviem ako to my spravime,ked spi len vonku cez obed.prosim poradte ako ste to vyriesili vy???.dakujem 🙂

jahodka11
27. apr 2009

zuzka- a ak s nim ostanes doma bol by cely den hore? neodpadne ako sa hovori, ked bude uplne unaveny?

zuzula25
autor
27. apr 2009

kdeze zo uz som skusala.boli sme cely den doma a on vobec nespal a nakoniec este sme dospeli k tomu,ze totalne plakala a nemohol sa ukludnit.az na prsniku a tam si aj pobuval,ale hned som ho supla do postielky a spanku bolo koniec ☹

jahodka11
27. apr 2009

bozinku, chuda male a ty tiez..... 😒 som myslela, ze nakoniec zaspi.....no je to asi vymyselnik.....ale je mi luto, neporadim asi nic, nemali sme s tymto problem.....dufam,z e baby poradia nieco a ze to aj zaberie 🙂

fifinna
27. apr 2009

mne maly spal do tretieho mesiaca len vonku v kociku. Potom som ho naucila spat doma tak, ze som si snim lahla do postele, nakojila som ho a ostala som snim lezat. Za pol hod sa zobudil, tak som mu dala prsnik a spal dalej. Takto prespal aj tri hod. Postupne som mu zacala odchadzat z postele a teraz uz spava sam bez kojenia, len musim byt pri nom, kym nezaspi.

jaja257
27. apr 2009

zuzi, normalne ti zavidim ze ti spi v kociku. My to mame presne naopak, mala spi len doma a ked sme na prechadzke tak musime chodit dvaja, lebo ked pride na nu chvila ze chce spat tak musi ju jeden z dvoch zobrat na ruky, druhy tlacit kocik a bezat domov, lebo ona v kociku este nespala. Ja by som potrebovala radu ako naucit spat babo v kociku a oducit spat doma. Ale doma funguje ked si k nej na chvilku lahnem kym nezaspi a potom je dobre.

pastuska
27. apr 2009

No tak môj má 10 mesiacov a že by spával sám doma, to vôbec. Cez deň jedine, že ja si ľahnem s ním, inak nie, alebo v babyvaku, ale to už príliš nechce, lebo tam nemôže spať na brušku, takže kočíkujem ostošesto 🙂 Hlavne, že do troch mesiacov bol kočík odstavený doma, čo ho neznášal 🙂

lienka79
27. apr 2009

no...tak nas spal vylucne v kociku (neratam noci,len denny spanok) do 15 mesiacov 🙂 ,nedal sa oklamat balkonom,kocikom,proste nicim a a by to nestyacilo,nesmel kocik ani stat,musel byt v kuse v pohybe....a spaval v nom 3 hodiny, 2x denne,takze sme mali super tury....
Male deti,ako tvoje,spia vacsinou 2x denne, nas od cca 10 do 13, tak do tej 11 sme normall na slniecku boli a potom som uz mala vychytane miesta,kde bol tien,park a pod...a prechadzali sme sa tam 😎
Az od 15 mes zacal spavat doma, 1x denne

rubista
27. apr 2009

ahoj, my sme mali prvé 3 mesiace to isté s tým, že keď som ho uložiala spať keď zaspal na rpsníku, spal tak 15 min a dosť., ale potom som si povedala, že to takto ´dalej nejde a vyskúšala som systém "každé dieťa sa vie naučiť spať" pekne v postieľke a od tej doby (klop klop) už sú to 3 meisace, spí pekne 3x denne, sám sa vypýta tým, že si začne šúchať očká, uložím do postieľky a do 3-5 min. tuhý🙂 tak skús, už je dosť veľký aby to skúsil, náš mal vtedy len 3 mesiace🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisa.b
28. apr 2009

zuzi, my sme na tom podobne 😉 mala mi cez den spinka bud v kociku (aj to nie dlho) alebo pri prsniku. ale ja to nejak neriesim, nemam nic take surne, aby som ju nemohla mat pri sebe a nechat ju vyspat (vtedy konikujem 😀 ) - aj teraz ju mam pri sebe, lebo sa rozhodla nespat. malokedy sa mi podari supnut ju do postele, aby si tam cez den pospala - funguje to tak na 15 minut (dnes vynimocne 2,5 hodiny 😨) a ked rychlo nieco potrebujem doma urobit, tak si ju vyhodim na chrbat do satky, alebo najnovsie sa nosi v manduce 🙂 je to pohodlne a urobim si vsetko, co potrebujem. mala sam pekne pohodlne vyspi 🙂 a ja to vobec nemienim menit.
ale to som ti asi moc neporadila 😅

zuzula25
autor
29. apr 2009

sisa 😉 ja viem.ani mna to neobtazuje-to uz si clovek zvykne.ja to len kvoli tomu,ze sa blizi leto a cez obed tie najvacsie horucavy nebudeme moct chodit von a doma sa nevybuva,alebo vybuva ale len s prsnikom v pusine

pastuska
29. apr 2009

zuzula, ja som chodila aj cez tie najväčšie horúčavy von - lebo teplo a dusno bolo aj doma (bývam v paneláku), aj vonku.. a malý bol chránený v babyvaku. A v kočíku sa tiež dá dobre tieniť, ak nebude spať od tepla vonku, nebude ani doma ani nikde.
Teraz bývam pri lese, takže pekne ho zoberiem a pôjdeme do lesíka na celý deň, môže sa tam aj vyspať na deke a hotovo 🙂 samozrejme, že pri mne, sám spáva jedine v noci, ja to až od ôsmeho mesiaca. A keď idem spať ja, vždy si ho beriem k sebe 🙂

sisa.b
29. apr 2009

zuz a keby sme vybehli niekde do lesa... 😕 da sa to tu vobec? 😝

dankadina
30. apr 2009

no treba mať pevné nervy my sme tak odúčali malú od uspávania v kočíku, nechali sme ju v posteli robila hovadiny prvý den asi dve hodiny a postupne sa tá doba skracovala len treba mať pevné nervy 😉

zuzula25
autor
30. apr 2009

sisa no teoreticky dalo na luku do tiena,alebo pristudnicky ale s kocikom 😝 to by bola fuska.vy mate manducu tam sa mala vybuvka,ale nas v babyvaku nezaspi-to je az moc podnetov pre neho.a neviem ci by v lese zaspal,lebo jeho strasne fascinuju stromy 😀

zuzula25
autor
30. apr 2009

a pevne nervy??to by sa dalo vyskusat,ale asi len vtedy,ked by som nebola doma,lebo ja som moc makka a ked maly place viac ako 5 minut uz ho beriem na ruky.mne je ho tak strasne luto,ked sa na mna pozera cez tie slzicky v ociach 😢

sisa.b
30. apr 2009

tak ja by som tiez nemala nervy na to, aby som ju nechala revat. dokonca aj nasa pediatricka nas upozornovala na to, ake je to skodlive pre dieta ☹ draheho bratranec (3-rocny) ma teraz to toho ocne tiky ☹ teda aspon to pripisali tomu, ze ho casto nechavali plakat