Ako naučiť bábo loziť?

alex5896
3. feb 2022

Ahojte ako naucim babo lozit? Je velmi malo videi takmer ziadne prosim o typ...techniku...link. dakujem ☺️

diamond007
3. feb 2022

@alex5896 nijak, nechať bábo samo sa vyvíjať... Niektoré nelozia a hneď sa postavia, neriešila by som to.

karhu
3. feb 2022

davaj ho na brusko, nech posiluje svalstno chrbta a zvysok nechaj na nom🙂

maminkadeticiek
3. feb 2022

🤣🤣🤣 To ti je tak,lahnes si na zem,na brucho tak aby malo dieta na teba dobry vyhlad.Ked si si ista ze ta vnima, odrazas sa na tom bruchu raz jednou raz druhou rukou po zemi ako jasterica 😁 Ale nie vazne!Sisi?Deti neucime lozit.Deti sa ucia lozit same.Daj ho na brusko.Daj pred neho co ma rado,co ho zaujima.U nas boli pri oboch deti vzdy najsilnejsou motivaciou papuce 😁Je to normalny fyziologicky vyvoj a ked budemu hlava a telo pripravene,zacne lozit samo.

alex5896
autor
3. feb 2022

@karhu davam aj vydrzi na brusku ale ona si nozickami kopka do hora skor ako by sa mala drzat zeme 🙈

alex5896
autor
3. feb 2022

@maminkadeticiek ha ha a vies ze som uz pri nej lezala na brusku a tahala sa rukami 😂🙈😂

alex5896
autor
3. feb 2022

@diamond007 lenze sa bojim dost toho ze budeme musiet chodit po rehabilitaciach uz bez tak chodime po dost doktoroch...a ani ja ani muz sme nelozili 🙈

karhu
3. feb 2022

@alex5896 a? tak ju nechaj, ponahlate sa niekam? skor budete musiet chodit po rehabilitaciach ak sa budes snazit "pomoct jej" podla videa ci inej mudrej rady od neodbornikov
ak sa vyvija normalne, neries..daj jej priestor a cas

kacena4
3. feb 2022

dieta musi dozriet v mozogu na jednotlive urovne motoriky s tym nic nenarobis... popr. po daj pred tie videika ktore si nasla mozno sa to nauci 🙂

maminkadeticiek
3. feb 2022

@alex5896 Viem si predstavim,ze matka v zufalstve a v snahe pomoct dietatu skusi rozne absurdnosti, ale fakt,vykasli sa na to.Moj syn este v 10 mesiacich nesedel,dcera v 11 sa ani len nepostavila do zvislej polohy.Doktorka ma ukludnila ze im mam nechat priestor a nechat ich.Vytvarat imprilezitosti a nechat priestor.A naozaj.Su zdrave krasne sikovne,len dcera sa postavila az v roku a syn si sadol v 11 mesiacoch ale na nohy sa postavil uz v 8 mesiacoch.Kazde dieta je ine,nechaj ho a doveruj jemu a prirode 😊

natalala
3. feb 2022

@alex5896 pozri na facebooku fyziomama, ma tam perfektne videa, ako motivovat dietatko, k pretacanie, lezeniu ako s nim spravne manipulovat, no prpste vselico.

ailiba
3. feb 2022

@alex5896 nedávaj ho sadat... Daj ho na bruško, nech sa sám snaží. A polož niečo zaujímavé kúsok od neho, aby sa k nej chcel dostať, pripadne chyť plysovu hračku a rob jasoviny, aby k nej chcel ísť. Možno sa najprv začne platiť a lozit bude až potom. A možno nie. Niektoré detičky proste nelozia, netráp sa tým.

lucindav
3. feb 2022

@alex5896 sú na to triky.. cvičenie na overballe napríklad. Alebo si zobrať babo tak že ty klacis na kolenách a chytíš babo pod hrudník a pokrcis mu kolienka akoby aj ono klacalo (hrudník stále podopieras). V tejto polohe mu ukazuj hracky nech tak chvíľku vydrzi, nech si zvykne na to že sa môže oprieť o kolienka, nie len mávať nozkami vo vzduchu. Ak už lozi tak nech ta skúsi preliezat, tvoje nohy atd. Každá dobrá fyzio pre detičky s tým vie pomôcť.

luccija
3. feb 2022

@alex5896 ako je veľké dieťa?moja nelozila iba sa plazila kde potrebovala a potom hneď na nohy.Pride na to sama zdvihne zadok a bude sa najprv len tak hojdat pár x si nabije pusu a potom zistí ako na to.Musi mať aj rúčky pevné..veď daj pred mu hračku a posúvaj, ale nikam by som sa neponahlala

mariska1989
3. feb 2022

A to chceš na čo ? Koľko má maličké ? Za ďalšie nie každé diéta štvornoškuje .takže sa ukľudní a nerieš de..... Je to dieťa ono samé vie kedy čo bude robiť naučí sa všetko postupne

anetus
3. feb 2022

@alex5896 pozrite si na internete Evu kiedronovu ma nejaké videa zdarma a iné sa platia ale je to expertka na detskú psychomotoriku 🙂

momo212
3. feb 2022

@alex5896 ahoj pozri urcite fyziomama videa alebo videa michala pukalovic na instagrame... Budes vediet co este nema zvládnuté a budes ju vediet podporit a motivovat... Urcite je dobre sa tomu povenovat ak to nejde same, drzim palce ✊

emamonika
4. feb 2022

@alex5896 hlavne nedávať sedieť a je super keď je veľa na brušku a motivovať bábätko do strán k pivotovaniu a keď už zvláda 2 vzpriamenie a je stabilná na brušku daj ju na posteľ gauč madrac uvidis ako sa tam vyblázni a možno skúsi niečo nové 🙂

alex5896
autor
4. feb 2022

Dakujem baby za pomoc rady 🙂

silvus138
8. feb 2022

@alex5896 ja som môjho od 5 mes začala učiť, na overballe, posilnenie brušného svaltva, od 6 mes symetricky plazil, tak som začala posilňovať jeho ruky a robili sme “fúriky” - na rukách bol a nohy som mu držala, nenechávala som ho plaziť, zrušila podložku, nakúpila som domov koberce, nechávala vyzlečeného, aby mu nekĺzala, dávala prekážky, za 3 týždne som ho dokázala dať na 4 a od 7 mes nahradilo plne plazenie štvornoškovanie. Má 9 mes stojí a obchádza nábytok, hlavne chcem aby minimálne 3 mes plne stvornoskoval kvôli vývoju mozgu.

zadarmo1
8. feb 2022

@silvus138 konečne super komentár podľa môjho presvedčenia ako by sa malo zaobchádzať s bábätkom 🤗

silvus138
8. feb 2022

@zadarmo1 ďakujem, mám veľa načítané o motorike 🙂