Ako naučiť bábätko zaspávať?

bobkovica
12. feb 2013

Ahojte, mam 10 tyzdnoveho synceka, ktory od narodenia stale place. Neplace len ked spinka a papa. Posledne tri tyzdne uz ani nespinka. Cez den ho viem uspat len v satke aj to po polhodinovom placi, kocik a autosedacka uz tiez nepomahaju, cumlik odmieta. V noci je na prsniku. Nevie ale zaspat len sa sustredi na dudlanie, po dvoch troch hodinach ked je uz nervozny, tak ho vezmem na ruky, pevne zviazaneho a tak mi zaspi...ak mam stastie. cez den to nefunguje. Ked uz v noci zaspi, spinka hodinku, dve... To mi ani tak nevadi ako to, ze je velmi, velmi unaveny a spanku sa brani. ked mi nahodou zaspi na rukach a polozim ho, v momente sa zobudi a v satke musim chodit, nesmiem si sadnut alebo zastat. V postielke nespi lebo sa zobudi, len co ho prelozim, spinka s nami. Kedze stale place, co je same o sebe uz dost vycerpavajuce pre nas oboch, neviem ho nechat sameho aby sa hral a zaspinkal...u nas hranie neexistuje. Zacal sa uz smiat a vnimat svet ale to trva tak polhodinu denne. nerad sa kupe, fakt nevie co je s nim. Chodime aj k osteopatovi, vraj ma v tele vela napätia... Ako uspat dietatko, ktore nevie zaspinkat? A ako ho naucit ze ked sa zadocek dotkne postele, netreba sa zobudit? dakujem

zuzub
12. feb 2013

viem, že je to ťažke ja som mala obidve detičky také, ale prejde to.....dcera bola presne taká ako píšeš,ale s pribudajucimi mesiacmi sa to lepší. detičkam sa stále buduje nervová sústava tak aj pretomôžu byť také, ale ako hovorím prejde to treba len vydržať a užívať si detičky kým sú malé 🙂 staršie synčeka by som si rada ešte teraz niekdy popestovala, ale on už mi poviem mamaaaaaaaaaa nepuuuuuuuč ma :D
inak ja malú nosím aj teraz v nosiči lebo má zlé obdobie idú jej zuby 🤐
držím palce a veľa síl prajem!

dejka77
12. feb 2013

Ked ma vela napatia, skus vyskusat masaz, mozno sa uvolni. Pripadne nejaku relaxacnu hudbu. Ine ti neviem poradit.

kattrin5
12. feb 2013

Presnee to sme mali aj my, ale nasu bolievalo brusko tak som zacala davat probiotika biogaia a uplne sa to zmenilo, prespi mi pekne aj vnoci , davam jej ich od dvoch mesiacov, vyskusaj a tiez moja mala nikdy nechcela spat na chrbatiku zacala som ju davat na brusko mam monitor dychu ale od vtedy mi krasne spinka, ked bola na chrbte vkuse sa budila a vydavala zvuky ako by sa drhla, za noc bola aj 10 krat hore, teraz spava cez den na chrbatiku len v kocari ale v noci len na brusku

rose1988
12. feb 2013

ahoj pravdepodobne ti nikto nebude vedieť poradiť ako na to len ked ti nietko veľmi múdri neda radu z knihy, ktorá aj tak nezaberie na tvoje dieťa. Je to veľmi tažke ja som mala presne taku dceru, od malička veľmi malo spala, zaspavala len pri dudlikovani na cicke. Bolo mi to neprijemne ked bola vacsia a boleli ma bradavky tak som s tým sekla a nanutila jej cumel bola to procedura. Kazdý týzden zaspavala inak uz som bola zufala, ze nikdy na nu neplatilo to co den pred tým. Mozem ti tu rospisat vsetko co som na nu skusala no ako som písala mozno to nezaberie na tvoje dieta. Problem je v tom ze je to zacarovaný kruh. Narodi sa ti nervozne dieta, pocase si nervozna aj ty to dieta to citi tak je este nervoznejsie, no ako sa mas upokojit a uzivat si materstvo ked mas doma urevaný pitlik s ktorým niet a niet rady. Z vlastnej skusenosti viem ze to prejde ak je stým dietatom vsetko v poriadku co pravdepodobne je len je trocha nervoznejsie. U nas to trvalo do roka aj daco, ked sa naucila pomalicky zaspavat samozrejme musim byt pri nej a drzat ju za ruku. Posledne co som na nu skusala bolo ze som si ju polozila na kolena, dudlikovala mi na cicke a ked uz zaspavala vtlacila som jej cumel samozrejme ze sa na to zobudila no nanutila som jej ho trocha som s nou bojovala a nakoniec ho vzala, trvalo dost dlho kým si zvykla no zvykla si. Postupne som vynechala aj hojdanie a na koniec som ju uz davala rovno do postielky no ako hovorim sama musis prist na to co bude zaberat na tvoje dieta a kolko si ochotna vydrzat ty, je to zdlhave ak je to dieta narocne. Dieta ta ta bude skusat a tiez musis vycitit ci nema aj iný problem ako len to ze chce zaspat po svojom.Vela stastia prajem...ak by si si chcela pokecat o tom napis cez rp

dudkaaa
12. feb 2013

Ahojky,tak presne toto sme mali aj my.maly ma 12 tyzdnov.asi dva tyzdne ho davam spat kazde dve hodiny.dokopi spi cez den styri hodiny.dam ho do kocika ,nabrusko a kocikom chodim cez kabel,alebo cez papucu 🙂 pomaha to,je to snim ovela lepsie.dobru naladu ma aj hodinku.a vecer zaspi o osmej,spi az do jednej.potom ho dam do postele napapa sa a spi dalej.fakt sme to mali pred tym brutalne.presne bid spal alebo plakal.vyskusaj to 🙂

nadula01
12. feb 2013

mozno je to blbost,ale niekedy su deticky nervozne ,ked citia ,ze mamina nie je v klude.najma mamicky,ktore koja by mali byt v pohode a nestresovat sa ,udajne sa to prenasa aj na male.A mozno len ma koliky a chce byt pri tebe.drzim palce a pevne nervy..ono to prejde casom.a co sa tyka tvojej otazky,tazko radit,ty sama ho najlepsie poznas a vies co nanho plati.drz sa

mia18112
12. feb 2013

My ideme mat o mesiac 3 roky a nepreslo to !!!!!!! So spankom bojujeme od narodenia. Znicili sme 3 kociky, dodnes velakrat zaspi len na rukach / to ma uz 15 kg !!!!/. Vecer uspavame aj 1 - 2 hod. V noci sa budil a budi sa stale /rekord 14 krat za noc !!!!/ . Skusali sme fakt VSETKO co sa dalo, NIC. Dokonca sme to riesili aj na neurologii. Ja som na konci rodicovskej a som si silami na konci, a s nervami tiez. Cez den uz pomaly nespime, zaspavame o 22 -23 hod, rano 5,30 je vyspaty !!!!!! No KATASTROFA!!!!! On proste nepotrebuje spat. Ved to je malo aj dospelemu !!!!

pacica
12. feb 2013

Skus dat na brusko

myriada
12. feb 2013

ahoj, písala si že keď ho zoberieš na ruky pevne zviazaného tak zaspí alebo sa rád nosí v šatke, s toho mi vychádza, že riešením je ho zavinovať, malá tiež spávala dlho zavinutá v perinke a tak bola spokojná, tak malé bábätká potrebujú byť ešte zavinuté, to je zvyk z bruška, možno tak sa len cíti v bezpečí a dobre

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvietok73
12. feb 2013

vyskusajte fitloptu.....neviem, aky si mala porod, ale aj to v znacnej miere vplyva na dietatko, najma take malinke este vsetko velmi citlivo vnima...potrebuje tvoj kontakt, tvoju von, tvoje dotyky....skusajte kontakt koza na kozu co najviac, povyzlieaj ho, daj si ho na hrud, alebo i manzelovi, vela sa mojkajte...satka je takisto uzasna vec, treba skusat...nam raz zaberalo jedno, potom druhe...drzim Vam palce! 🙂

hela_tn
12. feb 2013

my sme mali to iste, okrem noci, vtedy mala spala v pohode..cez den len revala, museli sme ju nost, akonahle sme ju polozili zase rev a k veceru uz ani nosenie nepomahalo..ked uz to bolo vecer moc zle, tak som ju potom ako sme ju okupali a najedla sa zabalila do deky ako do kukly, iba hlava jej trcala, ruky aj nohy natesno a pomohlo to..
teraz uz je to vcelku dobre, po dvoch hodinach cez den, ked je hore sa ju snazim uspat a to tak, ze si ju polozim na seba, lahnem si s nou a trosku ju pohupujem, ona sa ukludni, pospi si na mne pol hodinky, niekedy aj viac, potom sa zobudi a hrame sa dalej, okrem toho chodim s nou kazdy den na 2-3 hodinky von, spi v kocari alebo sa na mna kuka /nie vzdy, niekedy reve tak, ze musime volat tatina, nech nas pride autom vyzdvihnut🙂/

svetlusska
12. feb 2013

ahoj ja by som ho skusila dat do perinky kedze pises ze ho uspavas v satke ale do klasickej nie na suchy zips...ale tak to je iba moj nazor....