Baby mam 3 mesačnú dcérku ako ju mam naučiť zaspávať bez zavinovačky teda nie zaspávať ale spať.. Ona zaspinka na mne.. Ale keď ju položím hneď rozhodi rukamy pomooc.
Myslim, že 3m bábätko je ešte malinke, zavinovačku "potrebuje" ako pocit bezpečia z maminho bruška a je to fajin pri morovom (neviem ci je nazov takýto) správny. Môže sa budiť presne kvôli nemu.
Naš od pôrodnice vyslovene odmietal zavinovačku a mam pocit, že kvôli tomu ma aj zlý spánok teraz 🤷♀️. Ja keby môžem určite nechám zavinovačku co najdlhšie...
@timea1712 aj môj bol dlho v zavinovacke, ako náhle bol nervózny, dala som ho do zavinovacky, krásne sa ukludnil a zaspal! Veď keď jej je v zavinovacke dobre prečo jej ju chceš zobrať? Staršia ta nechcela byť ani za mak v zavinovacke a keď si to tak spätne uvedomím, bola horší spáč ako je teraz mladší
preco nechces aby spavala v zavinovacke? zjavne sa tak citi bezpecne a ty sa mozes o nieco viac vyspat 🙂
nasa presla zo zavinovacky do spacieho vaku uplne bez problemov 😊
@timea1712 naco "ucit" bábätko tomu, co ho zrejme robi nestastnym.Stastne je v zavinovacke a citi sa bezpecne,preto ti pri polozeni rozhodi rucickami,to je reflex.Vacsina babatiek je rado zavinutych,pripomina im to maternicu.3mes je málinko.Moja ma tiez tolko a hadze sa vsetkymi smermi,bez objatia a zavinutia neprespi.Zavinovacka uz jej je mala,tak ju balim do deky ako do zamotku a je happy.Kludne ju zavinuj kym sa jej bude pacit a ty budes mat pokoj.Az strati tie reflexy rozhadzovania,mrvenia a mavania koncatinami potom skus vak alebo spanielsku deku.Moji predchadzajuci velkaci milovali spanielsku deku,babo je v nej take utopene a chranene🙂
@timea1712 neviem, preco jej chces brat zavinovacku, ked je v nej spokojna
@timea1712 naša bola skoro do 7m v zavinovačka a nič lepšie nebolo naozaj sa ukludnila a bola pokojná robievala som to aj tak že keď zaspinkala tak som ju rozviazala a rúčky si potom dala sama ako chcela ..a potom užclen v spacom vaku 🙂nechaj ju tak keď sa jej tak lepšie spinká ona ti dá najavo potom že už sa jej nepáči🙂
@elizabet173 ja si to myslím skrz toho, ako tu bolo spomínané. Maly sa často budil na to ako sa "trhol, mykol" a sem tam sa aj buchol. A má chvíľky , kedy sa mu to stane aj teraz, po roku... Preto si myslím, že keby je v perinke, morov reflex by taký výrazný nemal... Možno sa mýlim 🤷♀️
@nykkushka ja ti rozumiem, aj s tebou v podstate súhlasím, no môj chytal také amoky v zavinovačke, že v nej nebol vôbec. Keď som ho vybalila, šťastné, spokojné dieťa
@timea1712 veď keď sa cíti bezpečnejšie v zavinovačke a lepšie sa jej tak spinká prečo jej ju nenecháš?