Ako naučiť 9-mesačné dieťatko štvornožkovať?

23. aug 2024

Ahojte máme 9 mesiacov a mala nám nechce loziť nosíme helmicku koli deformite hlavičky mala nenavidi polohu na brušku ale sedí nám už skúšali sme ju s hračkami lákať aké začne vrieskať keď leží na brušku a učíme ju stvornozkovat nejaké rady prosím ? 😊

lukbe
23. aug 2024

Začne sama alebo aj nezačne, niektoré túto fázu preskocia.

doriiis
23. aug 2024

Ani jedno z mojich detí nestvornozkovalo.A vôbec nijak im to neuškodilo.

anavixy
23. aug 2024

Tak znova, ano, niektore ju preskocia, ale nie je to ziaduce, ani dobre, netreba sa tym chlacholit, ked pre to vieme nieco urobit. V 9m ma este cas, dolezite je ale aby dokazala druhe vzpriamenie, dat sa na 4, to vie? Sedi vam znamena ze si sadne sama z polohy na 4, zo sikmeho sedu? Alebo ze ju posadit a nezvali sa na zem? Najdi si na ig profily fyzio kristy a detska fyzio mama, najdi si u nich prispevky o stvornozkovani, lezeni, motivacii k lezeniu.. a ak nechodite este, tak ja by som sa objednala k dobremu detskemu fyzioterapeutovi, nech skontroluje ako je na tom dietatko a ci nie je problem v oslabenom svastve, da cviky a tipy ako to zlepsit.

cukroska
23. aug 2024

nijako. Musí nato prísť samé. Niektoré vôbec nelezú po štyroch.

autor
23. aug 2024

@anavixy je dju dáme sedieť my sedí pekne sem tam spadne je na brušku 5 minút a plač no keď ju postavíme na nožičky to sa jej nesmierne páči všetko ju zaujíma

lukbe
23. aug 2024

Nastávajúce ju na nožičky, na to tiež musí prísť sama. Ak všetko robíte za ňu, jasné, že sa jej nechce namáhať.

pralinka86
23. aug 2024

Nedavajte ju sami sediet, musi sama pristna to, ako sa sedi. Nema dostatocne silne svaly, mozete urobiť viac zle ako dobre. Potrebuje posilnit svaly. Chodite na nejake detske cvičenie? Baby balance alebo cosi podobne? Alebo baby plavanie je skvele na posilnenie svalov.
Ak si nie ste istiz tak chodte k fyzio, ale nedavajte nu do nijakej polohy sami

ella1234
23. aug 2024

Spadne pretože ma slabé brusko, nestvornozkuje lebo ma slabé brusko.
Daj dieťa na podlozku hraj sa s nim, su vselijake rady na youtube ako hravou formou posilnit dieťaťu bruško.
Ale hraj sa s dieťaťom, nerob mu trénera ze dávať pasivne sedieť a stat.
A čo sa ti nezda konzultuj s odbornikom, nie na MK.

lukbe
23. aug 2024

@lukbe malo byt nestavajte

aurora33
23. aug 2024

Ani ju nedávajte samu sedieť, ona sa musí posadiť sama.

anavixy
23. aug 2024

Tak ale v tom pripade postupujete velmi nevhodne, odporucam vam nastudovat nieco o PMV dietata a urychlene kontaktovat fyzioterapeuta, ktory vam povie co robit a hlavne co nerobit, potrebuje posilnit rozne skupiny svalov a nie pasivne posadzovat a stavat na nohy, to naozaj nie.

aurora33
23. aug 2024

@anavixy ja som ešte stále prekvapená ako v tejto dobe, kde si človek o PMV dokáže načítať doslova všetko sa ešte najdu ľudia, ktorí deti pasívne pohadzujú, dávajú do chudákov, vodia za ruky a ešte napisu: neposadi sa, ale sedí sám pekne, nejde sám, ale za ruky ide pekne, na brusku reve, v tej polohe sa mu nepáči je lenivé. Oooooch 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

deti95060810
23. aug 2024

to čo za blbosti robíte, dieťa začne samo aj sedieť aj chodiť... všetko je to o mozgu...

lucia13022023
23. aug 2024

Fyzio vám dá cviky

lucia13022023
23. aug 2024

A hlavne nič nerobte za ňu. Nedávajte ju sedieť ani stat. Dieťa sa naučí vsekto samé, keď na to dozrie. Veľa rodičov si myslí, že pomáha deťom keď ich dava sedieť, chodí za ruky atď, že tým skôr začnú chodiť ale nie je to pravda. Dieťa na to musí v mozgu dozrieť. Týmto jej len ublizujete.

januska12323
23. aug 2024

Daj ju na brucho, hračky mimo dosahu ale v dohľade a začne sa hýbať aj sama. Nedávajte ju sedieť ani stáť keď na to nemá svaly, môžte jej len uškodiť.

tamta
23. aug 2024

2.vzpriamenie ma zvládnuté? Najdi v okoli fyzio a objednajte sa. Základné cviky si viete nájsť na IG pri fyzio profiloch, napr cvičenie na fitlopte, sfuknuty overball a podobne.
A nie, tvoje dieťa nevie sedieť 🙄 do sedu sa ide zvyčajne práve z polohy na 4.

lenik98
1. sep 2024

Ja som pochodila neurologie, fyzioterapeutky, pediatricku, dokonca tiez som zufala pisala prispevok sem na MK a prosim pekne sam zacal stvornozkovat presne v den svojich narodenin. Uplne ako automatika. Ukazkovo isiel hned sam bez padov. V aprili mal rok. A az teraz sa pusta do samostatnej chodze - stvornozkoval teda celkom dlho. Skoro 5 mesiacov len na 4 bol. Tak aby si nemala obavu