Ako naučiť 9 mesačné dieťa zaspať bez prítomnosti rodiča?

modrinkaa
1. jún 2020

Ahojte, mala ma skoro 10m chcela by som aby sa naučila zaspávať sama ale ako? Doteraz zaspavala tak že, som ju kolisala na rukách..
Neviem si predstaviť že by som ju do postieľky položila a nechala tak, ako ju poznám chodila by po celej postieľke a hrala sa

renatka1985
1. jún 2020

ťažko. ja som uspávala do 15m, potom sa to cez Vianoce z nicoho nic zlomilo a zaspi pekne sam vecer.

cica8
1. jún 2020

Moja tak stale spinka a bude mať 2 roky

anastazia93
1. jún 2020

Možno skús pozrieť lepsispanokbabatiek.sk či tam nie si nejaké rady a články 🙂

saskia_98
1. jún 2020

Ja som hojdala maleho na rukach do 10 mesiacov. Potom zo dna na den utalo a zacal zaspavat sam.

1mina
1. jún 2020

Tak ak sa tu najde dobra rada okrem vyplakania tak aj ja chcem 😂 moja bude mat 2 roky a stale sama nezaspi...paradoxne asi do 9 mesiacov zaspavala sama v kludw a potom sa to zmenilo

midori123
1. jún 2020

@modrinkaa ahoj, moja dcera ma 6,5 roka a doteraz som pri nej az kym nezaspi😊
Uz mame svoje ritualy, vecer v posteli sa porozpravame, pomojkame, povieme si ako moc sa lubime, a ja si potom citam a ona spokojne zaspi.
Ked bola taka malinka, hojdala som ju na rukach, v kociku, v nosici, spievala a robila vsetko mozne aby zaspala. No nikdy ma ani pate netrhlo nechat ju vyplakat alebo skusat na nej cokolvek aby zaspala sama.
V 18 ju uz uspavat urcite nebudem a dovtedy treba vydrzat😀
Vela stastia a pevne nervy prajem😀

bibg
1. jún 2020

@modrinkaa deti sú rôzne, kamošky maju deti ktoré maju 3 roky a nevedia zaspať same. Ja som syna naučila podla metody kontrolovaného plaču. Nenecháš ho vyplakat ale chodíš tam po intervaloch. Bude plakať áno ale vieš už ked dieťa plače lebo ho niečo boli alebo niečo potrebuje alebo je len unavené. Môj syn bude mať v auguste 2 roky. O večer sa vypyta do postielky spinkať. POhladkám ho, ulozim ho, dám mu pusinku a zaspí sam a spinká až do ráno do 6-7. Chce to obrovskú dávku trpezlivosti ale syn sa po týždni naučil zaspať sam bez toho aby plakal. Každá má nato iný názor poradila som to kamoškam ktorým deti takto tiež začali zaspávať 🙂 A výsledok? Ja sa vyspím celú noc takže niesom podráždena, dieťa je vyspané takže nie je podraždené a fungujeme celý deň alebo občas sa vypyta spať počas dňa 🙂

amelie2017
1. jún 2020

Preco chces 9 mesacne dieta naucit zaspavat same? Ja mam 31 a ked nie je muz v posteli, zaspat mi trva aj hodinu. Ked spi vedla mna, pocujem 2 zachrapania a som tuha. Tak male dieta potrebuje mamu alebo oca.
Ak si uz unavena s nosenia na rukach, skakania na fitlopte, kocikovania, skus sediet vedla babatka a drzat ho za ruku. Tyzden-dva a zvykne si. My sme si do 2 rokov presli asi vsetkymi typmi zaspavania a nechcem byt hrdinka, tiez sme uz boli niekedy na nervy, ale dieta je male len raz. A potrebuje vas. Tvoje potreby, tuzby, predstavy musia pockat. Neboj, aj vy sa dockate a raz zaspi samo. Alebo ta vyhodi z izby.