Nasa dcerka,plne kojena,spi s nami v manzelskej posteli. Zial,kvalita mojho spanku je velmi zla, dcerka zabera vela miesta v posteli,casto sa budi /6-8 krat/,mrvi sa,kruti,vstava. Urcite je to pohodlnejsie z hladiska kojenia,ale ja by som potrebovala aspon 2 hodiny suvisleho spanku v mojom priestore. 2 dni ju skusam uz davat do postielky,vzdy sa preberie a strasne jaci,tak nakonie to vzdam a necham ju v posteli. Ake mate skusenosti vy? Alebo ako to mam riesit? Diky moc
Moja ma presne rok a tiez doteraz spavala s nami v posteli lebo som kojila a bola casto hore tak sa mi ju nechcelo prenasat,ale ako som prestala kojit tak spi sama v postielke aj vo svojej izbicke,dam vecer flasu niekedy zaspi hned niekedy ju drzim za ruku a zaspi,budila sa v noci casto ale proste vydrzat a nezobrat do postele aby zabudla,chodila som si ku nej lahnut na vedlajsi matrac ktory som mala pri jej postielke,jednoducho vydrzat a nezobrat do postele ale vravim az ked som prestala kojit...a funguje spu uz asi mesiac celu noc
Spime spolu
Ako ti už radili....prisuň si postieľku a daj dole bočnicu....budeš mať viac svojho priestoru....moja má 2,5 roka a stále tak spi, ani to zatiaľ neplánujem meniť. Nekojím už od roka. Ale keď má horšiu noc, zle spi, možno zlé sny, alebo bolia zúbky tak tak sa pritúli ku mne alebo tatovi a spíme lepšie ako vstavat a chodiť k jej postieľke ju tìšiť.ale už je to málokedy, spáva už celú noc "na svojom" 😉
Kazdy radi podla seba a vlastnej skusenosti. Tazko je davat dietatko do vlastnej postielky ked sa budi 7x za noc. Moja mala spavala uplne identicky, cez den som skriabala steny...ciste zufalstvo. Teraz ma 14m...uprimne...pochopila som, ze musim prestat v noci kojit. Proste, je to akoby zlozvyk dietatka, ale neskutocne to unavuje matku a ani to dietatko sa chuda dobre nevyspi. Moja uz dlhsie nechce mlieko cez den, kojila som iba v noci. Prave pomaly prestavam a budi sa uz iba 1-2x, co je uplne fantasticke spanie v porovnani s mesiacom dozadu. Zatial uspavam tak, ze si vleziem k dcerke do postielky, nakojim a zaspi, a ja vyleziem. 🙂 v noci si ju beriem po prvom zobudeni este do postele, ale to sa zobudi uz iba 1-2x. Krok po kroku snad uz bude iba v postielke...planujem prestat kojit uplne. Drzim palce!
das do postielky, zacne jacat. asi bude jacat 2-3 dni. pozor na vyrazacky dychu a grcanie. aj to moze nastat zo stresu. otazka ci to jacanie vydrzis 🙂 my sme sa nasich vyhodili z postele oboch az ked mali 3 a 5 rokov. navyse kojene deti sa horsie vyhadzuju z postele. umelacove si skor na postielku zvyknu.
Ja s nou spavam sama a muz spi sam;) vyspime sa vsetci...mala antikoncepcia🙂)
Nasa ma 7 rokov a stale chodi k nam v noci 😀hadam nebude do 20ky
Aj môj takmer 3r. spava s nami, ešte je kojeny. Postielku sme dali preč a miesto nej klasickú postel. Manželská ma 180x200, posteľ 90x200 a sú v rovnakej vyske. Takto sa vyspime pohodlne vsetci.
Tiež ho nemôžem prekladat ani hýbať ním. Hneď by bol hore.
Držte sa!
Bud ju, budes trapit, ze bude plakavat a mozno aj ty s nou, pretoze 9.mesiac je uz velmi vnimava a nenecha so sebou kyvat 😉 alebo prijmes to, ze ta potrebuje mat blizko a este to nejaky ten rok,dva spolu vydrzite v posteli...dalsia moznost je, kupit postel, ktora na naokolo mantinely, aby babo nespadlo...
Neodnaucis.treba si na zaciatku rizmysliet ako to chces.uz dieta od vasej postele neodnaucis.
@fiera33 my sme nášho odnaučili tým že miesto malej postieľky sme mu kúpili už väčšiu a večer som ho lákala na mliecko z fľašky síce už nebol kojeny ale v malej postieľke nechcel vôbec späť. Ľahli sme si obaja do postieľky, vypil mlieko zaspal. Ja som potom v klude odišla. Našťastie z neho to funguje hneď po prvom raze ale okolo 3-tej je u nás vždy nasackovany.
@fiera33 Kazdy ma spat vo vlastnej posteli, ma mat vlastný priestor aby sa dobre a kvalitne vyspal. Nase deti spia odmalicka vo svojom-najskor kolíska,potom postieľka, teraz postele. Dojčenie? Uplne v pohode-nadojcila som a dala do postieľky, budili sa len na dojcenie, napapali sa a spali. Netreba tiez zo seba robit dudel. Ale toto je moj nazor a velmi dobre odskusany. A tiez raz za cas k nam deti pridu v noci, žiadny problém. ☺️
No moj ma tiez 9mes a mame to uuuuplne tak isto. Teda az na to, ze asi pred mesiacom sme kupili dalsiu postel, klasicku 90x200 a prirazilo k manzelskej. Sice vojdes do spalne a sama postel 😂 ale to letisko!!! A priestor! Uplne zboznujeme sa tam vsetci valat 😅 caste budenie a mrvenie maleho je asi tak “dan” za dojcenie 😊 proste som tento fakt prijala a nikdy mi to nevadilo. A teda my sme vzdy vraveli, ze nase buduce deti budu spat s nami. Ved su to nase vytvory! Patria k nam 😃
Pripajam sa k debate. Tiez ma syn 9 mesiacov a ucim ho na postielku. Ked zaspava musim si lahnut do postielky s nim. Potom v noci po kojeni prekladam. Nie vzdy sa to podari. Len mam otazku na mamicky ktore pisu ze spia s detmi v manzelakej. Ako to riesite cez den? Ked nespite s nim ?? Ja som mojho raz nasla uz dole hlavou z postele. Buchal si rucickou do dreva a strasne som sa bala. Mame totiz vysoku postel.
moj syn spal so mnou v manzelskej posteli do roka, t.j pokial som ho kojila. Ked som prestala kojit tak som ho postupne davala do postielky a odvtedy spi v postielke a mam pokojny spanok ja aj on 😉
@silvikaaa1 mozem sa opytat ako teda kojis v noci? Len z jedneho prsa na tu istu stranu? Alebo sa dako natiahnes? ;)
aj nasi dvaja synovia s nami spinkaju a je to uplne normalne. Vyzera to u nas tak ze z 2bocnych stran su k nasej manzelskej posteli prirazene detske postielky , mame na nich dole bocnicu takze su v rovnakej urovni ako postel...je to super pohodlne, jednak su babatka pri nas, citia nas, pocuju a to v nich vyvolava pocit bezpecia....jednak je to na kojenie bezkonkurencne, neviem si predstavit neustale babatko vyberat a nasledne vkladat do postielky....jak poznam deti isto by som ich tym vkladanim a vykladanim zobudila. To ze ti mala placka ked si ju dala do postielky len znamena, ze chce byt pri tebe...vies mala si ju pri sebe celych 9 mesiacov v brusku, teraz pri tebe spala a ona je este velmi malinka na to aby pochopila preco to bolo do teraz OK, ked spala pri tebe a preco by uz od teraz nemala...vies sama mam doma taketo male babatko ako ty moj ma o par dni 9 mesiacov a idu mu teraz zuby a budi sa casto koli kojeniu.....je to o drzku...co si budeme hovorit ale vsimla som si ze ked to nejak neriesim a nezamyslam sa nad tym nepocitam to tak nejak to skor vstrebem ze som bola velakrat hore ako ked som to pocitala a v duchu som si vravela boze uz je to 7 alebo 8 krat ... 🙂 Uvidis pride ten cas ked bude vediet spat same...moj 3 rocny napriklad chodi na obed alebo vecer spat sam...len v noci este nechce byt sam v svojej izbicke, ale ja viem ze aj to pride...ale nechcem ho koli tomu vystavovat stresovej situacii a nutit ho do toho.... drzim prsty!!!! 🙂 Das to !!! 🙂