Ahojte, poradte mi prosim. Ma 7 mesiacov a cez den spi iba v nosici a ja uz nevladzem. Nevladzem ho uz nosit, boli ma chrbtica je dost tazky. Skusala som pockat kym zaspi a tak ho vylozit. Neuspesne. Vzdy, vzdy sa zobudi. Cakam 15 minut, nech tuho spi, ale zobudi sa mi. Vyrevat ho nenecham. Ako ste prosim oducali svoje deticky od nosenia? Dakujem.
Cumlik nema, na noc zaspi dojcenim. Aj dojcit cez den som skusila, zobudi sa.
@majlo1234 To ano, to tiez zaspi. Len by som ho chcela naucit na samostatne spanie.
Ak máš doma kočík, skús po uspaní preložiť bábo do kočíka a keď sa začne budiť, chvíľu hojdať a pššškať. :D Ja som nenosila, ale vďaka kočíku môžem doma porobiť čo potrebujem.
Autorka, bohuzial ked si ho tak naucila, inak ako placom ho to neodnaucis..... 🤷♀️
@dominyca9 Kocik odmietol, preto nosim 😒
@joannita OK, dakujem za radu
Mozes skúsiť nosiť na chrbte, to je pohodlnejšie. Na bolesť chrbta skvelá joga... Aspoň u mňa to fungovalo, nosím ešte sem tam aj 20kg dieťa (bez bolestí)
@bluka2 Fuu ha. 20 kg, mas moj obdiv 😊
To už iba tak výnimočne, keď napríklad poobede spí (povedzme keď ho obchádzala nejaká choroba) a staršiu som musela niekde vyzdvihnúť, nech si teda ešte pospi na chrbte...
@bluka2 Ved to. Tiez mam aj starsie dieta. Potrebovala som nejak fungovat na prechadzke a kocik odmietol. No a teraz neviem ako z toho von. Tu jogu skusim, dakujem.
To nie je o nauceni, dieta prirodzene potrebuje citit matku, kazde😃a v roznom veku potom potrebuje menej a menej.
Ja som to robila tak, ze som ho vkuse douspavala, niektore mesiace sa budil vkuse, potom neskor vyspal dve hodiny vkuse, potom sa zas budil. Aj teraz v 16 mesiacoch je to tak, ze niekedy ho treba prist douspat a inokedy spi sam.
Je mi jasné, že každé dieťa je iné a v rôznom období mu (ne)vyhovuje niečo iné, no skúšala si bábo preložiť do kočíka, až keď zaspalo? Moja mladšia jeden čas zaspávala výlučne na rukách, keď som ju preložila do postele okamžite vstala. V kočíku však pospala (a pospí) dlhšie. Ono to hojdanie je veľmi podobné noseniu. Neviem, nemám skúsenosť s tým, že by spiace dieťa odmietalo kočík.
A máte dobre nadstavený nosič? Lebo mne 7 mesačný nepríde ako veľké dieťa, z ktorého by mal bolieť chrbát. Ešte som počula taký trik, že dať k dieťaťu nejaký Váš kus oblečenia onosený, aby pri sebe cítilo Vašu vôňu. Mne to teda nefungovalo ani pri jednom dieťati, ale skúšala som to aj tak 😁. A
tiež sa prikláňam k tomu, že je to ešte malé bábatko, ktoré Vás potrebuje. Inú radu nemám, držím palce.
Och mudre reci ze si si tak naucila,samozrejme ozvali sa mudre bezchybne matky. Neboj do 18tich ju takto nosit nebudes. Je to este male dietatko a skutocne,potrebuje ta citit. Skor by som sa pozerala na to ci mas spravne nastaveny nosic,lebo ak ano,nemala by si citit dajaky nekomfort. A 7 mesacne este nie je tak tazke ze by sa to nedalo zvladat. Inak teraz ti poviem takto…bud rada,ze nosos a ze si popri tom mozes cokolvek porobit. Moja je od narodenia nenosiaci typ. Teraz bude mat rok a musim na dva spanky spavat snou,inak je do 10min hore. Takze porobit si cokolvek je uplne nerealne. Bud rada za to ako to je.
@ls56 Velmi si porobit nemozem, ma lahky spanok. Stepujem s nim v izbe. Nosic mam upnuty dobre len mlady ma 10 kg. X hodin denne, kazdy den, to uz sa prejavi.
@paulinkad Dakujem.
@dominyca9 Zaspi iba v nosici a ked ho vylozim, tak sa zobudi. Ked bol novorodenec tak sa veru spaci zobudil v kociku 😉
Tak potom už len držať palce, aby raz niečo zabralo. Moja ročná má 10kg. Musí to byť veľký zaberák na kríže. Aj keď boli deti menšie, nosič sme používali len do nedostupného terénu práve kvôli naším chrbtom. Muž si takéto nosenie celkom užíval, ja už menej. 😄
@dominyca9 Dakujem 🙂
To nie je asi o nosici, ja tiez nosenie nedavam a to v nosici nikdy nespal na mne😃proste niekto je bud na to inak stavany alebo co. Ja mam lordozu a boli ma chrbat aj bez decka zaveseneho na mne, cize uplne chapem
@majlo1234 Ja skoliozu 😉 Co ja by som dala za kocik 😄
Ahoj a ako sa to potom dalej vyvijalo? Lebo ja to mam s malou rovnake ...ma 4mesiace, pomaly 7kil a v kociku ako y ju rezali. Aj spiaca sa do minuty zobudi s placom ak ju tam prelozim...proste vsetky spanky len v nosici, pripadne ak si lahnem..ale kedze mam este male trojrocne dieťa,tak to ma velmi nenecha lezat😅
@kukuricka1 Sam odmietol nosic. Zacal v nom plakat, odtlacat sa. Mal presne rok. Teraz uspim dojcenim a spi na posteli.
ahoj. ja mam presne take iste dieta o mesiac mladsie od tvojho, len v nosici tak som sa chcela spytat ze ako to dopadlo. tiez kocik nula bodov. presne na toto cakam ze sa sama rozhodne ze uz nebude zaspavat v nosici. ale ona je taky medvedik tulkavy ze sa obavam ze to tak skoro nepride 😭 aj si ho skusala nejak inak presvedcit nech zaspi sam v posteli na ciciku ci uplne samo to prislo?
@timea_bazar Sam odmietol nosic ked mal rok. Jasne, skusala 😀 Nepodarilo sa mi ho vylozit aby sa nezobudil. Teraz uspim dojcenim, potom ho presuniem na postel. Potrebuje sice douspat, ale uz boli prve lastivicky ked prespal cely spanok
moju malu nastastie viem prelozit z nosica ked zaspi tvrdo skoro vzdy to vyjde. toto sa nam dari tak od 9-10m. no cez den si po chvili aj tak pyta prso ale aspon lezime 😅 uz boli take obdobia ze zaspala aj bez nosica pri kojeni ale to sa nam uz dllllho nestalo tak si mi aspon dala nadej ze to mozno este pride. alebo vymyslim nieco ine lebo och uz ma to nebavi uspavat v nosici
Ja som vyklopila a ked bolo treba, douspala kojenim. Vacsinou sa mi rozplakal, ale potom na cicke zaspal. Su rozne fazy spanku, v niektorych proste dieta chce tvoju blizkost, vyskusaj mu dat cicku a ostat pri nom lezat, ci sa aj tak zobudi