Ahojte mam 6 tyzdnovu dcerku Emy a nechce spat v postielke ako ju mam naucit spat v jej postielke?
take male dieta moc nerozozna ci je v postielke, alebo nie... tam bude asi nieco ine
co presne zamena ze nechce spat v postielke? place? je nepokojna? grcka?
uuuuuf, tak to sa tu priprav na siahodlhe protiotazky, preco chces davat malu do postielky a dobre mienene rady, ze dietatku bude najlepsie, ked bude spat pri tebe (hlavne ak ty este spat nechces 😉 )
no a k otazke... neexistuje zaruceny navod... ak v postielke place, tak asi neostava nic ine, len ju tam prelozit uz spiacu... snad si coskoro zvykne...
my máme 2 mesačné bábo a od príchodu z nemocnice ju nechávame spať v postieľke do našej postele ju ani nedavame,max. poobede je na sedačke v obyvačke s nami a ked ide buvať do postielky dávame ju tam ked zaspava nie ešte spiacu aby vedela že je v tej postieľke a má tam byť a funguje to. mala tam zaspí do 5 min bez plaču a v noci prespí aj 7-8 hodín 🙂 a ona ti v nej nezaspí a plače?
A ked spi pri tebe, je to v poriadku? Ak ano, tak jednoducho ta potrebuje pri sebe citit. Cele tehotenstvo ta citila a pocula, tak teraz sa neciti isto, ked nic z toho nema. Este je velmi malicka, potrebuje pri sebe istotu a tou si ty. 😉 Treba je to dozicit.
Kúpte jej kolotoč do postieľky, ja som tak dcérku naučila spať, ked sa napapala tak som dala do postieľky zapla kolotoč a ju tak zaujal že kým skončila hudba tak vždy už spala. Mali sme rainforest od FP to hrala hudba 18 minút, večer sme používali len zvuk pralesa aby to nebolo rušivé. 🙂
@diankakandrova ahoj dneska si tuším písala niekde aj že má koliky či sa mi to len zdá? lebo aj naša mala, ale ja som ju uspávala na rukách alebo mi zaspala pri kojení a potom som ju vždy položila do postielky, spinkať sa v postielke, teda zaspávať sama v postielke sa naučila až keď mala 4 mesiace, no a teraz sa nám to aj tak kazí, teraz musím byť buď pri nej alebo dneska , prvý krát, som ju uspávala tak že som si k nej lahla na našu postel a pritúlila sa ku mne a tak zaspala, potom som ju preložila do postielky. Neviem ale ako naučiť dieťaspať v postielke, veľa ľudí radí nechať vyplakať, no ja som neni zástancom tohto, ja som to nedokázala, potom vraj niektoré mamičky chodia v nejakých intervaloch za deťmi sa im ukázať a tak....tak si vyber hihi, možno naozaj budeš musieť chvíľku zaspávať s ňou, asi jej chýba tvoja prítomnosť v postielke a má strach, veľa šťastia papa
ked tam nechce buvat ani by som ju netrapila....ak je pri tebe spokojna..cuska neplace nechala by som ju spat pri vas........nasa mala spavala v postielke necely polrok potom to bolo viac o reve prebrala sa v noci zistila ze nas nema pri sebe bolo rodeo..ked sme si ju dali k sebe za minutku ticho a pokoj do rana...aj pre nas radost ked sa prebudzala medzi nami a prve co zbadas spokojny usmev.... a od 9 mesiacov spavala celu noc ani mliecko nebolo treba takze sme postielku zrusili velmi rychlo....spokojne dieta je dolezitejsie a syncek v nej nespaval ani 3 mesiace....citi nas pri sebe je spokojny..v noci sa nebudi teraz ma rocik a spinka celu noc... a postielka davno na povale 🙂))nechyba nam
moze sa citit v tej postielke "stratena", mozno je v nej vela volneho priestoru. Nam velmi pomohlo, ked som dala do postielky taku prenosnu tasku od kocika, citil sa v nej bezpecnejsie. Ak mas hlboky kocik, tak skus dat spat do neho. Syn mi tak spal do troch mesiacov, potom v postielke v tej taske a po pol roku uz bez nicoho.
Moj syn vzdy zaspal pri kojeni a akonahle som ho vlozila do postielky uz bol hore a plakal akoby sibnutim prutika. Akokeby mal mierny reflux, alebo bol zle odgrgnuty, mliecko sa mu vratilo do krku a palilo ho. My sme mu vyvysili matrac na postielke (pod dve nohy na postielke na strane kde ma hlavu som dala tucne enciklopedie). Tiez som mu kupila polohovatelnu podusku, jemu sa lepsie spalo na strane, (pri tychto pozor aby sa take male babatko neprevalilo na tvar, to moze byt nebezpecne). Teraz ma 9 mesiacov a je v postielke spokojny, on ma rad svoj priestor.
Niektore babatka su postielkove typy a niektore nie. Moj starsi tam neprespal ani jednu noc ale mladsiemu postielka vyhovuje.
Ani mne moja dcérka v postieľke nechcela spávať, spinká pri mne na posteli a je spokojnejšia. Také malé bábo ešte neregistruje kolotoče ani iné hračky, takže tým ju neuspíš, ona asi len potrebuje cítiť tvoju prítomnosť. Podľa mňa vekom sa to zmení, ja teda dúfam, že malinkú naučím spávať aj v postieľke. Cez deň sa mi to už darí, v noci ešte spáva so mnou a ja si to užívam 🙂
Moja ma 5 mesiacov a tiez je nepokojna v postielke, ked ju tam dam, tak je zachvilu hore a mrnci...ked je pri mne, tak spokojne spinka. Nevadi mi to, ked spi pri mne (aj ked moja chrbtica moc nesuhlasi 😀 ), len sa bojim, aby sa jej nieco nestalo, aby nezacala grckat a nezadusila sa alebo sa nezaborila nejak do paplona a tak...tiez to riesim...neviem no...
raz som tu čítala, že stačilo dať jednému bábätku maminkine tričko a bol kľud... keďže cítilo vôňu mamičky, nepotrebovalo spať pri nej, tak skúste a uvidíte. ak to zaberie, dajte vedieť, nech sa poučíme aj ostatné.
@pingu1 - podla mna aj take male dieta rozozna, ci je niekde (v postielke, alebo inde) same alebo ci je na rukach.
@hori - davat ju spiacu do postielky je cesta, ale na niektore deti zial neplati - ja ked som maleho uz spiaceho polozila do postielky, zarucene sa prebral, islo ma porazit, lebo ma bolel chrbat a prilis som si brala rady od druhych, ze nemam dieta zvykat na ruky 🙂
@denisa1606 - toto funguje u niektorych deti, poznam z okolia take pripady, ale na ine deti zial nie. Za pokus to vsak stoji
@diankakandrova - ja sa pripajam k nazoru @miriem a @ocko78, ze ta babo asi chce citit a u teba je spokojne. netreba sa tomu cudovat, aj ty by si chcela byt pri niekom znamom ak by si sa zrazu ocitla niekde na inej planete, kde je pre teba vsetko a ako z ineho sveta. Pre vnimavejsie babatka, ktore cely den neprespia, to tak moze byt. Uz nemaju to, co mali predtym - stiesneny priestor a teplo, ale velky priestor, kde si uvedomuju, ze su same. Niektore deti su na to citlive. Neboj sa, ze by si tvoje dieta navyklo byt na rukach, ked podrastie, zvykne si na tento svet, bude zvedavejsie a pohyblivejsie a zacne sa samo zaujimat o okolie a stane sa z neho maly vyskumnik. Ja som nakoniec skoncila tak,ze som maleho 2 mesiace cez den 70% casu musela nosit na rukach a potom sa to menilo, az teraz ked ma 9 mesiacov, vie sa uz vela mesiacov sam krasne zahrat tak, ze stihnem pri nom aj navarit, upratat. Takze sa nenaplnili reci ludi o tom, ako si zvykne na ruky 🙂
u nás to bolo dlhé trapenie doteraz spí večer v kočíku a až okolo 23hod ide do postielky prebalim nakrmim a dám do postielky chvílku pro nej sedím a hladkám ju po hlavičke robím ššššš a väčšinou už zaspí..a má tam svoju hračku
6 tyzdnovu? moju som to ucila az ako 6 mesačnu... od polroka uz ked bola vnimavejsia, vedela aj sediet a bola uz aj tazsia, tak som skoncila s uspavanim na rukach,hojdanim a podobnymi vecami a zacali sme s postielkou... podla mojho nazoru by som to mensie babo este neucila, skor by z toho malo stres...