Spí ako drevo, nebudí sa.
Budiť mi je akosi proti srsti...nepamätám sa ako sa to podarilo pri staršom dieťati.
Má plienku, inak by sa pocikal a spal v tom, tvrdo spí.
Nehody nemával cez deň ani ako malý, odplienkovaný za týždeň.
Ďakujem za vaše skúsenosti.
@anjelicek26 nadpis je Ako "naucit" 5 rocneho chodit v noci na wc, co to zmenili zas? Refresnem a pozriem.
@anjelicek26 dakujem, asi musi dozriet. On sa na tu plienku "nespolieha" pretoze o sebe ani nevie. Nasla som ho lezat v mokrom zakazdym ked som nedala.
Mne je to jasne, dcerka mala nocnu plienku do 4 rokov a od 17 mesiacov bola bez dennej uplne bez nehod, proste spala ako zarezana a ja som odmietala to nejako riesit, proste zo dna na den prestala a nehodu sme nemali do postele nikdy v zivote kvoli/vdaka tomu... strasne tvrdy spanok mala. Kamoskin syn mal nocne nehody este ako druhak. Skusali aj lieky a aj urologovi boli a vsetko mozne nemozne budenie obmedzovanie pitia... nic nepomohlo proste dozrel sam, aj ked neskoro...je smutne, ze s tym robi okolie taku dramu, pritom je to prirodzeny (a neurychlitelny) vyvoj... 15% predskolakov ju este potrebuje/ma nehody/rodicia ich budia ci nosia statisticky...
Ahoj aj moja 5 ročná sa ešte niekedy pocikava pritom plienky cez deň nenosí už od kedy má 3 roky. Teraz asi 2 týždne je v noci bez plienky a o pol noci ju zobudím ide na wc a potom zase zaspí, ináč by nefungovalo 😕 neviem dokedy to takto bude a ani doktorka mi nevedela poradiť
Moja dcera mala prvu suchu noc den pred 6 narodeninami s obcasne nehody do 8r Sk to bude zotrvavat sj po 6 roku navstivte lekara a pytajte sa na nefrologiu
Musí dozrieť,aby sa zobudil na cikanie v noci.
Dovtedy iba dohliadnuť na pitný režim pred spánkom,prip.ho budiť po pár hodinách.
Ale toto všetko sú len barličky.
Je to o jeho zrelosti.
Nenaucis. Pri nocnom pocikavani sa to neda naucit. Mate kombinaciu tvrdy spanok a telo netvori dostatok hormonu, aby sa v noci znizila tvorba mocu. Je telo proste na to este nedozrelo. Mozete ist odkonzultovat na nefrologiu. V urcitom veku nasadzuju lieky.
Dakujem, aj som si to myslela. Pchat liekmi ho nebudem, ma cas.
V noci sme nosili na zachod pospiacky, tam sa vycurala a spala dalej. Potom dieta z toho vyrastli postupne
Podla nadpisu to znie, ako keby mal cely den plienky... on ma ale len nocnu... niektore deti ju potrebuju este na prvom stupni zakladnej skoly, lebo strasne tvrdo spia.
Jedine, co vies ovplyvnit
- pred spanim sa poctivo vycikat
- hodinu pred spanim uz nepit
zvysok chce cas.