Ako naučiť 5 mesačné bábo spať cez deň v dome?

mija99
3. nov 2013

Mam taky problem ze moj 5 mesacny chlapcek nechce cez den spat v dome iba von v kociari.ide zima a ja neviem ako to bude ked sa nebude dalo ist von. nechcem ho nechat vyplakat lebo ked tak silno place ma az modru pusu.poradte mi prosim co robit.dakujem

katka1981
3. nov 2013

@mija99, nenaucis ho nijak. Moja spavala malinka na balkone, do minus 7 stupnov sa da. Spala mi tak aj 2,5 hodiny. Na balkone, kocik cely zakryty, sice sa budila mozno kazdyc 45 minut, ale vzdy som ju povozila, kontrolovala som ju, a podla toho ako chladla som jej pridavala vrstvy. Vnutri by spala 45 minut max. Ak mate balkon tak si myslim, ze to je riesenie.

ewisam
3. nov 2013

@mija99 Mne Dr. poradila, dieta poobliekat zakryt akoby ste sli von a nechat mu otvorene okno. Samozrejme nie dokoran, ale podla zimy vonku a dat ho dalej od okna, aby na neho priamo nefukalo. Ukolises a spi. Priebezne kontrolujes.Samozrejme aspon raz denne chodievajte von

lusyke
3. nov 2013

My sme spočiatku v zlom počasí kočík vyniesli domov na schodište a dcérku sme v ňom kočíkovali hore dole. Otvorili sme aj okno aby mala čerstvý vzduch. Neskôr sme vaničku z konštrukcie odopínali a nosili domov. Teraz to už máme jednoduchšie pretože malú máme vonku už vo športovom a vaničku máme stále doma. Malú uložím do vaničky a kolíšem ju v nej kým nezaspí. Občas to robím tak že ju zabalím do periny a kolíšem ju len tak na rukách. Hojdanie ju uspí a potom ju už len zložím na posteľ.

zuzanockamt
3. nov 2013

@mija99 davas ho spat len do postielky alebo kocika? ... uspavas ho? ... na rukach ti zaspi?

mija99
autor
3. nov 2013

My chodime kazdy den von mame velky dvor a maly pospi aj 2-3hodiny.doma som tiez mu skusala otvorit okno ale nepomohlo.ked bol mensi zaspal mi na rukach aj doma ale teraz len pri prsniku.na rukach mi zaspi jedine von a to v zime nepojde.

maribell
3. nov 2013

@mija99 preco by to v zime vonku neislo?... jasom maleho pravidelne cez zimu davala spat von ap respal niekedy aj 5hodin..vonku a hlavne v zime sa detom najlepsie spi a nieje sa coho bat ..moj maly bol chory prvy krat az ked mal 10mesiacov... staci poriadne nababusit a ide sa 😉

mija99
autor
3. nov 2013

Ved ja nehovorim ze s nim nebudem chodit v zime von ale ze bude trochu problem ho uspavat von na rukach ked bude fukat silnejsi vietor alebo bude velmi chladno.

farmacka
3. nov 2013

nase deti tiez spali iba vonku v kociku.. teda oni by boli aj doma spali, ale bolo by ich treba predtym kojit az do nemoty, kym sa uspali, takze som preferovala ten kocik vonku, celu zimu 🙂 s tym otvorenym oknom sa mi to nezda, ved si narobite hroznu zimu v byte..ale zasa tiez som vonku uspala a doviezla na balkon, kde drobci dalej spali.. takze prichodu zimy sa nijak neboj..