ahojte, viem ze je tu vela diskusii na temu spanok ale nikde som nenasla radu ako na to s mojou malou..mam taky problem ze ona nevie spat inak ako na mne, v noci aj cez den.. na rukach alebo prehodena cez ramenu mi zaspi hned a ked ju chcem prelozit do postele tak do 5minut je hore..ma v postielke aj hniezdo, aj zavinovacku som skusala.. ako ju naucim spat mimo mna v postielke? ma dva mesiace a kojim ju..
@dominika31071987 viem že veľa matiek tým nesúhlasí a budem za zlú... Ja neuznané by dieťa spalo pri mne... Keď sa malý narodil muž ml tendenciu aby bol pri nás, ale j som mu veľmi ublizila raz lebo som tvrdo zaspala 😣 ... Bude to ťažké ale proste skús ho nechať v tej postieľke nech sa deje čo sa deje vždy ho tam vráť podľa mňa si zvykne... Náš malý sa budil každý 15-20 min keď nebol pri nás ale jednoducho bola som nekompromisna vždy išiel do postieľky a nakoniec si zvykol... Podľa jednej psychologickej štúdie treba všetko dieťa učiť kým je malé a hlúpe aj keď zo začiatku je to boj... Buď sa on prispôsobí alebo ty prídeš o nervy... My sme si prešli mega peklom pri ňom... Veľa mamičiek mi povie že klobúk dole ako to dávaš ja by som to nedala a už by som trvala že buď bude muž doma so mnou alebo mama...
@majusska202 myslím si to isté. Dieťa má mať vlastnú postieľku od narodenia a nie spať s rodičmi a vôbec nie na nich. Môj spal do 5 mesiacov v našej izbe ale vždy vo svojej kolíske. Potom sme ho presťahovali do vlastnej izby a postieľky. A kojila som do pol roka. Ako si kto dieťa naučí tak to má. Ja som malého už v pôrodnici dávala do tej postieľky keď som ho nakojila, prebalila. Pokiaľ má dieťa vlastnú postieľku od narodenia berie to ako normu a je v pohode. Malý mi od narodenia krásne spinkal vo vlastnej postieľke.
Ved to je este malinke babatko... ty si pre nu cely jej svet...
My sme sa so spankom strasne natrapili, a este sa trapime. Ale teda je ti neporovnatelne lepsie. Velmi mi pomohlo www.prosimspinkej.cz
Nenajdes tam ziadne zazracne rady, ale je tam vysvetlene ako to s detskym spankom je.
Drzim palce, vydrz. Je to len obdobie, nebude to tak navzdy! ❤
@dominika31071987 hlavu hore. Po kojeni ju uloz do postielky a kebyze sa zobudi, ale neplace, tak neries, zaspi. Ak place zdvihni, utis a poloz spät. My sme spali od prichodu z nemocnice v postielke. Parkrat som si ju polozila na svoje telo a tapkala po zadocku. Je pravda, ze tak lepsie aj dlhsie spala ale nerobila som z toho pravidlo, hlavne po tom, ako som raz tvrdo zaspala, ale nastastie nestalo sa jej nic. Ako ani z toho, ze kazdy spanok do kocika a von... lebo niektorym maminkam spia deticky iba tak. Ja viem, je to tazke, vsak je to nase male vonave klbko, ale ver tomu, co ho za mladi naucis. My mame 13mes, spi krasne v postielke, ci v noci, ci naobed. Doteraz som vzdy pockala, kym zaspala a odisla az potom, no v poslednej dobe si zacala uthovat zo mna s vyhadzovanim vankusika, plysaka, poskakovanim. Ked ju iba ulozim, dam pusu a odidem, troska si pokeca a do 15min spi. Kedze spim pti nej v detskej, pomaly ju chcem ucit spat samu. Spalnu mame hned vedla, takze pri otvorenych dverach v tom nevidim problem. Som s tym OK, kedze aj ked sa zobudi a nie som tam, posadi sa a blaboce, bez placu, aj ked nepridem hned. A to nesvieti ani nocne svetlo. Samozrejme kazde dieta je ine, ale nezabudaj, co za mladi naucis... 😉 hlavu hore a drzim palce
A v akej polohe ju das do tej postielky? Skusala si aj na brusko?
Ja si zas myslim, ze pre babo je prirodzene spat pri matke, robia to tak vsetky cicavce vo volnej prirode. Si ore nu vsetkym, ma v tebe istotu. Ale na druhej strane urcite nie je bohvie co, aby spala na tebe. Ja mam deti obe v noci v posteli pri sebe, ale cez den spi mladsi v postielke, nebudem ho predsa zvlakat, to by som uz fakt nic doma nespravila.
ked sme prisli z porodnice tak spala normalne v postielke..zobudila sa kazde tri hodiny..potom mala koliky a takto na brusku jej bolo najlepšie..
a odvtedy nechce inak spat..bojim sa ju davat spat na brucho, lebo ona sa dost prehadzuje v noci a bojim sa ze si lahne tak ze nebude moct dýchať
@dominika31071987 nemusíš sa báť, moje tri deti spali na bruchu, a teda kľudne rozhodne neboli. Nedávaj na vankúšik, len na rovnú plachtu a potom sa nemá ako zadusit. A materinský inštinkt ti určite zaveli sa zobudiť sa a pozrieť či je dieťa ok, aspoň ja som to tak mala,nepoznám tvrdý spanok
@majusska202 ja sa prikláňam k tvojmu názoru, nikdy som nevedela pri deťoch spat a vždy mali svoju postieľku v ktorej nakoniec aj spali,aj keď každý v iný čas. Myslím si že rovnako ako dospelý aj dieťa potrebuje svoj priestor. Včera sa má kamarátka snažila presvedčiť že je vec zvyku spať pri deťoch a že ona by bez svojich, dcéra má 9 a syn má 4 roky nevedela spat. Mne to príde choré. Žiaľ všetky ženy ktoré poznám takto spat s deťmi to robia preto aby nemuseli spat so svojím mužom v posteli. A skrývajú sa za deti
Ked nezacnes teraz potom bude tazko.moj najstarsi ma 10 a od 2 spava s babkou.kedy si povie dost netusim.a mladsi tak isto s nami.mame 2 detske izby 2 poschodky co su prazdne bez deti.a ked uz chceme byt konecne sami no cista katastrofa.takze radim naozaj cim skor aj ked bude plakat tak len hladkat bude ta citit a bude v postielke.
Zalezi na tebe ako to zvladas. Ja som bola za vztahovu vychovu, mala pri mne, ziadny cumel. Teraz ma uz 17m a uz mam toho plne zuby :D vkuse na mne, v noci stale cecok, nespi poriadne. Ale bezo mna ma hysaky. Ja to uz nejak dobacujem takto, ona bola vzdy citlivejsie babatko oproti inym, ale pri dalsom dietati uz asi aj ten cumel skusim,nech spi bezo mna, lebo uz asi niekoho zavrazdim :D
A odporucam este, nech si zvyka zaspavat s tatinkom, lebo u nas to fungovalo, ale potom nebol cas a uz teraz neni sanca, vsetko je na mne, mala chce len mna
@marylynn ja som tiež spala s malou v izbe, ale v kuse ju to budili, stačilo že som sa otočila a bola hore. Odkedy spí sama,je to v pohode a ja mám aj tak taký spánok že má zobudí čokoľvek. Aj my máme zvyšok bytu na nežnosti,ale myslela som skôr iné nežnosti, také ozaj nežné. A co ja poznám baby ktoré spia s deťmi v izbe, idú ich akože uspať a už s nimi ostanú spat v izbe. A muž celý večer sám v obývačke. Na toto som zasa ja úzkostliva. Lebo potom neplacme že pokec, Viber, sms a pod......
@pininka no praveze my sa v noci k sebe stale tulime. Preto nemozu spat deti medzi nami. Teraz som v siedmom mesiaci a tiez chodim spat naraz s malou, lebo nevladzem. Rozumiem co tym myslis, ale ja to vidim tak, ze samotne to spanie s detmi nie je problem, len to niekto moze pouzivat ako unik 🙂
@dominika31071987 ja zas nevidim dovod, preco by si ju mala nasilu ucit na postielku..obdobie, kedy je dieta sa ochotne k tebe tulit je pomerne kratke....(ano, deti som kojila pomerne dlho)--doteraz spia s nami, maju 3 a 6..ale uz sa o chvilku poberu..🙂..hadam🙂
ja by som to neriesila, aj ked viem, ze pri prvom dietati som bola z toho aj ja na prasky...
@lucyluv ja len tak pre zaujímavosť ja som malému cumel dala ale žiaľ on bol silný odporca mal obdobie že chcel a potom nie raz som mu ho dala povedal be a viac ho nemá 😂 každý sa mi smeje že som moderná mamička že nedávam cumel ale nikto nechápe že on sám ho nechcel... Teraz som aj rada aspoň ho nemusím oducat 😃
My sme tiez takto boli prve 2 mesiace. Postupne to prechadza. Maly uz zaspi aj po leziacky niekedy.Uz dokonca mi par krat aj cez den spal v postielke inak cez den spinka na gauci..Ja som to brala tak ze je malinky a potrebuje niekoho citit. Predsa babo ked sa narodi poriadne nevidi a vnima hlavne to ze sa citi v bezpeci u niekoho na rukach. Nas maly mal aj reflux a po leziacky ho palila zaha, on bol na rukach vkuse. A teraz ma 4 mesiace a sice este vecer tazko zaspava ale uz nie vzdy chce byt na rukach a sam sa kolkokrat mrvi kym ho nepolozim. Dam mu cumlik podam ruku a spi alebo ho muz ponosi a ked uz spi tak sup do postielky a spi celu noc. O tom sme v 2 mesiacoch len snivali.. A tiez kazdy mudroval ze ci bude do 15tich na rukach spat...
Je to babatko, ked ma potrebuje som tu prenho kym sa sam nevie posadit postavit alebo pokrabkat ci ulozit ked mu je nepohodlne...
Ja som ho tulila dlho a nelutujem, teraz zaspava sam a sem tam sa prituli. Teším sa lebo viem že príde čas ked sa tuliť nebude. Ja si to vychutnávam
@dominika31071987 neviem ako ale odporúčam ti čím skôr z lebo keď bude väčšia takzo bude spať na tebe. Hlavné ty budeš z toho na prášky. Naša spala do 8 mesiacov v nosiči a prekladala som, potom som ju raz položila do postieľky, zapla jej uspávanky a odišla som. Zaspala a viac už som ju nenosila. Tvoja je ešte malinká z určite si zvykne na nový systém. Skús ju dať spat na bruško a daj jej do blízkosti napr tvoju nočnú košeľu, aby cítila že si pri nej.