Ako naučiť 20 mesačné dieťa jazdiť na odrážadle?

leteku
19. apr 2012

Ahojte, asi hlúpa otázka, ale môj 20 mesačný syn to stále nevie pochopiť 😝 . Stále stojí a ťarbavo vlečie odrážadlo medzi nohami. Vôbec mu to nejde a tak rád by na ňom svišťal a chytal sestru na kolobežke. Máme tri druhy odrážadiel a ani na jednom mu to nejde 😒 . Vie niekto poradiť, či musíme počkať kým na to príde sám. ďakujem za odpovede.

mummy01
19. apr 2012

@leteku no podla mna to nevie kazde dieta.Moja dcera sa vedela odrazat az po 3narodkach,celkovo nieje sportovy typ a syn sa odrazal skor ako zacal chodit.Nech skusa,hadam casom to pochopi a pojde mu to.

katy1979
19. apr 2012

@leteku u nas zabralo az dvojkolesove odrazadlo teda bicykel bez pedalov. popripade cakat

monyccka
19. apr 2012

@leteku urcite nic nevysvetlovat, nenutit, nesilit. Pride na to sam, ked sa mu to pospaja tak ako ma. Je to psychomotoricky vyvin, to sa neda urychlit. Povzbudzovat ano, ale neopravovat techniku, nech ide ako vie.. A u takeho drobceka je to uplne v pohode, ked sa mu to nebude darit ani trojrocnemu, vtedy je cas na stres ale u jeden a polrocneho babatka? 🙂

irriss
19. apr 2012

@leteku
Podle meho je to motoricka akce, ke ktere musi dospet temer automaticky..

Za chvili si budes "stezovat", a prosit o rady, jak ho zastavit a nebo aspon nasmerovat tim spravnym smerem, kterym jdes ty... 😉 😀 😝

zhrkz
19. apr 2012

Nas krpec sa vedel odrazadlovat tiez skor, nez vedel chodit. Ale urcite by som to nesilila, pride na to sam, motorika musi dozriet.
Ale tiez si myslim, ze 20mes dieta uz chape vysvetlovanie a ak ma naladu a chce, tak vie ist podla instrukcii. Nasmu synovi sme vysvetlovali, ako ma skakat - lebo videl ine deti a strasne chcel skakat. Sice to stale nevie, ale pochopil, ako to ma skusat - povedali sme mu, ze ma skrcit kolienka a potom sa rychlo postavit - instrukcie takehoto typu chape. Len mu este nedopina, kde ma spicky a ako s nimi narabat... takze casom na to pride.

leteku
autor
19. apr 2012

ďakuem baby za rady, ja ho nenútim len vidím ako strašne chce a nevie ako. Ako tragédiu z toho nerobím, však snáď to pochopí, musíme vyskúšať na ihrisku ešte tie dvojkolesové odrážadlá.

wladymyra
19. apr 2012

@leteku, ja som vytiahla odrazaciu motorku, ked mala dcerka 18mes., vysvetlila som jej co a ako, ale nevedela pochopit, ze ma ostat sediet a odrazat sa. kedze je vysoka, vzdy sa postavila a odkracala s motorkou medzi nohami :D neriesila som to, vytiahla som motorku zase cca o mesiac, Julka si na nu sadla a odficala 🙂 moj nazor je teda, ze dieta na to pride same, ked bude spravny cas 🙂

evka4
19. apr 2012

@leteku podla mna musis len cakat, kym na to pride sam. niekto sa to nauci skor, iny neskor. absolutne to neries.

sante81
19. apr 2012

odrázadlo dostal ako darcek k 1. narodeninam od kamaráta. 1 a pol roka na nom nesedel, nechcel, bál sa, ja som sa na nom povozila dost 🙂 ako názorná ukázka na čo to sluzi. potom ho celu zimu nevidel, vytiahli sme ho po zime a hned ako uvidel, sadol si a uz sa vozil, ibaze mu je uz malé a tak ideme kupovat bicykel. skusala si ho na čas schovat? alebo nech ho motivuje sestrička

leteku
autor
19. apr 2012

@sante81 - nie neschovávala som ich, práve on ich doma bežne použiva ale tým divným spôsobom, ale má ich rád a stále na nich sedí 🙂

katka1981
19. apr 2012

a ako dlho to skusal? On sa to nauci sam, vobec sa nad tym netrap.

ajca123
19. apr 2012

@leteku naučí sa sám 🙂 nas to odkukal od kamaráta. Tak sup na ihrisko

vierkasteffi
19. apr 2012

@leteku naš ešte nevie chodiť ale na odražadle sa odraza aj ked viac do zadu ako dopredu 😉

zebra41
19. apr 2012

@leteku nas tiez este nevie chodit a uz na odrazadle beha. on sledoval deti a velmi za nimi chcel..a vtedy sa rozbehol - uplnou nahodou. no a teraz mu to ide. tak mozno skusit ist medzi deti, ktore sa odrazaju a obkuka 🙂)) alebo pockat az na to pride sam

leteku
autor
19. apr 2012

Ale baby, však my sme medzi deťmi stále a ako som hovorila, on by veľmi chcel a vždy sa za nimi pustí ale proste mu to nejde, zatiaľ, ale však do leta to možno zvládne a už ho budem len naháňať 😀

rebecca2006
19. apr 2012

@leteku daj mu čas, príde na to sám. Môj Maťko sa najprv vliekol vedľa poproňi odrážadle, potom prsne tak, ako hovoríš ty a potom keď prišiel jeho čas, tak na to došiel sám, a jazdí ako Schumacher teraz. Pritom všetci jeho kamoši už mali odrážadlo zmáknuté. Nejako mu to dlhšie trvalo. Nepomohlo ani ukazovať, ani chodiť spolu von s deckami, čoto už vedeli, proste na to musel prísť sám. Ale vieš čo? Najprv sme mali takú kalsickú motorku najmenšej veľkosti- lenže môj malý bol dosť vysoký, tak kým pochopil princíp, tak mu už bola taká hraničná, tak sme kúpili presnme takú ale vačšiu- a keď ju mal prvýkrát vonku, zrazu mu t šlo super... takpre istotuskontroluj, či máte dobrú veľkosť, či sa mu dobre jazdí...