Ako naučiť 2 ročné dieťa spať celú noc?

mayka
4. feb 2012

Ahojte maminky.
Mna by zaujimali vase nazory , skusenosti a rady ako mam naucit svoju 27 mesacnu deru prespat celu noc. A ci sa to vobec da? Neviete co to ovplyvnuje u dietata? Ona sa totiz stale budi aj 2-3x v noci a pyta si trosku cajiku alebo hlada dudliky (ked nema v posteli 2 ks tak vystraja 😀 ) Od septembra spava s nami v posteli leb ouplne odmietala postielku . Ale teraz jej ideme kupit velku postel a chcem ju naucit spat tam. Len problerm bude asi s tym ze ju bude bojkotovat kedze sa tak casto v noci budi.
Ako ste to riesili s vasimi detickami? Prosim poradte. Dakujem.

01kvapka
4. feb 2012

ahoj.ja mám rovnako stareho syna ako ty a presne od 1.2. spáva sám vo svojej izbičke,vo velkej posteli🙂 sama som tomu nechcela veriť,že to tak lahko pojde ale mal motivaciu- uplne novu izbu: novy nabytok po stenach sme mu nalepili kadejake auta a macikov,no proste,bol hotovy,a teraz chce spať iba tam🙂🙂🙂 nad ranom tiež pyta mlieko.do nedavna pytal aj dva krat ale som si povedala dosť a teraz vydrži tak od 19-5.00 cca.podla mna to je len jej zvyk.a myslim,že ste urobili veeeelku chybu,že ste si ju vzali do svojej postele.držím palce 🙂

tosomja
4. feb 2012

Keď malá naša rok, zariadili sme jej izbičku, kúpili veľkú posteľ, pekné obliečky, koberec, luster...
Zo začiatku sme jej nechali aj postieľku, aby to pre ňu nebol taký šok, ja som spala na jej posteli 😅 Po dvoch dňoch som ju nechala v izbičke samú, samozrejme dvere boli otvorené. Po týždni sme postieľku zbalili a teraz je taká hrdá, že môže spať sama na veľkej posteli, každému sa chváli, ukazuje, ako spinká. Jasné, stane sa, že príde k nám v noci a ťahá ma spať k nej do izby...ale možno dvakrát do mesiaca. Treba skúsiť, raz bude musieť spať vo svojej izbičke, tak ak bude v nej spinkať hneď, tak ste vyhrali, ak nie, tak treba skúsiť šťastie trošku neskôr, alebo prvé dni s ňou skúsite spať - na striedačku, ocko - mamka.

kvietocek7
4. feb 2012

@mayka prostredie je dolezite pekna izbicka a tak... ale ak sa budi (aj my sme mali ten problem a sem tam sa pritrafi) a spinkava aj popoludni tak to treba asi zredukovat a postupne vypustit. Potom pekne prespi celu noc. Ja mam doma protestanta a nespaca tak to az velmi dobre poznam. Cez den musi byt telesne aktivny a potom sa aj dobre a hlavne spokojne spi. Ten dudlik by som co najskor odstranila - maly sa budil prave koli tomu. Nastastie sme sa toho zbavili. Aj ked zaspi u vas v posteli, tak do pol hodky je spanok po zaspinkani najsilnejsi tak ju treba prelozit do jej. Ona si zvykne a urcite sa postupne nauci sama prespat aj celu noc. Nas este tiez neprespi.pomrnci,prebudi sa a potom zas spi.
Najviac pomaha rezim spanku - na urcitu hodinu sa naucit chodit spavat.

mandragora22
4. feb 2012

@mayka no a co? nasa ma dva roky a spava medzi nami. zacina v postielke, klasika, ale po polnoci uz stoji v postielke ako majak a pyta sa k nam. a ja som stastna. milujem ten pocit objat ju, vonat ju, hladkat ju a vobec ma netrapi, ze spi s nami a uz absolutne ma netrapi, ze nespi v izolovanej izbe. kaslat na to, ved vecne to trvat nebude, tak si to uzivame obaja. aj ja, aj partner. a v konecnom dosledku aj to dieta 🙂

munu
4. feb 2012

chcem sa vas len spytat, ze to davate male deticky co maju po roku hned spat same do vedlajsej izby do velkej postele? ked do velkej postele, tak ok, je pekne ked si zvyknu uz na svoju velku postel, ale preco hned do vedlajsej izby? mne sa to zda byt priskoro.. podla mna sa netreba nikam ponahlat.. nas Matko bude mat 3 roky o mesiac uz spinka vo svojej velkej posteli, ale kedze mame dalsie skoro 8 tyzdnove babatko a Matko trosku ziarlil, ze babatko spinka s nami v spalni v postielke, tak aj on chcel byt este s nami v spalni, tak sme ho tam nechali.. nikam sa neponahlame.. chce to cas, ked si na braceka poriadne zvykne a potom pojde rad do svojej izbicky, som si tym ista.. take malicke rocne dietatko by som nedavala urcite este vedla do izby..

mandragora22
4. feb 2012

@munu nasa nema na koho ziarlit a aj tak spi s nami. a nam sa to paci. obom. a aj malej. je taka spokojna, pokojna a stastna, ze je medzi nami. priznam sa, mozno este pred polrokom mi vadilo, ze stale skonci k ranu medzi nami, ale teraz si to vychutnavam a tesim sa z toho, ved tak, ako prisiel cas na to, ze sa sama pyta cikat, kakat, pyta si jest, tak sa sama popyta aj do svojej postele vo svojej izbe, nejdem to znasilnovat, aj mne samej to vyhovuje, ze spi s nami, mam nad nou kontrolu, nemusim pri kazdom zakaslani, ci zabehnuti slinky bezat do druhej izby, sme vsetci s tymto stavom spokojni a to je hlavne 😉

anjelicek26
4. feb 2012

@munu - moji sli spat do vedlajsej izby 6 a 8 mesacny. Bolo to idealne, zvykli si hned... ja som mavala - a mavam - pootvorene dvere na izbach.

@mayka - su deti, co v noci spia, ine, co nespia... syncek sa budi od porodnice 1-2x, dcerka sa este aj v roku budila 8x... prvu prespatu noc sme u neho mali v 3 mesiacoch - u nej v 2,5 roku. Robim vsetko rovnako. Kojila, bezala za nimi pri prvom pipnuti, spavali obcas na zaciatku u mna v posteli... a aj tak.... su rozdielny. Podla mna kazde dieta dozreje na tie cele noci.

zuzana581
4. feb 2012

@mayka a kam sa tak ponáhlaš? Podla mňa je dieťa do cca 3-4 rokov ešte malinké na to, aby spávalo samé. V tom období príde jeho čas a bude si na vlastnú postel lahšie zvykať. Nedokázala by som 2 ročné dieťa dať do vedlajšej izby. Malá spávala s nami do 4 rokov v posteli a do 7 rokov s nami v izbe na svojej posteli. Syn spí od 6 mesiacov vedla mňa v posteli. V noci sa nezobudil od toho pol roka ani raz. Nechystám sa ho dať do detskej izby určite minimálne rok. To malé voňavé telo bude pekne pri mne 🙂 Čo budeš mať z toho ty a tvoja dcéra, keď sa v noci zobudí s plačom a bude ťa volať, alebo blúdiť po byte a hladať ťa? Myslím, že ani jedna by ste tým nemali príjemnú noc.

anjelicek26
4. feb 2012

Jaj tiez by som mala povedat najdolezitejsi dovod ich odstahovat tak skoro 😀 Drahy ehm - chrape, ja s tym dokazem spat, deti nie 😅

zuzana581
4. feb 2012

@anjelicek26 ja som odsťahovala manžela do vedlajšej izby 😀

macamac
4. feb 2012

@zuzana581 presne,ako píšeš-s deťmi čo najdlhšie,ako im vyhovuje 😉
aj ja si to vychutnávam 😵
tento týždeň boli obaja chorí-tak spíme štyria v manželskej posteli 😀
nedala by som ich samé do izby niekoľkomesačné 😉
@anjelicek26 a chrápanie by som riešila ako zuzana-nech ide rušiteľ vedľa 😉
detičky sú krásne,keď spia. veľakrát sa na ne neviem vynadívať 😉

anjelicek26
4. feb 2012

@zuzana581 - to ma napadlo, ale... ked by si rano braval veci, kupelna je az za spalnou... aj tak by prechadzal tade, sprcha by ich budila tiez, takto boli uplne v klude, to neznamena, ze si niekedy nechnapnem maleho, dam do svojej postele a si ho netulkam 😎

zuzana581
4. feb 2012

@anjelicek26 ja chápem, že nie vždy okolnosti dovolujú robiť veci, ako by sme chceli, a hlavne tvoje detičky boli velmi malinké a preto si možno hneď zvykli na tú situáciu. To je ako s kojením, alebo dudlovaním. Ak prestaneš kojiť 6 mesačné dieťa, tak si väčšinou ani nevšimne rozdiel, ale ak chceš prsník, lebo dudlík zobrať 2ročnému, tak bude pišťať, ako keby ho rezali 🙂 ale aj tak si myslím @mayka, že ak nemáš vyslovene nejaký dôvod na presunutie malej do vlastnej izby, tak by si s tým ešte mohla počkať. Určite to nebude na škodu.

zuzikkaa
5. feb 2012

@mayka my sme to riesili tak,ze sme malemu asi v 20mes. dali vedla postele velky matrac. lebo sa strasne prehadzuje a v drevenej postielke sa stale buchal a budilo ho to a sam by este vo vedlajsej izbe asi neprespal...tak si zvykol na "svoj" priestor a teraz nedavno sme ho prestahovali uz do svojej izby...ale stane sa ze nadranom sa zobudi na to ze je tam sam tak tam idem za nim...lebo on za nami uz nechce ist 😅 vola nas do svojej izbicky 🙂 🙂 🙂
dudel sme tiez zrusili,lebo sa v noci budil na to ze ho hlada
musis vyskusat ju dat samu do izby,,inak nezistis reakciu...a mozno ta prekvapi a prespi celu noc,aka bude pysna na svoju izbu a ze uz je velka a pekne spinka sama 😀

kika29
5. feb 2012

moje deti spia obe v deckej izbe ale mladšia sa mi budí. niekedy prespí celú noc aj 2x za sebou ale na 3 noc sa zobudí a kričí že chce čajík a takto sa to opakuje dakedy aj 3x za noc. ked jej dám len vodičku kričí ked jej nedám nič že ju len chcem pohladkať a utíšíť nepomôže to kým nemá čaj. a potom spí niekedy do rána niekedy ešte 2-3x sa zobudí.
a stáva sa že plače zo sna 😢

babulka123
5. feb 2012

juuuuj mna asi dorazite teraz za tento nazor ale u nas to funugovalo a funguje a som rada.. ninka je sama vo svojej izbe od 6 tt.. ano , tak skoro.. nevedela sa ulozit pri mne, mm tiez moc chrape a vystahovat ho nebolo kam.. takze isla ninka.. od zaciatku to bol maly spachtosko takze uz ako 3 mes. sa mi budila max 2 x na mlieko ..postupmne sme presli na cajik a teraz len na vodu vecer , mlieko nechce od 11 mes.
od roka mi prespi celu noc..
@mayka osobne si myslim ze velka postel pomoze.. tazko povedat ako bude reagovat.. ninka je teda aktvina dost ale od zaciatku ako mala velku postel jej bolo "dorazne" vysvetlene ze ked sa lezi tak sa uz nezlieza, nebeha po izbe a tak aj ked zaspava cca hodinku { musi este vsetko vysvetlit babikam a neviem comu a este zaspievat pol repertuaru spievankova} lezi na posteli a postupne pekne zaspi sama.. bez placov, revov..
co sa tyka budenia, ninka ma pootvorene dvere ale aj tak ma pri hlave vysielacku a to je na 5 krovok od nasej izby aby som ju v noci pocula keby nieco nahodou .. skus jej postupne davat menej a menej caju alebo vody neviem kolko toho vypije ale ja davam do flasky len cca 10 ml. aby sa len napila ak je smedna a to je vsetko,m ziadne 250 ml caju .. a este mozno co by som vyriesila , nam to tiez pomohlo je dudel prec.. ja viem ze je to drasticke ale uz je dost velika a mohla by to zvladnut.. skus.. za vyskusanie ic nedas.. ja som jedneho dna zobrala , povedala som ze sme dali sesternicinej malej , plakala ak 2 min tak bolo vela aj to skor preto ze bola unavena a hotovo.. od toho dna len skonstatovala ze neni duda ma ju sarinka a hotovo.. skus..
mame taku postel ze spodok sa da vytiahnut aje tam druha postel takze ak je zle - ma zle snny alebo je chora tak samozrejme spim s nou ..

je tak zvykuta na svoj klud ze aj ked bola chora a zobrala som si ju k sebe do spalne do 10 min sa hrabala spat, lahla si pekne a spala.. to iste na dovolenke .. nevedela spat.. prisla domov a prve co kricala mojaaa postielkaaaa.. no zlata.. a jedine co je ze rano ked sa zobudi tak dojde ku mne , s vankusom a mackom .. maminka posun sa..

macamac
5. feb 2012

@babulka123 😉 nik ťa nedorazí,každý robí tak,ako mu vyhovuje 😉
len ak môžem jeden postreh: mm nebolo kam vysťahovať,tak išla ninka 😉
mohol ísť on tam,kam šla ona,či? jednoducho-mohli sa vymeniť 😉

babulka123
5. feb 2012

@macamac o len tazko nastahujes 150 kg chlapa do postielky o rozmeroch 120x90... hehehe takze tak

lubina
5. feb 2012

to ze dietatko spi niekolkomesacne v inej izbe sa zda divne len u nas na SR. Moja svagrina je holandanka a tam spia novorodeniatka vo svojej vlastnej izbe a naucia sa to hned. Matka tam ma pohodlne kreslo, aby mohla diatatko nakojit a zasa ho krasne ulozi do postielky. Dietatko si zvakne hned, nema s tym problem a krasne sa vyspinka.A aj otec a mama si oddychnu.Neznamena to, ze ho niekedy nezoberu k sebe do postele pomojkat sa. Ja som tam byvala tiez par rokov, nasa mala bola asi jedine dieta, ktore spavalo s nami v izbe 😀 .Az ako 3-rocnu sme ju prestahovali do nvoej izbicky, ktore sa jej tak zapacila, ze od prvej noci uz nechcela spavat u nas.Dokonca ani rano neprisla do nasej postele, az mi to bolo luto, tak som isla ja k nej do jej postele 😉 .Preto by som neodsudzovala nikoho, ak da dietatko do vlastnej izby a to je tam v pohode, je to podla mna ok.

babulka123
5. feb 2012

@lubina ja som videla zopar pre mna odstrasujucich pripadov kedy rano vstavala matka aj otec dolamany lebo sa nevyspli kvoli detom .. a ako potom fungovat a byt prijemna.. a tak sme to poriesili takto .. zvykla si a vyhovuje jej to .. a mozno preto som nemusela riesit teraz ked je velka a vysvetlovat.. {@mayka to nieje myslene proti tebe ani nic podobne.. cmuuk } a riesit.. pokial nie su na to moznosti tak by som to riesila inak .. to je jasne.. ale pokial sa to dalo tak preco nie..

lubina
5. feb 2012

@babulka123 ano, ved to je individualne.Ako som napisala, ak sa to dietatko nauci hned a nema s tym problem, tak je to uplne super. Ja som to videla u svagrinej.Aj dieta bolo v pohode a klude, krasne vyspinkane a aj rodicia v klude, hlavne otec sa vyspal,kedze rano isiel do prace lebo mama isla k dcerke do izby ak bolo cosi. Je to aj o hygiene spanku trosicku, apson podla mna. A teba ako mamu na SR obdivujem, lebo ako hovorim, tu su ludia zvyknuti ze to dieta je s nimi v spalni, ale nie vzdy je to na prospech toho dietatka ci rodicov....

macamac
5. feb 2012

@mayka nemusíš sa ničoho báť
uvidíš,ako dcérka zareaguje na svoju novú posteľ 😉 a ako písali baby-dá sa prisunúť k vašim posteliam,keby bolo treba 😉
a neboj sa toho,že si ju naučila pri sebe spať. fakt je to individuálna záležitosť každej rodiny
náš spal s nami v izbe do 5 rokov a keď sme mu spravili detskú-úplne v pohode sa tam tešil a hneď prvú noc tam spal bez problémov
teraz má obdobie nejakých strachov,tak občas príde za nami a to má už 10 rokov 😉
ja to neriešim
ale stále vychádzam z dôb našich babičiek. 9 detí na jednej posteli, všetci v jednej izbe-a tu boli. zdraví, bez krivice 😉 vyspatí a - čo ja viem, myslím,že boli aj citovo na tom lepšie 😉
pravdupovediac, vždy som sa desila toho,keď som vo filmoch videla tie novorodeniatka same v izbe pod kontrolou xy prístrojov, videa, monitorov-aby rodič videl, vedel, čo je s jeho dieťaťom. a pritom stačilo-mať ho nablízku. neviem si predstaviť, ako sa cíti mimi,keď sa zobúdza samé v izbe. doteraz v brušku s maminkou-a potom samé /nemyslím celý deň 😉 /
mne je bližšia kultúra národov, kde deti majú uviazané na sebe ako malé "opičky" 😉 a sú stále pri maminke 😵
to môj pohľad na vec. nikomu neberiem jeho názor 😉

exupery
5. feb 2012

No,mozno sa jej uz nechce tlacit v drevennej postielke,moja tiez chodila spavat do obyvacky v prostred noci,pretoze jej uz postielka bola mala...odkedy ma velkacku postel so zabrannou malokedy sa zobudi...no a samozrejme,uz ma vlastnu izbu,od roka.

nela82
5. feb 2012

@mayka kazde dietatko je ine-moj maly ma 19 mesiacov a tiez sa budi v noci aj 2-krat.. 😅 No starsi syn-ten hrozne zle spaval..a prvu celu noc prespal ako 2-rocny 😲 Spalnu sme mali velku-tam sme mu kupili aj postel-citil istotu,ze je v bezpeci a konecne pochopil,ze spat treba-tak od vtedy uz nebol problem 😉
Medzi mojimi synmi je 7-rocny rozdiel-teraz mladsi spinka s nami v spalni-v postielke-obcas nad ranom ide k nam 😵 A zatial vobec neriesim,kedy ho odstahujem k starsiemu do detskej 😅 My si ho proste uzivame a tie deti tak rychlo rastu....netreba ich od seba silou-mocou odtahovat 😉 Pride cas-uz coskoro,ze vyrastu a uz s nami nebudu urcite spavat 😀

macamac
5. feb 2012

@nela82 aj ja mám 7 ročný rozdiel 😉
a súhlasím 😉 🙂

nela82
5. feb 2012

@macamac Teraz si to viac vychutnavam a pusinkujem,lebo coskoro bude pubertiak-a uz sa az tak neda 😅
Cize tvoj chlapec a 10-rokov a druhe 3 rocky?Trocha mimo temy-no aky maju vztah 🙂

macamac
5. feb 2012

@nela82 syn bude mať o 2 týždne 10rokov, malá v máji 3 roky 😉
vzťah-na parádu 🙂 žiarlivosť nebola-aspoň nie navonok 😀 zahrajú sa pekne-aj teraz sa hrali,ale malá už buvá.takže-ani vekový rozdiel nie je záruka,že si budú deti /ne/rozumieť a ani pohlavie 😉 myslím,že záleží na povahách
skrátka-som spokojná 😉

mayka
autor
5. feb 2012

Baby dakujem za skusenosti a vase nazory. 😉
Nasa Teri uz ma svoju izbicku davno zariadenu. A byvala v nej cca od 1 roka v postielke viac menej bez problemov aj ked v noci som ju prenasala k nam lebo plakala a chcela spat s nami. ale od septembra spava so mnou v posteli lebo odvtedy totalne postielku bojkotuje. Ono mne ani tak nevadi ze je so mnou v posteli len mi tam chyba mm lebo kedze sme sa chceli vsetci traja vyspat tak sa odstahoval do hostovskej izby. 😀 No a bola by som celkom rada keby sa vratil naspat. 😀 😀 😀 Teri sa totiz v noci strasne kruti. A boli sme obaja okopani jak zahradky.
Inak myslim si ze u nas je problem v tom ze si v noci pyta cajik niekolko krat a potrebuje mat u seba dva dudle. Ak sa v noci zobudi a jeden ma v puse a druhy nevie najst tak ma zobudi a pyta si ho kym ho nedostane. Inak je schopna spravit randal. Toto bude u nas asi najvacsi problem. Uz som sa snazila vziat jej druhy dudel a nedat jej ho ale dopadlo to zle. Ona je schopna kvoli tomu dlho vrieskat a tak cakam kedy sa kamoske narodi dcera a akoze dudlik odnesieme babatku. 😉 Uvidime ci to zaberie. No a co sa tyka cajika tak jej davam pred spanim cca 100 ml caju do postele a v noci vypije tiez tak 100 ml asi tak na dva na tri prebudenia. Viem ze aj tot budem musiet zatrhnut. Skusala som jej dat vodu miesto caju ale to bolo revuuuuu . 😒 No je tvrdohlava.




@kvietocek7 nasa je aktivna az az. Nepsedka je to totalna a co sa tyka poobednajsie spanku tak spava tak hodku a pol max. ale sama sa pyta spinkat tak to jej este nechcem ubrat ten spanok. 😉 Ale ano aj nad tym som rozmyslala. A spavat co sa tyka rezimu tak ho ma myslim dobry. Ona je medzi 20- 20.30 v posteli aj ked niekedy zaspi az po deviatej. kazdy den ju uspavam az kym nezaspi a aj poobede lebo si to vyzaduje a chce ma tam.

nela82
5. feb 2012

@macamac mne kazdy rozpraval..mat hned po sebe a pokoj...vraj je to lepsie 😉 No kedze mame taky vekovy rozdiel ako mame-nic zle v tom nevidim 🙂 Presne ako aj ty pises-akurat moji sa hraju s autickami-obaja 😀 No inac je vsetko ok-tiez sa u nas neziarli...Zvladame to.