Prosim poradte, stale sa este kojime a je dost zavislacik. Onedlho ale nastupujem do prace a chcem ji naucit v svojej postielke,lebo budem mat aj nocne. Len neviem ako na to, ona je mnou ako posadnura 🙂) :((
moja bola kojena do 3 rokov a od 1,5 postupne zacala spinkat vo svojej postielke, od malicka spavala len so mnou v spalni, a klasicku detsku postielku odmietala. Ked mala rok a pol tak sme jej urobili dievcensku izbicku, kupili postielku, vacsiu aby som mohla u nej zaspavat a nejako postupne, pomalicky zacala spinkavat vo svojej postielke, najprv sem tam cez den, a postupne aj v noci, prve noci som velmi vela sa nabehala k nej, neskor sa to ustalilo a dcerka si zvykla az nad ranom prist k nam do postele.... chce to cas, nic nasilu a uz vobec nie odstavenie kojenia... 🙂
posadnuta je tým, že je zvyknuta na prse... ja som obe deti naučila spať v ich posteliach a izbičke, rovno v noc odstavenia a spavaju tak. Neviem, ale u nas ani postupne oducanie od kojenia nezaberalo nie to postupne zaspavnie v posteli, proste dala som ju tam spat, neskor aj mladsiu a tak to robim aj cez den aj v noci...
tak tu by som potrebovala radu aj ja. Ja síce nekojím, ale problém so spaním vo vlastnej postieľke máme tiež. Nám totiž zabudli v pôrodnici prestrihnúť pupočnú šnúru. Ked som doma, dcéra sa odo mňa neodlepí. Všetko bolo v pohode, krásne zaspávala sama, kým sme v lete neskončli v nemocnici a tu sa všetko pokazilo. ☹ chce zaspávať iba so mnou, čo by bolo v pohode, ale ked ju chceme preniesť do jej postele, tak je hned hore, prípadne po hodine kričí, že chce mamku... čo s tým? dá sa s tým niečo urobiť? Dcéra má dva roky.
my sme to vyriešili tak, že ked mala malá asi dva roky, tak sme jej kupili velkú posteľ, vynovili izbičku a ona sa do nej veľmi tešila, samozrejme, že pri zaspávaní musím byť k dispozícií a občas držať za ruku.
@monisofi hm nas ma skoro 4 roky a stale chce spavat s nami aj mala 😉 takze sama by som potrebovala poradit 😎