Ako naučiť 2,5 ročnú dcéru spať vo svojej postieľke?

monisofi
23. jan 2013

Prosim poradte, stale sa este kojime a je dost zavislacik. Onedlho ale nastupujem do prace a chcem ji naucit v svojej postielke,lebo budem mat aj nocne. Len neviem ako na to, ona je mnou ako posadnura 🙂) :((

bronia13
23. jan 2013

@monisofi hm nas ma skoro 4 roky a stale chce spavat s nami aj mala 😉 takze sama by som potrebovala poradit 😎

xlucia
23. jan 2013

@monisofi v prvom rade ukonci dojcenie a spanok zacni tak, ze vo svojej posteli bude spavat najprv cez obed, aby si zvykla

lyenka
23. jan 2013

moja bola kojena do 3 rokov a od 1,5 postupne zacala spinkat vo svojej postielke, od malicka spavala len so mnou v spalni, a klasicku detsku postielku odmietala. Ked mala rok a pol tak sme jej urobili dievcensku izbicku, kupili postielku, vacsiu aby som mohla u nej zaspavat a nejako postupne, pomalicky zacala spinkavat vo svojej postielke, najprv sem tam cez den, a postupne aj v noci, prve noci som velmi vela sa nabehala k nej, neskor sa to ustalilo a dcerka si zvykla az nad ranom prist k nam do postele.... chce to cas, nic nasilu a uz vobec nie odstavenie kojenia... 🙂

raona
23. jan 2013

posadnuta je tým, že je zvyknuta na prse... ja som obe deti naučila spať v ich posteliach a izbičke, rovno v noc odstavenia a spavaju tak. Neviem, ale u nas ani postupne oducanie od kojenia nezaberalo nie to postupne zaspavnie v posteli, proste dala som ju tam spat, neskor aj mladsiu a tak to robim aj cez den aj v noci...

eviqa
4. feb 2013

tak tu by som potrebovala radu aj ja. Ja síce nekojím, ale problém so spaním vo vlastnej postieľke máme tiež. Nám totiž zabudli v pôrodnici prestrihnúť pupočnú šnúru. Ked som doma, dcéra sa odo mňa neodlepí. Všetko bolo v pohode, krásne zaspávala sama, kým sme v lete neskončli v nemocnici a tu sa všetko pokazilo. ☹ chce zaspávať iba so mnou, čo by bolo v pohode, ale ked ju chceme preniesť do jej postele, tak je hned hore, prípadne po hodine kričí, že chce mamku... čo s tým? dá sa s tým niečo urobiť? Dcéra má dva roky.

carrie4
4. feb 2013

my sme to vyriešili tak, že ked mala malá asi dva roky, tak sme jej kupili velkú posteľ, vynovili izbičku a ona sa do nej veľmi tešila, samozrejme, že pri zaspávaní musím byť k dispozícií a občas držať za ruku.