Mám 18 mesačného syna a okolo nábytku alebo ak ho drzim za ruky tak behá bez problémov ale sám sa bojí.Plus ako ho naučiť piť hocijakú tekutinu keďže teraz v lete sú horúčavy a potrebuje buď čaj vodu ale nechce,len fľašu mlieka mi vypije.Ďakujem
@18lucy11 nedrzat za ruky, vobec. Nechat, nech sa osmeli sam, mozno motivovat hrackami. Co sa tyka pitia, zrus flasu, skusaj rozne druhy tekutin, rozne druhy poharikov, slamku, pripijajte si, na nieco sa chyti
Chodit sa naučí sám. Uč ho piť z pohára. Držím palce!
no už by mal... susedka kvôli tomu chodila s dcérou na neurologiu...
Nášmu to tiež trvalo dlho. Chodil "sám" s detským kočiarikom od sestry, ktorý bol zaťažený asi 2 l vody, aby ho to neprevážilo. Takto sme chodili na prechádzky von. Za ruku som ho neviedla. Doma iba lozil a popri nábytku. No a jedného dňa začal sčista jasna sám. To už bolo rečí dookola-prečo sám nechodí. Sme chodili plávať však a cvičiť, všetko začínal robiť neskôr, ale stále ešte v medziach normy.
Ak 18 mesačný samostatne nechodí tak treba sa rozhýbať a začať riešiť rehabilitácie a neurologickú
To nie je strach, ale zrejme nedokáže udržať rovnováhu, tM že ho držím za ruky on nesprávne prenáša váhu a vlastne mu tým nepomáhas
Akože fakt treba ísť k pediatricke nech vás posunie ďalej
Tak ked ho drzis za ruky preco by mal sam chodit, s tebou ma vacsiu istotu🤷🏼♀️
Mlieko prec (daj mu syr- jogurt)a do flase vodu a vydrz alebo vsetky pohare skusat.
Moja doma ziadny pohar nechcela ,vsetky som mala kupene co existuju pre deti , v skolke ale pila z pohara ,doma radsej nepila. Zlom nastal az po 2roku🙄odvtedy pila vodu z flasky
Spytaj sa na chodzu dr.
A nijako nepomahaj, navykol si drzat, je to bezpecnejsie tak sa nechce pustit. Mozes skusit osalit-ak bude niečo (malu hravku) drzat on v ruke, bude mat pocit, ze sa niecoho drzi. Byvaju aj zvieratka na palicke, deti ich tlacia po zemi
@18lucy11 Určite skocte na kontrolu niekde na rehab a neuro, môže mať slabšiu vrchnú cast tela, alebo niečo iné, a vtedy treba pomôcť cvičením. Dával sa do druhého vzpriamenia? Stvornozkoval? Okrem toho, čo nám kedysi odporučila priamo rehab, ak už chodí okolo nábytku, tak kľudne obuv, doma papučky s pevnou pätou, ale predpokladám, že to už máte, a môže ta držať napr. Za malíček. Alebo za tašku, alebo tlačiť vonku kočík. Neskôr mu môžeš dat do ruky nejaký predmet, hračku a pod. Aby nadobudol istotu a rovnováhu.
Druhá vec, pitie. V týchto horúčavách na to brutálny pozor, naozaj. Ak nechce nič a z ničoho, skus mu kúpiť v DM majú taký bio džús pre deti, tieto som riedila s dojcenskou vodou alebo rovno aj namiešaný džús s minerálkou, čo tam majú, pre deti od roka, sú bez prídaného cukru a je to lepšie ako nič. Ja mam dieťa, ktoré sme skúšali všelijako, voda, potom čaje, poháre hrnčeky, fľaše, slamka, striekačka, lyžička, nič nič nepomohlo. Iba tie nápoje.
@18lucy11 skús slamkovy pohárik a hrať sa s ním kto viac vypije.tiez malo pila, ale zase veľa polievok, ovocia, melón
Aj ona začala chodiť úplne sama v 17 m a zdravá len opatrná bojazliva.skus motivovať sadni si oproti a nech spraví kroky k tebe natiahni ruky musí získať iba istotu.Nie je to nič nezvyčajné opatrne deti..vždy lepšie ako, keď nevie a pustí sa hlava nehlava.
@18lucy11 Sice to nie je idealne ale skuste vozik, kocik, ktory bude pred sebou tlacit... Ikea ma dobry vozicek... Alebo skuste tlacit stolicky (ak mate dlazku)... ukaz mu to a robte to spolu ako hru. Alebo stolicky rozostavit od seba a nech je nuteny prejst od jednej k druhej sam.
No a s vodou to je velmi tazke v tomto veku. Treba skusat uplne vsetko, Kazdy dusok co do neho dostanes je uspech. Detske riadiky maju velakrat uspech. Moj muz dava synovi pit z vrchnacika od flase😀. Ale najviac sa syn napije pri kupani. Muz sa s nim hra... naberaju si vodu do ust a prskaju ju von a syn pri tom vzdy polku prehltne. Alebo sprchu si rad necha striekat do ust.
Ďakujem veľmi pekne za rady.Momentálne viem doňho dostať tekutinu jedine lyžičkou. A čo sa týka chodze je veľmi opatrný bojí sa pustiť nábytku a keď ho aj chytím za rucicky a postupne sa ho chcem pustiť nech skúsi ísť sám tak hneď sada na zadocek,a pritom mám veci ktoré tlačí či choditko stoličky atd ...to pekne tlačí až uteká s tym len sa bojí pustiť a ísť sám .
@18lucy11 možno vyskúšať nejaké chodítko na tlačenie kým získa istotu.. ale inak ani nič. To príde samé. A pitie tiež.. vyskúšať pohár, fľašu, slamku a ak by nič tak aspoň červený melón alebo polievku doňho dostať 🤷🏻♀️