Ako naučiť 18 mesačné dieťa zaspať samé?

linki90
22. dec 2021

ahojte mám synčeka skoro 18 mesačneho ,máva už len jeden spánok cez deň ,od 10.30 v rozmedzi hodiny aj pol až dve. Ja ho stale uspavám na rukách a spievam mu a tak zaspí a preložim ho do postielky.No problem je že ho už nevladzem on má 12 kg a ja som dost chuda proste mi je už ťažký ale velmi. Večer chodime spavať spolu pri telke pri rozpravke tak zaspi s prelozim.Dake rady ako ho uspať počas dna? telka cez den neplati skusala som aj citat nezaujma ho to ,aj hladiť drzat za ruku ,on proste potrebuje ten fyzicky kontakt .Prosim o dake rady ďakujem

nelca0510
22. dec 2021

@linki90 niektoré mamičky spia pri dieťati, niekotre položia len do postieľky,niektoré čítajú knižku,pohladkaju a idu preč s izby ...musíš na to prísť sama 🙂

katka281
22. dec 2021

@linki90 presne tak, musis prist na to, co plati na tvojho synceka. Na nasho momentalne plati tlapkanie po riti 🤦‍♀️ a zaspavanie na posteli, samozrejme si musim lahnut k nemu... tiez som ho uspavala na rukach, uz tak nechce zaspavat. Parkrat sa mi podarilo ho len polozit do postielky, 10 minut si posomral, lahol a spal - ale to skor na nocny spanok. Lazkajte si spolu na postel a pritisni si ho k sebe, alebo si ty lahni s nim do jeho postielky (tak to robila moja svagrina 😂 ) a povedz mu aby zavrel ocka, ty ich zavri tiez...

ivangeline
22. dec 2021

Jj. Mozno troska ponos a potom poloz a lahni si k nemu. 🙂

elizabet173
22. dec 2021

@linki90 veď ho neuspávaj na rukách, ľahni si vedľa neho, hladkaj ho, drž sa ruku, zvykne si. Keď prejdete touto fázou a bude zaspávať pri tebe, začneš ho dávať do postieľky prisunutej k tvojej posteli, zase tak, aby si bola tesne pri ňom, postupne budeš len ležať ty na svojej posteli, on v postieľke. Škoda, že si nezačala skôr, fyzický kontakt predsa má, aj keď ležíš pri ňom, netreba ho kolísať na rukách, je to len zlozvyk. Ešte by som možno skúsila aby ho uspával muž, nie kolísaním na rukách, ale tak, že si vedľa neho ľahne. Pred tým by ale bolo dobré, keby ťa videl odchádzať, aby za tebou neplakal, aj keď sa tajne po chvíli vrátiš

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz