Prosím poraďte mi, už fakt neviem, čo robiť. Dcéra chce zaspávať len so mnou. Keď zaspáva so mnou, všetko je OK, zaspí za 15 minút a je pokoj. Ale keď k nej pošlem muža alebo niekoho iného, chytí hysterický záchvat, reve, slintá, soplí, hádže sa o zem, dupe.... no otras. Nakoniec ani sama nezaspí, lebo plače tak, že sa až pozvracia, takže tam musím prísť, prezliecť ju, periny a potom to samozrejme vzdám a zase len zaspáva so mnou...
Neviem, ako ju mám naučiť, aby zaspala sama. Chcem ju dať totiť o pol roka do jaslí.
Ďakujem za rady 😉
no ja by som bola rada keby mala zaspala tak ze by som pri nej 15 minut lezala,tak ja ti veru neporadim 🙂
Ahoj, aj my sme mali ten problem 🙂 vyriesili sa to samo od seba.....dala som dievcatam urobit vlastne postele....uz klasicke velke, ziadne detske....pekne som ich oblepila zvieratkami, kazdej nieco ine, kupila som babiky s vlaskami, lebo ked zaspavali este so mnou, stale ma hladkali po vlasoch 🙂 a ako som sa toho bala ze ako to zvladnu, tak kazda si vylezie na svoju postel, prituli k sebe babiku a za 5 minut spia....urobila som to ked mali asi 15mesiacov a odvtedy neviem co je to uspavat deti 🙂 ale na kazde dieta zabera asi nieco ine....mozno ti toto pomoze 🙂
Ahoj, mozno mam idealne predstavy ale myslim ze ked v jaslickach bude mat uplne ine prostredie a okolo seba pani vychovavatelky (ci ako sa volaju) tak ju ani nenapadne cakat ze ty prides a uspis ju. Podla mna sa nauci zaspat v jaslickach aj bez teba a doma bude s radostou zase zaspavat s tebou. Takze ja by som na tvojom mieste nesilila, ked ta potrebuje, tak jej to dopraj. O pol roka to uz bude zase o dost vacsie dieta a bude aj o cosi rozumnejsie, mozno uz bude chciet zaspavat bez teba aj doma - dobrovolne a bez placu.
No... priznam sa, ze moj syn az na obdobie cca 2mesiacov, ked bol cez den ochotny spavat len v kociku, nikdy so zaspavanim problemy nemal a vzdy zaspal sam vo svojej postielke. Od 14mesiacov je jaslickar a vidiac jeho a jeho spolujaslickarov, Ti mozem napisat, ze pokial sa zaspavanie Tvojej dcery neporiesi prirodzene same, tak jej prave pobyt v jaslickach moze pomoct so zapavanim. Ide o to, ze tam nebude mamina a samotny pobyt v jaslickach znamena pre dietatko vela roznych inych zazitkov z novych cinnosti a hier s detmi ako mala doteraz. Podla mna, ked si zvykne, ze tam s nou nie si a intenzivne sa zapoji do cinnosti, bude prve dni v jaslickach tak unavena, ze im zaspi hned a v pohode bez maminy 😉
Nuz,rozhodne si cakala dost dlho,je tak naucena a zvyknuta 😅 Otazka skor znie,preco spi v tvojej posteli a nie vo svojej??...no co tak skusit toto: ked ti zaspi v tvojej posteli,tak ju preloz do jej postielky a uvidis co sa stane 🙂 18mes dieta by mohlo uz chapat,ze je velka a ze jej postielka je smutna,ked nechce spat snou 😉 trosku psychologie 😉