povedzte my zeny vy, skusene,ktore mate 2a viac deti, ako?ako naucit 1rok 5mesiacov dceru na nocnik??uz ma nebavi od okolia pocuvat a ty mas este plienku a dokedy a stale dokola...ked ona podla mna to este tiepotreby nevie kontrolovat ona nevie co spravila aj ked som ju pochvalila ked sa par krat vycikala do nocnika nevnimala to usla, na nocniku posedi ale to musim byt pri nej inak sa hned postavi odide alebo aj ked som pri nej neobsedi🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Nasa ma 2 r a 4 m. A ešte plienky, nesil to ona na to pride ked bude jej cas. Posadzuj castejsie na nocnik ale nie nasilu aby si jej to neznechucovala. Blbe poznamky okolia by som si nevšimala. Kamoskina rovnako stara nema od leta plienky, ale na noc a spanok ešte ma.
Treba pockat kym bude pripravena...ja som tiez skusala u mojho po nejakom case ale bez vysledkov, proste som to nechcela silit..nakoniec sa odplienkoval len nedavno pred tretimi narodeninami a rovno na wc...za 3 dni to pochopil a je bez nehod,pekne sa pyta....co si mysleli ostatni ma netrapilo🙂😁👍
Povedzte mi** boze aka chyba🙄😂
Do ničoho netlacit dieťa a už vôbec nie kvôli okoliu !!! Ja som robila tu istú chybu , malú som do slova nútila na nočník ale stále nechcela . Teraz o dva týždne ide mat 3 roky a podarilo sa mi ju odplienkovat za jeden jediný deň . Sama to pochopila , zapáčilo sa jej to , teraz s radosťou chodí cikat na wcko. Takze do ničoho netlacit , len nukat keď budeš dávať plienku či náhodou nechce ísť cikat na nočník , pochváliť , motivovať .. drzim palce 😊
Pri 1r5m dieťati riešiť že ma ešte plienky? No a čo? Ved ona si musí tu potrebu začať uvedomovať, inak s tým neurobíš nič.. Naša od 1,5 roka nemá plienky, ale žiadne nútenie nebolo, proste som jej len vysvetľovala, nočník som dala do obývačky, sadala si naňho kedy chcela a dávala nám aj bábiky a potom prišiel deň, že plienku sama ráno odmietla. Ale iba cez deň, počas spánku ju mala ešte ako 2,5 ročná a neriešila som to, lebo viem ze sa dokáže pýtať a ide sama na záchod, ale ona spi tak tvrdo, že by jej mohli aj traktory padať pri hlave a nezobudi sa. Radšej nech ru plienku v noci ma, ako keby som mala každé ráno prať posteľné a robiť jej tým stres...
To určite "potesi" taky zaujem okolia... Ach jaj
No ved predsa plienka nebude vtedy, ked bude dieta pripravene, na co trapit jeho aj seba a ešte aj ked je vonku zima... Ma ešte casu, kludne aj rok
Ja som to pocuvala od kedy mala dcera 1r, vraj uz je davno cas 😃 ignorovala som to.
V lete mala 1.5r, leto=ideal, tak som skusila odplienkovat. Po 2 dnoch som videla, ze to absolutne nechape, nesilila som to a vykaslala sa na to.
Na vianoce sme boli vsetci dlho doma, mala 2r, tak som to vyskusala znova a pochopila to za den. Po 3dnoch bez nehody, po tyzdni sa sama pytala na nocnik, poobedny spanok bez plienky, vonku sa vzdy spyta, ci moze cikat do plienky.
Ďakujem vam, nocnik ma vzdy po ruke aj vie ze si ma.nanho sadnut aj ked jej poviem dones nocnik tak ho donesie len no...nevie este co s nim 😅 a tie reči okolia (svokrovci) sa snazim si nevšímat len je to na dennom poriadku a keby bola u nich tyzden uz by plienku nemala,oni by ju naučili, povedali 🙈
Preco chces trestat vladtne dieta, za sproste poznamky druhych!!!
Do mna hucali tiez vsetci a potom som zistila,ze by si mal kazdy hladiet svojho! Tie akoze odplienkovane 1,5r deti mali plienku na noc do 4r.
@nwnw no lebo svokra pred 30rokmi naucila dceru na nocnik a v7 mesiacoch nemala plienku a dava mi pocítiť ze som neschopna ze to moju dceru neviem naucit 😂
V 7 mesiacoch?a ako tam sedela?sama tam prisla,vypytala sa,dala dole gate a sadla si? 🤦♀️Never vsetkemu co svokra hovori 😃toto milujem tieto reci,vsetko nasilu 😤 ked bude dietatko pripravene,bude tomu rozumiet a same sa vypyta,vtedy je vhodny cas.nesilit lebo jej mozes zarobit akurat tak na blok a budete mat problem.
@simona92101 neviem tiež🙄 mudra sa robí a nepamätá si podla mna😅 daco vravela ze vedela vystihnúť kedy..len ja mam aj domácnosť varenie atd ako len pozerať kedy tlaci a sediet cely den s nou na nocniku
To ale nie je odplienkovanie,ze cely den sleduje kedy tlaci🤦♀️ odplienkovanie je vtedy,ked sa dieta samo pyta.a v noci to ako riesila?😃
Môj bude mat 2 roky a na nočník mi ani nesadne násilím to vôbec ma svoj čas prvú dcéru som.silila a doteraz mam s nou problémy....bude mat 4.5 roka q odmieta mi niekedy chodiť na wc toto pri synovi veru nechcem.
Tomuto nie som ochotná uveriť, že 7 mes dieťa je komplet bez plienky
A odplienkovane je dieťa vtedy ak samé ide na nočník či dá signál alebo povie
Nie že niekto sleduje kedy dieťa ide napr tlačiť
Moja bude mať v apríli 3 roky a plienku stále má. Vôbec sa nepýta na wc, keď som jej nedávala plienku a vysvetľovala, čo a ako, pýtala som sa každú chvíľu, či nepotrebuje. Vždy mi povedala, som mokrá. Už pri 5-6 nehodách som vravela, že ešte nie je zrelá. Pred večernou sprchou si sadne na wc, aj sa vypisa, potom reve, že nechce ísť dole. Ale za celý deň si nesadne. Keď ideme k babke (svokre), tak aj tá vkuse tlačí na ňu.
a ty nevieš svokru poslať do teplých krajín? A to dôrazne? A povedať jej, že nie si zvedavá na jej názory a nemieniš stresovať dieťa aj seba len preto, aby ona mohla všade roztrubovať, že sa jej vnučka už pýta. A v prvom rade by jej to mal povedať tvoj muž, aby si dala pohov a povedať jej, že peniaze na plienky od nej nepýtate, tak nech sa do toho nemontuje. Dieťa nechaj, nech dozreje, môžeš ho na nočník posadiť po spánku, aby si vytvorilo návyk a pozorovať ho, či si vôbec vylučovanie uvedomuje, ak pokojne pokračuje v hre, ani sa nezarazí, nie je pripravená a zbytočná by bola teraz tvoja snaha. Okrem toho v lete to bude oveľa ľahšie odúčať ju od plienky ako dnes.
@pribinak jasné, že sa sedemmesačné pýta, len neviem, či zvolalo - mama, cikať, alebo už aj chodilo a odbehlo si na WC samé 😂
@pribinak no takto mi to vazne povedala a aj sa pamatam ked mala dcera 6 mesiacov tak vtedy zacala ze ci uz mame nocnik ze uz je cas😂 tiez tomu neverim skor si myślim ze ona sa nepamata lebo je taka ze splieta dve na tri preto si z tohi ani nic nerobim ked stale pocuvam ze ona ma este plienku jednym uchom dnu druhym von len ma zaujimal nazor zien ze ci je este normalne ze uz ma rok a pol skoro a este stale nejde sama na nocnik
@elizabet173 ona sledovala a vedela vystihnut kedy🙏🏻 len my mame teraz jednorazove plienky a nemusime prat takze som leniva ju ucit😂
My sme začali so synom keď mal 2, bola to záležitosť pár dni. Žiadne na silu, žiadne polhodinove sedenie na serbli a tak, to nie.
Ahoj 🙂 ten isty problem viem co citis moja svokricka nonstop komentare ked ideme k nej ze aka velka ritka, este furt ta plienka a podobne veci nereagovala som nijak alebo potom som skaredo odpovedala a prestala.Ked bola presne v takom veku dostala nocnik , sadla vycikala sa pochvalila som ju, ked som videla na nej ze tlacit chce rychlo som ju dala vykakala sa super potom sme prestali lebo to bolo este skoro, potom odmietala plakala nechcela tak som ju vobec nenutila, teraz ma 22 mesiacov a ideme na to pomalicky , skusame rano na obed vecer , pred kupanim predtym ako ideme von, uz vie ukazat na plienku ze treba kakat hovorit este nevie cize ukazuje, vypiska sa tesi sa vylejeme spolu umyjeme rucky dala som jej ze len nohavicky ale pocikala sa takze este stale nevie 100% regulovat a mysliet na to stale nie je uplne pripravena takze ludom ktory do toho tlacia dieta by som dala velku facku , to nechapem ako by take male dietatko ti povedalo dopredu ze treba piskat alebo kakat psichicky na to musi dozriet
to mi je jasné, že ju sledovala ako ostriež. Dúfam, že s ňou nebývate a keby na mňa tlačila a vyjadrovala sa, že som lenivá, tak by som jej pohrozila obmedzením kontaktu. A to píšem ako mama, ktorej dieťa sa pýtalo ako 18 mesačné. Ale nerobila by som drámu ani keby to bolo o rok neskôr. Každé dieťa je iné, susedke sa staršia dcéra odplienkovala takmer v troch rokoch, mladšia v 13 mesiacoch a to na ňu nemala toľko času, ako na staršiu, iba toľko k tej lenivosti. Mne sa tomu ani nechcelo veriť, ale pár krát som ich strážila. Dnes ú z nich veľké slečny, nikto nerieši, kedy boli bez plienok, kedy začali sedieť, liezť, chodiť. Mne sú smiešne tie maminy, ktoré sa na ihriskách vychvaľujú, že ich dieťa už chodí, je bez plienok a pod. a babkám, ktoré trepú takéto somariny, že sa im dieťa pýtalo v siedmich mesiacoch by som odporučila testy na Alzheimera.
@anjelik44 aj ja si myslim dakujem za ukludnenie
Ano prepac za dlhy komentar :D len vyvola vo mne hnev a som musela cele napisat to iste bolo aj u mojej takisto reagovala tesila sa pozerala ale to este neznamena ze su na to pripraveni 🙂 proste im to vysvetli ze este ma cas , ja planujem dat od septembra do skolky ked bude volne miesto ked zoberu tak dovtedy sa snad podari :D
@elizabet173 dakujem, chcela som vediet nazory a som ukludnena, je to moje prve dieta a nikto mi nedal navod co a kedy, no a svokra ta si bude asi stale dokazovat nieco, som zvedava co to bude ked sa uz nauci na. nocnik, co si najde 😅chvalabohu nebyvame🙏🏻
@elizabet173 hahha musim este napisat k tym babkam , mne hovori svokra ze moj muz jedol klobasu na ranajky ked bol babatko 😅😅😅 ta hovorim super
Ano stale si nieco najdu, bud razna a treba ich stopnut , ked si chcrs radu nazor vypytas si inak nech sa nestaraju 🙂
Nie je pripravená.
Keď sa okolie opýta či má ešte plienku, tak odpovedz, že áno, plánujete až do 18stky