Ahojte. Prosím poraďte mi. Ako ste naučili vaše detičky zaspávať bez hojdania alebo bez uspavania v kociku. Moj malý ma 14 mesiacov a ja ho stále uspavam na rukách alebo v kociku. Už je to náročné. Ako a kedy sa naučili vaše detičky zaspávať bez uspavania. Ďakujem za každú radu 🙂
@katarinastevko proste prestať hojdat. Nič iné.
Ja som dala do postieľky a do ruky fľašku s mliekom a pusu a pác ;) a zavrela som dvere....odvtedy zaspáva takto...je to už skoro rok
@katarinastevko pomojkat, pobozkat, dat do postielky, pohladkat, povedat dobru nic a odist. Ked bude plakat, nechat, potom prist, pohladkat, povedat tu som laska moja (nebrat na ruky) si v bezpeci a odist. Prichadzanie do izby v pripade placu znizovat az uplne zrusit. Par dni a bude ti zaspavat sama. Bude tu vela odporkyn ale toto jedine funguje.
Nepolavit.
uf, to musí byť extra náročné. najvyšší čas s tým niečo urobiť. No nehojdať ... bude to chcieť trpezlivosť, ale musí sa dieťatko naučiť zaspávať inak. Skús zatemniť miestnosť, rozprávočka na dobrú noc, ľahnúť si k nemu, niečo mu šepkať, hladkať ... skôr či neskôr zaspinká.
@katarinastevko Veľmi jednoducho, nie je to jadrová fyzika... Proste prestaneš hojdať 🙈 A neboj sa - zaspí aj bez hojdania... Také dieťa, ktoré by nezaspalo na svete neexistuje.
@rinsh tak moja malá nemá otca preto je na mňa príliš naviazaná a zobudí sa kvôli tomu aj v noci 🙂 neberiem to momentálne za nič zle. Je to ako to je máme jednu izbu aj so staršou dcérkou a pre jej pokoj to riešim tak že vezmem mladšiu k sebe aby neplakala a nevyrusovala ju 🙂 verím že všetko sa vyrieši
@sunny8 je to samozrejme iná situácia, ale vždy hovorím že všetko zlé je na niečo dobré (a naopak). Každé dieťa je iné, každá mama vychováva svoje dieťa inak. Ja mám niekedy pocit že dcérku vychovávam sama, ale niekedy je dobré vedieť o niektorých veciach aby sa im dalo vyvarovať ☺ jedného dňa sa vyrieši všetko 😉
@katarinastevko čo by som napríklad dala ja zato keby mi maly zaspaval s hojdanim😁🙈
Ja som už úplne zuuuufala. Vyskúšala som úplne všetko a maly plače tak že nedýcha a je cely zasopleny a teda neplače 5-10minut ale hodiny..
On reve už keď vidí že má ísť spat 🙈na rukách aa bráni tak uspavam v nosiči a keď ho chcem položiť v momente je hore a rev ako keby ho rezali. A to mame už 16 mesiacov 😓😓😓😓
Proste položila som ju jedného dňa do postieľky a odišla som z izby. Asi dva dni to bol problém ale dalo sa to. ) Takým štýlom sme aj od dudlíka oducili. Stratil sa tak som ju dala spať bez. Trochu poplakala a zaspala a odvtedy keď sa opýta kde je duda tak jej poviem že Tomy (naš hafan) spapal a už neplače len sa smeje z toho 🙂