Ako naučiť 14 mesačné dieťa zaspať same?

gabcca
6. sep 2015

Baby prosím vas poradte mi, ako naučiť aby dieťa zapsalo samé. Moja dcéra ma 14 mesiacou a je este kojena. Velmi rada by som ju kojila dalej, ale už som vyčerpaná, v noci sa budí aj 10 krát a je nalepená len na cice, ked jej nedám strašný rev. Chcela by som keď jej dám večer mliečko alebo puding, aby zaspala sama. Ja viem že to bude ťažke, ale potrebujem rady ako to zvládnuť a čo pomohlo vám, ked chce chceli drobcou odstavit. ďakujem za každu radu

timea7
6. sep 2015

Ty si maličkej urobila zo seba cumeľ, tu už nejde o potrebu jesť alebo piť, ale ona ťa používa fakt ako cumeľ. Samozrejme, že vreští, keď jej nedáš, predpokladám, že rada obmedziť nočné kojenie na dva, tri razy za noc, je zbytočná, Vydržala ´by som na tvojom mieste ešte pár mesiacov, bude staršia, bude všetko viac chápať a tri, štyri noci by som išla spať k rodičom, kamarátke, na hotel, čo je blízko. Ukladať ju bude otec. Tak že ju uloží do postieľky, bude pri nej, bude jej šepkať, hladkať ju, ale z postieľky ju nevyberie. Ťažko po toľkých mesiacoch uspávania na prsníku od drobca chcieť, aby zrazu zaspalo samé, nie je na kľúčik. 😉

gabcca
autor
6. sep 2015

@timea7 to chapem, len uz som vycerpana a nevyspim sa.

timea7
6. sep 2015

@gabcca to chápem zase ja, tak to urob hneď, ale bude to pre malú dosť kruté.

gabcca
autor
6. sep 2015

@timea7 potom by to bolo asi este horsie

timea7
6. sep 2015

@gabcca ťažko povedať, každé dieťa je iné, ty si ju poznáš najlepšie, myslela som to tak, že staršie dieťa skôr pochopí, že mamina tu nie je, tak uspáva otec.

gabcca
autor
6. sep 2015

viem ako si to myslela, len ona je velmi na mna naviazana a nemozem sa od nej pohnut. preto je lepsie to ukoncit aspon na noc, cez den by som jej dala len aby zaspavala sama a nebudila sa v noci.
@timea7

timea7
6. sep 2015

@gabcca čo najskôr zruš aj to, že je na teba veľmi naviazaná, jednoducho vydrží aj s otcom, babkou, najskôr chvíľu, potom aj po dňa, celý. Inak budeš mať o nejaký čas obrovské problémy, keď pôjde do škôlky. Zaspávať samú ju musíš naučiť, to nebude automaticky s odstavením. A myslím, že je na to ešte maličká, aby si ju položila do postieľky a odišla, ak si teda myslela pod zaspávaním sama toto. Ak si myslela, že ju uložíš do postieľky, budeš chvíľu pri nej, budeš ju držať za ruku a odídeš až keď zaspí, keď bude staršia, budeš môcť odísť skôr a povedať jej, že si vedľa. Držím palce, nech to prejde hladko.

gabcca
autor
6. sep 2015

s tým nema problem vydržat u babky ani s otcom pol dna, len ma nesmie vidiet ked odchadzam, musim sa nenapadne vytratit 🙂

@timea7

dominika6
6. sep 2015

14 mesacne babo ma prespat celu noc nie cucat tvoj prsnik...viem ze nechces pocut jej nocne nareky ale to uz nije potreba hladu ale zvyk..uz musi dostat pred spanim a v noci max. 1x ...vydrz...

gabcca
autor
6. sep 2015

@dominika6 bodaj by ale ako to spravit aby nechcela cicu ale spala celu noc. Skusila som dnes uspat bez cici no rev na celu bytovku akoby som ju rezala.

timea7
6. sep 2015

@gabcca nech ju ukladá niekto iný -otec, babka.

lauricka
6. sep 2015

pozrite si knihu Klidne spani a ukladani. Autorka pise, ako na to postupne. Ono je to vasa "chyba". Dieta ste naucili zaspavat pomocou prsnika a zrazu to chcete skoncit. Lenze nenaucili ste dieta nic ine. Tak ako to ma ono urobit? Ono za to nemoze. Preto tam aj autorka upozornuje, ze si to ma rodic premysliet na zaciatku. Ja tiez s malou spim a kojim ju kedy chce v noci. Verim, ze babatko aj matka to takto maju mat. Takze ratam s tym, ze tiez mozno raz budem musiet nieco s tym robit, ale to si pockam, az to bude problem, mozno nebude. Moja v noci neplace, len zamlaska, napije sa a spime obe dalej, takze to nie je nic, co by bolo nejake hrozne. Ani nevstavam z postele, kedze sa dojci v lahu na boku. Takze zatial to neriesim. Horsie bolo, ked sme mali dvojcata v postielkach a museli k nim vstavat niekolkokrat v noci a pripravovat im mlieko do flasi. Toto je pohoda teraz 😎

senselinka
6. sep 2015

@gabcca Gabi, ja som mala to iste, bola som hotova... Nakoniec som sla podla knihy Kazde dieta sa vie naucit spat a za 4 dni zaspavala mala sama a kojim doteraz... Pisala som ti aj v junovkach, nech si precitas konverzaciu pod inym nickom, tam som o tom pisala viac. Pripadne ti do mailu poslem info aj s knihou, ak by si to chcela skusit

gabcca
autor
6. sep 2015

@senselinka Dakujem uz ju mam. Poviem ti ze mi je luto ked ju pocujem ako reve. Neviem ci vydrzim

guiseppinka
6. sep 2015

@gabcca robis to len pre jej dobro. to si opakuj. vacsinou je to o tom, ze to rodic nezvladne a povoli. lenze to problem nevyriesi... vsetko dobre a hlavne vela sil.

senselinka
6. sep 2015

@gabcca verim, je to brutal... Ja som si skratila intervaly na 2-4-6-6-6 a prvy vecer zle, druhy uz lepsie, ale kamoska mali krizu na treti den... Vydrz, ak prejdete cez tri, styri dni, budes mat novy zivot!!!

tjaden
6. sep 2015

@gabcca ahoj, ja som nekojila, malá bola na um, ak začalo po zaspaní kňučať hneď som bežala po fľašku, ale potom grcakala tak mi došlo, že má bruško plné, čiže nejde o hlad. Tak som prestala behať po fľašku ale snažila som sa ju znova uspať, mala cumlík, kolísala som ju šepkala jej "tu je mamina" , spievala som alebo ju len držala za ruku. Tak bolo to hlavne o trpezlivosti...niekedy to bolo o život...Časom sa budila stále menej, niekedy keď zafňukala tak som jej len podala ruku a ona spala ďalej. Od 8mes ak zafňukala nechala som ju tak len som sledovala čo bude robiť ..nič sama znova zaspala 😀 Od vtedy ak zaspí idem preč, možno raz za týždeň sa stalo, že sa rozplakala a musela som ísť k nej ale stačilo dať jej ruku a spala ďalej. Od 10mes ju uspím a idem preč spí sama a dokonca v detskej izbe na vlastnej posteli 😉 (má 1rok)

mariamaria88
7. sep 2015

Necitala som vsetko..u nas sme odstavili asi v 16 tich mes. tiez predtym nonstop prisata..zacni najprv tym ze uspi ako mate vo zvyku ale ked sa v noci zobudi nedaj, nech place, nevsimaj si, tvar sa ze spis...ked to nepomoze, pomojkaj, alebo popestuj, ponukni vodu, caj.....u nas to zabralo....postupne coraz menej sa budila a aj pytala.... teraz je odstavena, zaspava pri mne ale pekne bez cici, prespi krasne celu noc. niekedy sa zobudi na vodu..podla potreby...treba vydrzat, nielen dieta je zavisle ale aj mama...mne dost pomohl muz, uz ked hodinu som ju vecer uspavala uz som cchela ponuknut prsnik nech to mame za sebou :D treba vydrzat fakt sa to oplati. ja som ani nedufala..

helenanovakova
7. sep 2015

ja som svojmu dieťaťu dávala cez deň UM a kojila som len v noci. a po čase som mu začala dávať UM aj v noci a prestala som kojiť úplne. a potom som prešla z UM na kašu cez fľašu. pred spaním vypije jednu a keď sa v noci alebo nad ránom zobudí, tak druhú.