Ahojte,potrebovala by som poradiť ohľadom uspavania 10mesačného syna. Chcela by som vedieť vaše rady, tipy, triky ako ho uspat v postielke,jednoducho bez toho,aby som ho vždy pred spaním nemusela uspavat (natriasať) na rukách. Proste ako ho uložiť, aby zaspal. Keď som to skúšala, akoby ho to ešte viac prebralo, špekuluje, dvíha zadok,chodí po postielke, vyhadzuje naschvál cumel. Keď som sa pýtala v mojom okolí, tak deti si naučili samé zaspávať už od prvého mesiaca, takže som nepochodila.. ešte taký dodatok, pred spaním mlieko nevypije, že by ho to uspalo .
Ďakujem za odpoveď
@lilyianka chapem, ze si sa pýtala na nieco ine, ale ja mam 2rocneho synceka, ktoreho doteraz uspavam, bud ja alebo manzel a poviem ti, ze su to uzasne chvile, ktore sa uz nikdy nevratia. Ten pocit, ked sa dietatko prituli, pohladka a pocuva rozpravku, ktoru mu hovorime.....a je pravda, ze aj mne to islo este pred pol rokom na nervy, lebo nas syncek si kazdy vecer zmyslel, ze bude skakat, santit, hadzat sa a neviem co este hodinu a az potom od unavy zaspinkal, ale vidis prislo obdobie, ze uz si to uzivame. Verim, ze sa aj ty dockas. ❤️❤️❤️
lepsispanokbabatiek.sk
@lilyianka pred kazdym spankom aj cez den ho uspis len na rukach? stalo sa ze by zaspal aj inym sposobom? co kocik, nosic? ako inak si skusala ho uspat? tvoj syncek si vytvoril spankovu asociaciu - spanok=uspavanie na rukach, ja by som skusala vytvorit inu, spolu si lahnut do postele, hladkat ho po chrbatiku, niektore zeny hovoria ze funguje aj tapkanie po zadocku, tiche spievanie a hlavne vela vela trpezlivosti, vytvorit vecerny ritual, okupkat sa, obliect do pyzamka a priblizne v rovnakom case si lahnut, ak chces aby sam zaspaval v postielke, nie som si ista ci to pojde bez placu kedze uz ma 10 mesiacov a je zvyknuty na uplne iny system zaspavania, ale treba skusat, vies kazde dieta je ine, niektore su velmi kontaktne a potrebuju pri zaspavani mamu aj do 3-4 rokov, niektore od 1. mesiaca zaspavaju same....
Nakojim, dám do postieľky a odídem. Kontrolujem ju lebo zvykne sa pretočiť na bruško a nevie ešte naspäť tak sa zlosti, tak ju chodím pretáčať a aj zaspí
@lilyianka ahoj mam to presne ako ty...tiez mammaleho 10mesacneho a zaspava na rukach... V postielke sam nezaspi vyrevat ho tam nenecham, ja som skusila tak ze jo pred spinkanim cca 5minut dam do postielky si tam v nevh pochodije rozprava, potom ho vezmem na ruky trosku pritulim zaspievam, dam do postielky vypije mlieko alebo vodu, potom zas na chvilocku na ruky, zas postielka,voda otoci sa na bok a zaspi... niekedy treba viac krat opakovat ruky a vodu ale uz aspon nie je na rukach 40minut ked zaspava a natriasa sa... myslim teda dufam 😁ze casom mu este nemej budu potrebne ruky a zaspi uz len na vode ... mojmu malemu vadi zaspavat v izbe pri lampe,ked ho mam na rukach idem s nim do obyvacky k tv minuta a driemka potom ide do postielky dam mu vodu pocucka trosku otoci sa a spinka...
@romanka_369
@weronika171717
@nickpick
@janulienka1103
@zuzana_ilkova
Dievčatá ďakujem za rady, tak som sa včera odhodlala, že to skúsim a budem trpezlivá a snáď to nezakriknem, ale darí sa. Včera doobeda rýchlo zaspal,večer to trvalo 3/4h,dnes všetky uspavania tak 15 minút A spal. Samozrejme hrozne vymýšľa, špekuluje, robí všetko možné, ale nakoniec ho zrazu "vypne ". Dúfam,že už to takto bude pokračovať. Uspavam ho tak,že dám do postielky, ja sedím na posteli pri ňom, ide mu "jeho" ,hudba,na ktorú je zvyknutý, len ššškam, moc sa ho nechytam, lebo akoby mu to vadilo, až pri konci potlapkam po zadku a pohladkam na chrbatiku a spinká
Každej ďakujem za radu,tip 😊
@lilyianka to ma velmi tesi ❤️❤️❤️
@lilyianka ahoj..moja 9 mesacna pije pred spanim mlieko, ulozim ju do postielky a potom jej zapnem slabu lampicku..z izby odidem..ona si pochodi po postielke povyprava si nieco a vzdy sama zaspi..niekedy je to za 10 minut niekedy pol hodina a dokonca dnes skoro hodinka..ked dudel vyhodi alebo zacne plakat idem ju pozriet znova ulozim a odidem..treba len vydrzat a nechat ho..on to pochopi casom🙂