Ako naučiť 1,5 ročné dieťa zaspávať o samote?

13. máj 2022

Dobrý deň, potrebujem poradiť ako naučiť dieťa zaspávať samé. Myslím zaspávať bez nejakej asociácie. Môj dlho zaspaval pri kojení, potom mu to nestačilo tak zaspaval v kočíku a teraz chce zaspávať len v lehátku pri hojdani. Budí sa stále často. Keď spí na posteli tak sa stále vrtí mení polohu každých 5 minút. V postieľke spať nemôže lebo je tam stále nešťastný, že má tak málo priestoru. Skúšali sme pár krát že som si s ním ľahla a snažila sa ho udržať v ľahu ale je to ťažké, začne bojovať a stipat, neskôr plakať. Takéto uspavanie trvá 2 hodiny . Tie maminky čo máte veľmi aktívne deti ktoré si len tak neľahnu ako dieťa uspavate? Ako ho odnaucit stipat? Upozornenie nestačí. Som z toho už nešťastná 😭od mala katastrofálne spí

angel993
13. máj 2022

Ja mám deti náročné na uspávanie. Starší bude mať v lete 3 roky a uspavam ho rovnako ako polročného. Akurát že on už porozumie keď mu poviem aby ležal a mal zatvorené očká. Ale uspavala som aj v nosiči, kočiari, na rukách. Teraz už ľahnem k nemu a zaspí. Takže neporadim, niekto proste má deti že ľahnú a spia a niektoré treba uspavat

ckatka
13. máj 2022

A prečo ho neuspavas v posteli na prsníku? Môj ma 16 mes a neviem si predstaviť, že by to bolo inak..
Ja som si vzala príklad z prírody. Matka tigrica sa uloží, ze ide spať....deti sa k nej naskladaju a zaspia. A matka nerieši. 😂
S prvým sme mali tieto problémy uspavacie, kým som pochopila, že to JA som ta matka tigrica, z ktorej dieťa kopíruje....
Dala som matrac na zem, ľahla som si na zem a šla spať. Malý lozil okolo mňa. Po chvíli sa mi uložil na nohy a proste spal.
S druhým už som poučena. Keď sa mi zdá, že je unavený, vezmem ho do spálne, JA si ľahnem spať, nechám mu prsník odokrytý, on sa pricucne a po chvíli spí. A potom keď chcem, môžem ešte odísť a robiť, ale obyčajne je to už dosť neskoro (okolo 22:00), čiže ostávam spať. Spí úplne kľudne lebo ma cíti. Cíti sa dobre a bezpečne. Prečo by mal spať sam, keď ma mňa? Mne je tiež lepšie sa večer k niekomu (manželovi napr) pritulit...
O chvíľu bude spať sam v izbe...(Keď dozreje), o chvíľu sa odstahuje. Užívaj si to 🤷‍♀️❤️

autor
13. máj 2022

@angel993 tak asi sa tým len zmieriť a uspávať ho naďalej v lehátku

@ckatka pretože on zaspávanie na prsníku už odmieta. Napije sa a ide sa hrať 🤷. Tiež máme matrac na zemi, cez deň tam spinká sám a uspim ho na prsníku. Večer tak nechce zaspať. Jedine v lehátku, ale podľa mňa to nieje zdravé aby tam ležal celú noc.

zuzkaa1991
13. máj 2022

My sme mali to iste vystrajala skusit posunut spanok o 30min mozno sa meni rezim mu.....ak aj tak bude robiť tak ignorovať len hovoriť nech leží tiez sme len na posteli uspavali cez den obcas v kociku ale kedze je to moje prve dieta tak sa stale ucim....uz by som vela veci inac robila 🙂 my sme mali striktny rezim presnev danej hodine isla spat...ano mali sme aj 2hodiny uspavanie aj teraz zvykne ked chodi do skolky tam spi cez den a vecer aj hodinu uspavame kym zaspi....ale ti sa vlastne rozprávame (4r) takze u nas pomaha doteraz ignorovať a robiť ze spim ;)

simona92101
13. máj 2022

My sme presne kvoli tomuto kupili taku tu postielku s ohradkou+matrac do toho,najedla sa,ulozila som,dala jej tam nejake hracky,odisla som.chvilu sa gulala,hrala a po chvilke zaspala.

stannkal
13. máj 2022

No deti sa najlepšie učia pozorovaním takže musíš ísť príkladom, tiež si ľahnúť k nemu, oddychovať a nestarat sa. U nás to zo začiatku bolo tiež náročné, lozila po celej manželskej posteli, vrtela sa vkuse ale po čase vždy zaspala. Zo začiatku jej to trvalo veľmi dlho ale postupne sa to zlepšovalo.