Ako naučiť 1,5-ročné dieťa, aby zaspávalo v postieľke bez rodiča?

evka1608
6. apr 2023

Zdravim ako mam naucit synceka zeby zaspaval sam v postielke? Doteraz robime tak ze zaspi primne na posteli a prelozim ho do postielky. Ale uz by som to chcela zmenit, ako mam nato ist? Dakujem za rady

viestta
6. apr 2023

Len dat do postielky a skusat. Ked bude plakat, utisist a vratit do postielky. Ked sa bude v postielke len zabavat a hned nezaspi neriesit, nechat tak, skor ci neskor zaspi.

xeonela
6. apr 2023

v tomto to ma asi kazdy rodic inak, pretoze my sme tomu nasmu veru este dovolili v takom veku s nami spinkat. chceli sme si ho uzit co najviac :D teraz uz ma 4 roky a nema problem spinkat sam, ale ked bol maly, tak ani za svet v postielke. chce to cas.

evka1608
autor
6. apr 2023

@viestta a kedy je lepsie zacat skusat to? Ked ide spat na obed alebo vecer?

ivangeline
6. apr 2023

Tazko. Doteraz sme pri detoch. Nie vzdy ale casto.

rebekamarcusko
6. apr 2023

Tak nás má 19 mesiacov a odmalička zaspáva sám v postieľke. Máva samozrejme obdobie,kedy je placlivy a chce zaspať pri mne ba posteli,ale to len keď mu idú zúbky,alebo je chory. Inak ho položím s mliekom do postieľky a zaspí kým ho vypije.ono bude podľa mňa ťažšie ho na to naučiť,ak je zvyknutý spinkať pri tebe

barbora19911
6. apr 2023

@xeonela jo my tiež tak ja som pri mame spala do 8 rokoch v posteli pretože som mala nočné mory z tmy proste som sa strašne bála ..a moja malá bude u mňa spat dokiaľ bude potrebovať ❤️ práveže ja si ten čas veľmi ale veľmi užívam a veľmi mi to vyhovuje veď tie deti sú malé len raz ❤️ potom nám bude smutno

viestta
6. apr 2023

@evka1608 musi zistit sama.

gvenduska
6. apr 2023

Mne sa naucil sám

vasjar
6. apr 2023

@evka1608 my sme začali dávať synčeka do jeho postele asi pred mesiacom (ma rok aj 10), manžel ho uspaval, ze si k nemu lahol a potom spal pri nom na vedľajšej posteli. Bolo to kvôli tomu, lebo očakávali sme druhé bábätko, a nemohli sme už ho nechávať pri nás spinkať

evka1608
autor
6. apr 2023

@vasjar tiez sme uz rozmyslali ze by sme mu kupili postel ale bojim sa ci by z nej nespadol v noci lebo sa pretaca stale

stanislavicenka
6. apr 2023

@evka1608 ved je este maly. Toto si sa rozhodla ty, ale ty si dospela, tvoj syn je dieta, a nevi pochopit, preco ma byt odrazu sam, a zaspavat bez mamy

basulaak
6. apr 2023

@evka1608 nas bol nauceny zaspat pri mne na posteli a prelozila som. Teraz ma 3 dni novu prizemnu domcekovu postel. Lahnem si s nim, za chvilku je tuhy a ja len odidem. Ma tam bocnicu, aj keby sa z postele zosuchol, tak na koberec z 10cm “vysky”. Uvazovala by som o vlastnej posteli na tvojom mieste, normalnej, nie postielke.
Casom sa takto snad nauci zaspavat sam, mozno po rozpravke a pod. Na obedny spanok to robim rovnako a bez problemov.

vasjar
6. apr 2023

@evka1608 sú také zábrany proti tomu