Ahoj,mam otázku..boli sme na neurologickej kontrole (chodíme tam kvôli hlavičke, že na sone v pôrodnici nám niečo zistili tak to chodíme kontrolovať, to je všetko ok) ale pani doktorka nám povedala že mala by sa mala už plazit, že už má 8 mesiacov (mala ich ešte len v nedeľu a v pondelok sme boli na kontrole)..že máme ju dávať iba celý deň na podložku, že iba sa má najesť dať na podložku a potom dať spať a stále dookola opakovať aby začala plazit..len ona tam dlho nevydrží, lebo už je sama v strese..ma penovu podložku..skúšame aj fitloptu, máte nejaký tip alebo radu?ako ju naučiť sa plazit? Aj pretacat sa z bruška na chrbát? Ďakujem za rady..
Plazenie je neziaduci pohybovy vzor! Pani doktorka ma trosku medzery… dieta vobec nemusi plazit, ma sa z bruska davat na 4 a zacat lozit. Navstivte fyzioterapeuta. A pohladaj si aj na nete, fcb, ig nejakych, napr detska_fyzio_mama, budes mat jasnejsie a aj tipy a rady najdes
Na 4nozkovanie pomáha dávať si dieťa cez nohu, a pred neho nejakú obľúbenú hračku. Plaziť sa nemá, a keď už, tak nie veľmi dlho.
Ahoj my chodime do fyzio mama a ano ako píšu vyssie plazenie je dobre nepodporovat ale motivovat dieťa k stvornozkovaniu. My sme spevňovali roznymi cvikmi na overballe, fitlopte a potom sme nacvicovali samotne stvornozkovanie. Ale myslim si ze kazde dieta ma svoj cas. My sme cvičili a aj tak mal svoje tempo a nakoniec behom mesiaca sedel zo sikmeho sedu, stvornozkoval pár dni potom..no a dnes uz stoji pri nabytku. Všetko az okolo 11m a teraz je nezastavitelny..ma 11m a 2 tyzdne.
Chod za fyzioterapeutom a on ti ukáže rôzne cviky alebo spôsoby ako dieťa podporíš. Aj na youtube nájdeš nejaké videa. Mne sa malá plazila a naučila som ju takto podľa jedného videa stvornozkovat 😂. Ale nemala žiadny zdravotný ani iný problém a boli sme aj u fyzioterapeutky.
Inak ani pretláčanie z bruška na chrbát nie je úplne dôležité. Dôležitejšie je z chrbta na bruško a potom na 4.
@gabika128 aké video to bolo? Môžeš dať link?
Naša krpata sa plazila dlho, vedela sa dat na 4, ale zanedbali sme to a plazenie si veľmi obľúbila a nechcela inak.
Dat dozorneho pola dietatka nieco co je pren zaujimave a teda motivujuce...syn stvornoxkoval za dudlikmi 😀
Pozor - nemusi to byt hracka, moze to byt napr.nieco ligotave, predmet z domacnosti, predmet ktory pozna atd,, treba to dat dost blizko aby sa nevzdalo a postupne posuvat
ja osobne si myslim, ze deti sa nemaju do nicoho tlacit. same vyciti, kedy a co treba robit. jednoducho to pride same, vsetky deti si tym presli.