Ako nastaviť spánkový režim u 4 mesačného dieťatka?

danculik
9. jan 2012

Ahojte mamičky, viem že táto diskusia je už v tomto fore ale asi nie presne taká akú hľadám. Chcem hlavne aby ste mi poradili.Mám 4 mesačné bábätko.Od narodenia až doteraz mal v podstate dobre nastavený spánkový režim,vedela som kedy ide spať a koľko asi bude spať a aj kedy v noci zaspí a že bude spinkať až do rána, doteraz som vlastne ani nepoznala, čo je to budenie sa v noci , alebo že sme hore celú noc, proste spinkal. Žiaľ sa to pokazilo len teraz asi pred týždňom, asi to je tým, že boli Vianoce a sme boli všetci doma, nikto nešiel do prace, školky...a syn to má teraz ten spánkový režim rozhádzaný. Večer neskoro zaspí dokonca až o 22:30...čo je myslím dosť neskoro..a cez deň sa mu ten režim úplne poplietol...spáva iba raz a aj to 2,5-3 hodky a vidim na nom ze je unaveny len aj ked ze hodam spinkat tak sa budi, mrvi sa...a aj v noci sa mrvi v postielke, ma nekludny spanok...neviete mi prosim vas poradit, ako dosiahnut to, aby sa ten spankovy rezim vratil k tomu aky bol a ako zmierit nekludny spanok?ďakujem, budem vdacna za kazde rady a nazory.

tehua
9. jan 2012

teraz okolo vianoc sa skoro vsetkym detom v mojom okoli pokazil spanok, nechapem...

ale myslim, ze 4-mesacne babo je este male na ucenie spankoveho rezimu. ja viem, ze je to tazke, ale skus to o dva mesiace. skor sa neodporuca. a kym ho dojcis, tak je aj tak mala sanca, ze sa ti v noci ani raz nezobudi.
babatka este len hladaju, ako sa maju nastavit. ty mu v tom mozes pomoct, ale fakt az od pol roka.

sante81
9. jan 2012

môzem ti len blahozelat ze ste mali spánkovy rezim takyto az do 4teho mesiaca
mne syn neprespal celu noc ešte ani raz, bude mat 2 a pol roka a stále sa mi v noci budí, raz na to ze treba zakryt, raz na flasu, na dudel, vstavam aj 7x za noc.
u teba si myslím ze vám idu prvé zubky, aspon na ten 4 mesiac to tak sedelo, a ak je to tak, tak zelám len pevné nervy a vela trpezlivosti,

vrn
9. jan 2012

Ahoj, moznoze to moze byt aj tym ze sa pomalicky zacinaju tlacit zubky, tiez zvyknu svrbiet a tlacit hlavne vecer a v noci....... my mame pekny rezim doma (klop-klop), ale tiez sme mali posledny tyzden v noci zly.......asi rastovy sprut, casto sa budila na kojenie, ale zvladli sme. Uz sme jej dali aj malicku kefku na zubky, tak si ju spokojne cmula a hryzie namiesto rucicky.