Ahojte mamičky, viem že táto diskusia je už v tomto fore ale asi nie presne taká akú hľadám. Chcem hlavne aby ste mi poradili.Mám 4 mesačné bábätko.Od narodenia až doteraz mal v podstate dobre nastavený spánkový režim,vedela som kedy ide spať a koľko asi bude spať a aj kedy v noci zaspí a že bude spinkať až do rána, doteraz som vlastne ani nepoznala, čo je to budenie sa v noci , alebo že sme hore celú noc, proste spinkal. Žiaľ sa to pokazilo len teraz asi pred týždňom, asi to je tým, že boli Vianoce a sme boli všetci doma, nikto nešiel do prace, školky...a syn to má teraz ten spánkový režim rozhádzaný. Večer neskoro zaspí dokonca až o 22:30...čo je myslím dosť neskoro..a cez deň sa mu ten režim úplne poplietol...spáva iba raz a aj to 2,5-3 hodky a vidim na nom ze je unaveny len aj ked ze hodam spinkat tak sa budi, mrvi sa...a aj v noci sa mrvi v postielke, ma nekludny spanok...neviete mi prosim vas poradit, ako dosiahnut to, aby sa ten spankovy rezim vratil k tomu aky bol a ako zmierit nekludny spanok?ďakujem, budem vdacna za kazde rady a nazory.
môzem ti len blahozelat ze ste mali spánkovy rezim takyto az do 4teho mesiaca
mne syn neprespal celu noc ešte ani raz, bude mat 2 a pol roka a stále sa mi v noci budí, raz na to ze treba zakryt, raz na flasu, na dudel, vstavam aj 7x za noc.
u teba si myslím ze vám idu prvé zubky, aspon na ten 4 mesiac to tak sedelo, a ak je to tak, tak zelám len pevné nervy a vela trpezlivosti,
Ahoj, moznoze to moze byt aj tym ze sa pomalicky zacinaju tlacit zubky, tiez zvyknu svrbiet a tlacit hlavne vecer a v noci....... my mame pekny rezim doma (klop-klop), ale tiez sme mali posledny tyzden v noci zly.......asi rastovy sprut, casto sa budila na kojenie, ale zvladli sme. Uz sme jej dali aj malicku kefku na zubky, tak si ju spokojne cmula a hryzie namiesto rucicky.
teraz okolo vianoc sa skoro vsetkym detom v mojom okoli pokazil spanok, nechapem...
ale myslim, ze 4-mesacne babo je este male na ucenie spankoveho rezimu. ja viem, ze je to tazke, ale skus to o dva mesiace. skor sa neodporuca. a kym ho dojcis, tak je aj tak mala sanca, ze sa ti v noci ani raz nezobudi.
babatka este len hladaju, ako sa maju nastavit. ty mu v tom mozes pomoct, ale fakt az od pol roka.