Mame 3 mesacne dievcatko, ktore vozievame vo vajicku v aute. Na zaciatku jazdy place, ale po chvili sa upokoji. Netrva to dlho, pretoze potom zacne strasne plakat, slzy jej tecu, tvar jej fialovie a placeeeeeee. Ma takzvany hysak. Nic na to nepomaha- dudlik, hracka, hladkanie, prihovaranie sa... plac sa stale stupnuje, az sa zajakava. Je to strasne... Robieva to aj v kociku. Ona akosi neznasa tieto "odlucenia od mamy". Ked soferujem, nemozem si ju vziat na ruky a cicikat ju. Ked ideme s muzom, tak sedi vzadu s malou a ked chysti hysak, tak si ju vezme na ruky a upokoji sa. Lenze takto sa to neda riesit ☹ Bojim sa, ze keby sme nedajboze mali autonehodu, tak sa moze skoncit velmi zle....
Chcem sa preto spytat, ze ci aj vase deticky maju taketo reakcie na vozenie sa v aute/kociku a akto to riesite. Dakujem za vsetky prispevky.
Ahoj, teraz sa priznám, pretože to máme za sebou ... prvé tri mesiace som malého vôbec nedávala do autosedačky, pretože mi veľmi bolo ľúto jeho chrbtičky. Takže sme ho mávali vo vaničke. Teraz má už malý 8 mesiacov a keď idem sama autom, tak si ho dávam k sebe do predu. Asi sa to nesmie, ale čo už. Tak ako píšeš. Nenechám malého plakať a predsa dopraviť sa musíme. Inak, mali sme tiež také stavy, že nechcel cestovať vo vajíčku, tak som ho proste mala na rukách ... ak som samozrejme nešoférovala. Ono to prejde, len ju nenechávaj plakať vo vajíčku, lebo sa proste naučí na to, že vo vajíčku sa plače. Veľmi držím palce ...
my sme do 9tich kilov, resp. do 9 mesiacov mali rovnaký problém, to bol len ziapot, ziapot, ziapot 😲 😲 😲
nikam sme nemohli ísť autom, až sa v sedačke zachádzala, ale raz sme mali od segry požičanú sedačku casualplay na základni a tá je vyššia a v smere jazdy, celú cestu prespala a prekukala 😎 ale to bola len jedna príjmná jazda 🤐
teraz máme už vačšiu sedačku, tiež už je v smere jazdy a na základni aby pekne videla z okna a samozrejme je v prvom rade bezpečná 😵
takže si myslím, že toto vám skončí keď bude pekne vidieť z okna, alebo na maminu 🙂 držím palce, nám to skončilo akoby uťal 😉 ale až keď sme boli do vajíčka malý 😉
a to som ani nedúfala, že raz s ňou budem môcž ísť sama v aute pre ten ziapot 😀
držte sa a prajem veľa tichých a hlavne bezpečných kilometrov 🙂
skus ju naucit na cajik z flasky.
uz len sa modlit aby ju to pri prechode na vacsiu sedacku preslo, u nas to tak bolo, odvtedy mame svaty pokoj
my používame autovaničku, nakoľko vo vajíčku veeeľmi plače aj na krátke trate (máme 5 mesiacov). Zo začiatku som sa snažila vydať sa na cestu v čase, kedy by mala spinkať. Na dlhé trate chodíme v noci (keď zaspí, preložíme a ideme). Teraz už krátke trate zvládame aj keď nespí - vyhrá sa s nejakou hračkou, ktorú cpe do úst 🙂 Ale stále vo vaničke. Vajíčko sa jej nepáči... Tak nech baby radia, možno využijeme čoskoro, keď sa nám už do vaničky nezmestí. Ale možno keď už bude sedieť, bude ju cesta zaujímať, nemyslíš? Ja sa na to spolieham. 🙂
my riesime ten isty problem uz od zaciatku. Mame 6 mesacnu dcerku, (nie je to vzdy pravidlom) ale pocas jazdy v aute v autosedacke chyti hysak, place a place, az od unavy zaspi. Tiez nic nepomaha, ziadne hracky ani hladkanie. Prave vyberame autosedacku od 9-18 kg, verim, ze sa konecne nase urevane jazdy v aute skoncia 🙂. Ten isty problem sme mali aj v hlbokom kociku, od malicka je
strasne zvedava od z hlbokeho nic nevidela a revala o dusu, tak som ju musela po 3 mesiacoch supnut do sportaku ... a od vtedy je klud 🙂 Kukuckuje a konecne ma prehlad co sa okolo nej deje .... 😀
Myslim, ze z toho malinka vyrastie...mozno ju skusit dat na predne sedadlo ak tam nemate airbag, alebo ju skusit polozit do vajicka uz spiacu...
Vela stastia 🙂
@lucyliu77 to by ma ani nenapadlo, davat cajik pocas cesty, este k tomu ked na dieta nevidim, ja ani teraz nedavam jest a pit malemu v aute, iba ked sedi niekto pri nom, kedykolvek mu moze zabehnut a moze sa zacat dusit.
Mirka mi plakavala vo vajicku vzdy, ked som nemohla sediet pri nej... a pomohlo ked som jej spievala... prihovaranie nepomahalo.. iba spev... a to spievam falosne 😀 ... akonahle sedela v smere jazdy... tak sa ukludnila... teraz pri dlhscih trasach pomahaju robit kazdu hodinku, hodinku a pol prestavky na vybehanie.... a pustanie detskych pesniciek z cedecka... nastastie uz nemusim spievat 😉 ... vydrzat 🙂
moj mi tiez niekedy strasne place vo vajicku.ale vybrat ho a drzat na rukach by som nikdy nespravila.je tak vela magorov na cestach a nestastie sa stane za sekundu.do nas jeden celne vrazil na nadjazde ked sme ani nestihli zareagovat.vinnik mrtvy,ja tehotna ako zazrakom bez vaznych zraneni a moj manzel tyzden na ARO a dlhe tt v nemocnici.akokolvek by maly mohol revat nevyberiem ho-radsej zastavim a tak ho utisim.
maminky nikdy nevyťahujte deti so sedačiek, aj ked budú plakať...pred dvomi dňami bola reportáž o chlapcovi, ktorý v autosedačke nebol 😔 ...a na konci jeho mama so slzami prosila všetky mamy, aby používali autosedačky....
aj mne deti so začiatku plakali, ale zvykli si a teraz sa veľmi radi vozia...
pomáhalo spievať, CD s detskými pesničkami, hračky im nedávam...vydržali 5 minút s jednou a potom ju zahodili a revom pýtali dalšiu, tak sa naučili voziť bez hračiek....často chodím sama a to by som nič iné nerobila, len stála ....
prechod na väčšiu sedačku pomôže...
ahojte aj nam drobec plakaval,ale v lete dost cestujeme tak si vzdy zvykne,teraz je to uz v pohode,druhy drobec si bude tiez musiet zvyknut,na dlhsie trasy je to pre deti mucenie,ale ak im to ma zachranit zivot treba to vydrzat,alebo si sadnut knim do zadu,nasi drobci maju vo zvyku pol cesty prespat vtedy sa nikde nezastavujeme,a pomozu aj caste prestavky.Nas mali starsi sa hneva vzdy na tatina ked mu neda pasy,aj ked ide len kusok,ale nikdy ani ten kusok netreba podcenovat.
hm, baby, nechcem vas strasit, ale nie vzdy to prejde ked dostane dieta vacsiu sedacku. moja bude mat o par dni rok a tristvrte, vajco nema od cca 9 mesiacov a hisaky chyta v autosedacke doteraz. v poslednej dobe az take, ze z toho revu po chvili ovracia cele auto (naposledy dnes doobeda)...... nikdy nam nepomahalo ani spievanie, ani zabavanie hrackami , jedine kojenie... kym som kojila, tak som sedavala pri nej vzadu a bola na mna celu cestu pricucnuta..... rekord bol 7 hodin cestou z dovolenky (samozrejme ona prisnurovana vo vajci a ja zohnuta pri nej - dieta by som nikdy za jazdy nevybrala a dokonca sme mavali popruhy na sedacke zviazane snurkou z topanky, lebo mala sa nam za jazdy z nich vyvliekala.
akurat dodnes neviem ci grcka z toho revu, alebo reve lebo jej je z jazdy v aute zle... ale nepomohol ani Kinedril. a kocik tiez neznasala, takze sme sa nosili kym nezacala behat....
my mame rovnaky problem.. mala ma pol roka a vo vajci chyta take hysaky, ze prestava dychat 🙄 strasne nieco. Na dlhe cesty iba v noci.. tiez dufam, ze sa to zmeni, ked ju dame do vacsej sedacky 😅
@masinka to sa da kojit pocas jazdy? neviem si predstavit tu polohu, v ktorej si musela byt 😕
cherry, da sa, mam to odskusane 😉 . sice nie za jazdy, lebo to sa neodputavam ani ja, ale ked sa nam pokazilo auto a stali sme v odstavnom pruhu. s malym sme nemohli vyjst von, lebo lialo a chytil hysak. z vajca som sa ho bala zobrat, co keby do nas zo zadu niekto navalil, tak som si klakla nad vajco, stcila prso malemu do pusy a kojila. manzel sa skoro pocural od smiechu.
inak u nas na revy pomohlo, ze sme aspon 3-4 krat tyzdenne niekde sli. aj ked na kratku cestu, ale aby si zvykol, ze autom sa proste jazdi. teraz je to v pohode. dokonca je este lepsi, ked s nim idem sama, ako ked sedim s nim vzadu a soferuje drahy. ako keby vedel, ze teraz vymyslat nemoze. a ked chyti hysak, ked som vzadu, tak vtedy pomoze len pevne chytenie oboch ruciciek, aby vedel, ze nie je sam a hold...musi sa vyplakat. z autosedacky zasadne nevyberam. a zastavky nam nikdy nepomohli, lebo akonahle sme znova nastartovali, boli sme tam, kde pretym.
Tak presne toto iste robi aj nas maly, dlhsie trasy autom vobec nemozme absolvovat, pretoze reve uplne histericky, fakt uz neviem co robit, tak isto v kociku, vobec nemozme chodit na prechadzky, jedine na ruky, ale to nie je riesenie. Myslim, ze nepomoze nic, iba dufat, ze z toho vyrastu 😒