Ako na nočné budenie 6 mesačného syna?

evica1983
9. okt 2012

Maminky. Dnes som bola na poradni máme 6mesiacov a 2týždne. Pani doktorka mi povedala, že malý by už mal vačšinu noci prespať. Lenže. Moj syn zaspí o tej 8mej až po9 zobudí sa okolo 12v noci, potom o 2hej potom o 3 tak do rána. Niekedy mi je hore aj hodinu. Vlastne nie celom hore. Oči má zavreté. V kuse mrnčí až plače, na 5 minut stíchne a znova. Prečo???? Čo mám robiť.???

zuzin78
9. okt 2012

ahoj, tvoja doktorka sa asi drzi tabuliek ,ked hovori, ze by Ti uz mal prespat maly celu noc. moja mladsia ma 1,5roka a este neprespala celu noc .najviac spala 6hodin v kuse, a to bolo tri krat ako je na svete . potom max.dve hodiny a je hore a toto sa opakuje stale, niekedy je hore aj kazdych 30 minut , mne doktorka povedala ,ze zalezi od dietata a mohlo by sa to upravit do 3 rokov.cez den spi max 30-40 minut .

reanda
9. okt 2012

daj ho spat k doktorke, jej urcite prespi celu noc 😀 😉

1234lubka
9. okt 2012

no tak doktorka trosku prehana, niektore deticky presia noc az ako dvoj rocne....moj ma 8 mesiacov a je raz-dva krat hore na mliecko......pol rocny sa budil castejsie....len vydrz neboj ono sa to upravy same od seba postupom casu...aj moj ma sem tam maniu ze vstane v noci dam mu mlieko otvori okala a chce sa hrat :D a hodinu a pol s nim "zapasim" :D neboj vsetko je v poriadku

renab
9. okt 2012

môj syn neprespal celú noc zhruba do šiestich rokov. a to som bola rada, keď sa zobudil len 2-3 krát. teraz bude mať deväť a celú noc prespí tak maximálne 2-krát týždenne.
ak sa chceš vyspať, skús ju nechať spať pri tebe v posteli. viem, že to niektoré mamičky neuznávajú, ale pre vlastný pokoj som to urobila a spánok sa zlepšil. ale aj dnes príde skoro noc čo noc ku nám do postele. dúfam, že ho to do puberty prejde 😀

Inak v knižkách tiež píšu, že pol ročné dieťa dokáže prespať celú noc a moja najstaršia dcéra to dokázala oveľa skôr. no každé dieťa je iné.

stanislavao
9. okt 2012

dieta nemusi prespat celu noc. to je blbost totalna. moje dieta ma uz 3 roky a neprespi celu noc ani teraz. ale podla mna je hladne, ked tak pomrnkava.

danusskaaa
9. okt 2012

moja malinka spala do 6mesiaca celu noc-bola kojena. Po prejdeni na umele mlieko /a vlastne cez den spapa vsetko mozne, co chce.../ v ramci normy este, proste len ochutnava mi pocas dna uz nevypije tolko vela mlieka, ale v noci jej asi chyba a preto sa budi na to ze je hladna. chodi spat okolo 22. ak vtedy vypije flasu mliecka tak spi do druhej, potom zacne mrnkat, dam flasku ktoru hned zcucne pocas spanku a spinka dalej, dalsiu si vypyta okolo siestej a spime az do deviatej. Ked zaspi okolo 22 bez flase, tak papa este raz okolo pol noci. ona nie je hore, zeby vyvadzala, len mrnka lebo je fakt hladna... vypije mliecko, otoci sa na bok a spinka. pytala som sa na to mojej doktorky, ze sa budi na papanie /co sa mi pri kojeni nestalo lebo spala cca 10-12hodin vkuse/ ale doktorka povedala, ze to je v norme. ak je fakt hladna, ze nevymysla, cize iba vypije mliecko a spinka dalej tak jej ho treba dat. ona si asi komprenzuje to, co nestihne spapat cez den. takze skus dat flasu, aj nepomoze mliecko skus kasicku, ktora zaplni brusko na dlhsie, pripadne cajik, mozno je malinky len smadny.

sasena29292
9. okt 2012

Ahoj, ja mám s dcérkou ten istý problém. Bude mať čoskoro 1 rok a celú noc sa mi ustavične budí. Naša doktorka mi povedala že je to normálne, nakoľko deti prežívajú stále v tomto období separačnú úzkosť a preto vkuse vyhľadávajú mamu. Nám to pretrváva už od 3 mesiacov a stále sa nič nezmenilo. Zostáva mi len a len čakať. Najprv som k nej vstávala a chodila k postielke asi 7x do noci a teraz som ju už nechala spať so mnou. Každá noc je iná, niekedy je hore každú pol hodinku inokedy spí až 2 hodiny v kuse. Myslím si, že žiadny grif na to nie je.

zuzka1008
9. okt 2012

my sme mali to iste, odkedy spi s mani nebudi sa, chce to vydržať, ved nebude s nami do 18r spat 😀

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viva88
9. okt 2012

ja mám dvojičky ... dievčatko sa mi zobudí 2 krát maximálne 3krát, spapá svoju dávku mlieka a ďalej spinká no maličký aj 6 krát v noci... tiež mrmká no celú dávku nevypije lebo zaspinká...každé dieťa je iné... treba vydržať:D

snopkulka
9. okt 2012

Zaujímavé ako všetci rozprávajú o tom, že 6-mesačné dieťa má prespať celú noc, ja také nepoznám 😖 Môj malý spal pekne práve do pol roka, od pol roka do 15-tich mesiacov (keď som ho prestala kojiť) bol hore každú pol hodinu - hodinu, tak nech lekári nekecajú 🙄

euka210
9. okt 2012

len pockat, bude to lepsie. Aj my sme mali rozne obdobia, no noc mi prespal asi raz 🙂 2x hore je u neho bezne.
mozno nevie zaspat, alebo sa mu nieco sniva...nas nedavno tak cez hodinu saskoval na prsniku, no nastastie to preslo po case, bo to bolo narocne

votrelcek
9. okt 2012

My budeme mat v pondelok 8 mesiacov a od narodenia sme este celu noc neprespal, praveze mam pocit, ze cim je starsi, tak je to horsie :( niekedy sme hore aj kazdu hodinu...a tiez kazdy mi hovori, ze len vydrzat 🙂

smalova
9. okt 2012

možno sa dobre nenapal, my sme dávali ped posledným spaním kašičku tá ho trošku zasýtila no a o hodinu nato ako mal spať niekedy aj neskôr ešte papal mliečko odrgol a keď zaspal tak spal až do rána. Sem tam sa pomrví, ale to len cumlík hľadá.

nordi
9. okt 2012

my sa budime v noci od narodenia aj 3-4krat,kojim ho este,ma to ako cumel,cumel odmieta.tak cecok mama daj.
a to uz zachvilu mame dva roky a uz ani neviem co je to spat celu noc bez budenia.maly mi ani raz neprespal celu noc nonstop

ajlynka
10. okt 2012

aj moj syncek to robi skus dat cajik ...ja mu davam posledne mliecko o 7 mej vecer a potom v noci len cajik ked zaplace dam mu nech sa napije a potom zaspinka je pravda ze sa budi kazde 2 hodky nkiekedy aj casejsie no ani ja stym si neviem poradit