Ako na nepokojné dvojmesačné bábo?

kisub1985
18. jún 2013

Prosiiiim pomoc, moja mala dcerka vela place. Kojim ju, laktacna poradkyna vravi, ze pije dobre, takze nie je problem, ze by slabo tahala alebo malo pila. Pukat puka, brusko aj masirujeme. Spinkat spinka tiez dost, sice musim balit ruky- lebo inak by nezaspala ( co je dalsi problem- kedze su teraz tieto tepla ) , rozpravat sa s nou rozpravam , aj hrazdicku ma, plienky menim pravidelne, takze by nemal byt problem ani s tym . Niekedy ju aj na rukach mozeme nosit, aj v manduce a stale narieka. Doktorka mi tiez neporadila nic, co by pomohlo. Co mam robit? Nie je moja prva dcerka, pri prvej take problemy neboli. Ja uz si neviem rady. Prosim poradte mi. Dakujem

dejka77
18. jún 2013

A nema nahodou reflux? To ma napadlo preto, lebo syn to mal a vela plakal. Ale ked som ho zobrala na ruky tak sa upokojil. Takze ak ju zoberies na ruky ani to nepomaha?

kisub1985
autor
18. jún 2013

@dejka77 obcas ano, obcas nie, niekedy je uplne az zuriva. Aj som kupila na zahustenie mliecka nutriton, aby sa mliecko nevracalo. no ja uz naozaj neviem, aj probiotika sme mali. A to ju mam stale nosit na rukach? aby ho nemala?

kokorunecka
18. jún 2013

@kisub1985 Probiotiká treba dávať dlhodobo, aby sa prejavil účinok...
Možno plače, lebo jej je teplo, skús ju 2-3krát denne ovlažiť vo vani s chladnejšou vodou, nie ľadovou.. Nám to pomáhalo.

lasto
18. jún 2013

mne plakalo aj prvé bábo a teraz aj druhé. Bolievali ich brušká a to tiež pukali bez problémov. Aj keď s nevôľou, ale dávala som espumisan, treba dodržiavať dávky, aj keď sa zdajú veľké. Dávala som pred každým kojením a okrem toho som pila detský čaj na trávenie a proti nadúvaniu a veru pomohlo

kisub1985
autor
18. jún 2013

@kokorunecka ked mala place pri kazdom kupani ako kebu ju topili. Vlastne uz od porodnice, jedine ked je na brusku, tak sa trosku ukludni ,ale inak reeeeeevyyy strasne pri kupani. Mam ju skusaj schladit aj tak?

kisub1985
autor
18. jún 2013

@lasto to uz som tiez skusala. aj probiotika skusame , aj espumisan, aj caje na travenie aj masaze bruska. A ked boli brusko place dieta stale? ci len vecer? mam precitane casopisy a knihy, no pri mojej dcere uz naozaj neviem, kde je problem.

lasto
18. jún 2013

nechcem ťa strašiť, ale mne prvé plakalo celé 3 mesiace a potom akoby uťalo, spokojné, zlaté dieťa, predtým bolo celé mesiace na rukách a potom samo aj zaspalo, treba vydržať, upraví sa to

dejka77
18. jún 2013

@kisub1985 A ako je na tom s grganim? Syn napr. musi vela grgat doteraz a kvoli tomu vtedy plakal, vzdy som ho musela zobrat na ruky.
Keby si skusila masaz? Mozno sa uvolni a bude kludnejsia.

kisub1985
autor
18. jún 2013

grgat grgne dvakrat a poriadne a masirujeme brusko , trosku sa niekedy ukludni, inokedy nepomoze ani to, aj cviky na brusko sme skusali a vysledok podobne ako s masazou

kokorunecka
18. jún 2013

@kisub1985 Koľko vody dávaš do vane? Mne tak malá revala, keď som dala málo (keďže som sa bála, aby sa mi nešmykla alebo čo..), keď som pridala vody tak kúpanie začala mať rada..
Alebo skús len mokrým uterákom ju vždy ovlažiť, keby naďalej vo vani plakala...

kokorunecka
18. jún 2013

@kisub1985 Ešte mi napadlo, na hudbu reaguje ako?

kisub1985
autor
18. jún 2013

na ten hraci mesiacik sa aj upokoji , no ked ma uz ten svoj amok, tak ani na ten.

dejka77
18. jún 2013

@kisub1985 Mala som na mysli masaz celeho tela nielen bruska, pouzit na to nejaky dobry olejcek.

kokorunecka
18. jún 2013

@kisub1985 Detské pesničky jej púšťaš? Skús.

zuzkanik
18. jún 2013

Moja mladšia dcérka bola presne takáto nepokojná, cez deň strašne málo spinkala, myslela som, že je hladná, lebo neustále otvárala ústočká a pchala si to pusy pästičky. Myslela som si, že mám málo mlieka, tak som začala prikrmovať. Potom som sa dočítala o tzv. tichom refluxe, keď dieťatko nezvracia, ale mliečko sa mu stále vracia do pažeráka. Po vyšetrení na gastre sa môj predpoklad potvrdil a museli sme zahusťovať mlieko. Aj tak sme však museli dodržiavať antirefluxný režim, t.z. po jedle pol hodinu na rukách, vyvýšené spanie aj ležanie. Zaspávanie som riešila tak, že som si ľahla na chrbát a malá zaspávala na mne. Trvalo to do troch mesiacov, potom to už bolo jednoduchšie. Tichý reflux nemusí byť váš prípad, ale stojí za pokus preveriť to.

mmaatt
18. jún 2013

my máme tiež 2 mesiace a dcéra stále plakala, hlavne po jedle, na radu lekárky som vysadila zo stravy mlieko a mliečne výrobky a do troch dní som neverila, že aká zmena. Malá si len tak leží, kope nožičkami, máva ručičkami, pozerá a pod. Predtým len plakala a plakala. Teraz je super.

sante81
18. jún 2013

@kisub1985 ak ta to potesí, tak tieto plače končia ukončenym 3 mes. mne prvy - chlapec plakával hlavne večer do tych 3 mes, a dcérka- teraz bude mat rok mi prerevala celé 3 mes, niekedy ráno, niekedy celé poobedie, a večery pravidelne. neviem s čím to suviselo, či to bola kolika, lebo som tiez vyskusala uplne všetko, cez cvičenie, probiotika, atd .. bolo toho vela, ale ked mala 3 mes, tak to prestalo. zo dna na den.

kikuleenka
18. jún 2013

@kisub1985 aj my sme to mali...to iste, vkuse revy...bud spala alebo revala, teraz v sobotu bude mat 3 mesiace a cca 5 dni je ako vymenena - usmievava, bucha si do hraciek...mrnci len ked chce spinkat a nevie zaspat alebo ked je hladna...co sa tyka balenia, skus podla tohto zavinovat

https://www.youtube.com/watch?v=kueaDNInwdM

https://www.youtube.com/watch?v=guRi6zyFHtw

(staci tenucka plienocka) - u nas toto "kuklenie" velmi pomohlo...

demonique
18. jún 2013

@kisub1985 skus pevné zavinutie do perinky, zobrať na ruky, pustiť digestor alebo vysávač alebo ak sa ti chce tak len tvoje hlasné ššššššššššš a natriasať, natriasať, natriasať.

sense
18. jún 2013

@kisub1985 akoby som citala o vlastnej dcere ktora ma prave osem a pol tyzdna a toto mame od nejakeho tretieho a extrem do bol do siesteho potom sa to zlepsilo ale aj tak ma este svoju hodinku dve kedy reve ako by ju zazive razali a to nepomaha ani na rukach nosit....vyskusali sme vsetko a kazdy len ze treba vydrzat....

sense
18. jún 2013

@kisub1985 to moze suvisiet aj s nervovou sustavou, nam pomohli zmiernit tieto revy tri navstevy u osteopaticky...

zuzkag2
18. jún 2013

@kisub1985 ahoj, mna tiez napada reflux, nas maly takto nekonecne plakaval, az sme prisli na to ze ma tichy reflux, ako tu uz pisali baby, vracalo sa mu mliecko ludovo povedane len do hrdielka, je to akoby mal kyselinu. zistis to tak, ze citis kysly zapach z pusinky. ak ho ma, najlepsie je nasadit gastrotuss baby, sirup proti tej kyseline, venlmi to pomaha. napriklad nutriton jej moze byt tazky na zaludok, a moze ju z toho boliet brusko. ale inak, asi ta velmi nepotesim, nas syncek bol veli uplakane babatko...plakaval vela, a bez priciny az do konca 7 mesiaca, takmer...potom zrazu prestal...aj teraz ma obcas take dni, ale vacsinou je uz v pohodke.

aristka
18. jún 2013

musite vydžať ,keď malá podrastie ukľudí sa ....

anicka87
18. jún 2013

@kisub1985 aj moj maly takto plakaval ako babatko, zlepsilo sa to az ked sa vedel v pavuku sam premiestnovat. len vydrzat, drzim palce