Ako na dieťa, ktoré chce všetkým rozkazovať?

19. júl 2022

Ah9jte, poraďte mi pls, ako na dieťa ktore chce všetkým rozkazovať?väčšinou jed chce hovoriť a krd chce pozerať nejaké dopravné prostriedky...
Prosto napr. keď ide električka chce počuť piskat brzdy, a všetci okolo musia byť ticho....ak tak nie je, kričí pritom ticho!!,hnevá Sa keď niekym niečo povie, je agresívne, až do úderov- výchova normálna, zmes ako nás vychovávali plus rešpektujúca, pár rodičov stabilný....
Vek 3-5 rokov.
Vďaka!!!!

panelacikova
19. júl 2022

čo je to podľa teba rešpektujúca výchova? lebo z mojej dcéry ex (jej otec) urobil niečo podobné tým, že jej dal všetko, len aby náhodou neplakala. boli to ťažké časy. ja som mala svoj spôsob, ako ju vychovám, on šiel proti mne, lebo mu vadilo, keď náhodou spustila rev, lebo som jej niečo nechcela dovoliť. a z toho vzniklo presne toto, čo máte vy. rozkazovala. keď som to ignorovala alebo povedala "nie", tak rev, hádzanie sa o zem (3x sa mi hodila, dostala na riť a bol kľud). potom som od ex odišla (z viacerých dôvodov, toto bol jeden z hlavných, že z nej robil prakticky nášho tyrana). dcéra časom pochopila, že u mňa sa môže aj rozkrájať a tak, už ako puberta, hrá inú úlohu. u mňa vie, že nemôže, tak vypisuje otcovi, nech jej kúpi to alebo hento. a on jej kúpi. ale to je jeho problém. ja mám doma svoje pravidlá.
takže to, čo u teba môže byť rešpektujúca výchova, možno u mňa by už bolo cez čiaru. dieťa si toľko vezme, koľko mu dovolíte. a ako na to? nuž, nech sa jeduje koľko chce, nech sa aj o zem hodí, nevšímať si a podľa možnosti čo najpokojnejšie povedať, že takto sa správať nesmie a nebude. a opakovať to. vydržať. ono s vami totálne točí totižto. keď ťa čítam, tak moja dcéra bola ešte anjel oproti tvojmu dieťaťu a to som už mala z nej nervy, že ona buzeruje mňa...

danica2711
19. júl 2022

rešpektujúca výchova neznamená, že len ty budeš rešpektovať dieťa - to väčšinou skĺzne do režimu, že mu príliš veľa dovolíš, lebo veď treba rešpektovať práva dieťaťa... Znamená to aj to, že dieťa naučíš rešpektovať iných! A má teda 3 alebo 5 rokov? Trošku rozdiel, aj keď aj 3-ročnému sa dá veľa vysvetliť a stanoviť limity. Isteže, občas ujde, ale aby to bolo stabilné správanie, prerastajúce až do agresivity, tak to teda nie

majkabajka321
19. júl 2022

A to mu nevieš capnut cez riť ? Aj keď je pri elektricke normálne mu capni možno si zapamätá a nebude to robiť,náš syn mal tiež také fanty a snažili sme sa s ním vychádzať ale nešlo az dostal od manžela na holu keď sme prišli domov a odvtedy je krotky

daniela2202
19. júl 2022

Poriadne ho vyplieskať

panelacikova
19. júl 2022

@majkabajka321
@daniela2202 od rána tŕpnem, že nás tu ubičujú za vyjadrenie, že sme natrieskali dieťaťu na riť. alebo že to odporúčame 😀

daniela2202
20. júl 2022

@panelacikova 😁😁😁 tak to kedysi bolo a zaberalo to... a aj v škole....👍

panelacikova
20. júl 2022

@daniela2202 veru, veru. a boli sme podstatne poslušnejší. a ak náhodou poniektorí aj nie, ani sa neodvážili doma pípnuť, lebo by vyfasovali 🙂

daniela2202
20. júl 2022

@panelacikova u nás doma stačilo aj pohľadom.... keď " otiec" zodvihol obočie 😂😂😂

annm81
Autor odpoveď zmazal
Zobraz