Ako meníte plienku dieťaťu, keď ste s ním vonku?

22. apr 2022

Ahojte skusenejsie mamicky, zaujima ma otazka, ako dieta, ktore este nosi plienky prebalujete ak ste na nejakom vylete? Predpokladam, ze ho asi na zem nepolozite, ale zasa ani v stoji sa prebalit neda velmi, tak ako? Mozno hlupa otazka ale fakt si na tom lamem hlavu 😀

romanapb
22. apr 2022

V aute, kočíku ,alebo na wc ak tam bol prebalovací pult 🙂

vitriolka
22. apr 2022

v stoji bez problemov

selest
22. apr 2022

Vacsinou v aute alebo v prebalovacom kutiku ale uz sa stalo parkrat ze sa pototo v parku ci v lese. A kedze do auta bolo daleko tak normalne podlozka na zem a razdva bol prebaleny..

autor
22. apr 2022

dakujem, no neviem si predstavit prebalovat v kociku a tam kam ideme nie je ws a prebalovaci pult, auto bude tiez daleko, takze asi len na stojaka nejak budeme musiet zvladnut ak sa vyskytne 🙈 vdaka 🙂

carduelis
22. apr 2022

Zavisi ake velke, take co uz sa udrzi v sede som si posadila na seba a natiahla nohavickovu plienku

evica17
22. apr 2022

V kociku, v stoji. Ale iba pocikane. Pokakane sme iba raz v aute a aj to sa mi tazko

autor
22. apr 2022

ved to, ze pocikane nie su problem, obavam sa co s pokakanymi 😀 syn ma 17m, takze on uz aj beha, tazko ho je aj doma prebalit ked vsade potrebuje byt 🙂

whatever1
22. apr 2022

Ake veľké dieťa? Ak je ešte vo vaničke, v pohode prebalíš aj v kociari. Prebalis aj na lavičke, aj na zemi ak položiš na deku. Zaobstaraj si prebalovacie podlozky. Ak máš staršie dieťa a chceš prebalovat v stoji tak ideálne sú plienkove nohavicky"pants", navliekas ako gatky, nemusíš nič zapínať/prilepovat.

whatever1
22. apr 2022

@whatever1 az teraz čítam že 17m...

guiseppinka
22. apr 2022

Prebalovala som snad vsade - od predneho a zadnenho sedadla v aute az po kufor... Ideal ak neprsi. Take velke uz nekaka do kazdej plienky, takze aj prebalenie je v pohode... A ak by aj bol, tak ho das lahnut na stol, lavicku, zem a prebalis...

pracujucazienka
22. apr 2022

Keď sme boli na dovolenke kde sme veľa cestovali a nevedela som či tam bude miesto na prebaľovanie kúpila som si pampers pants ktoré sa ľahko natiahnu aj v stoji..jasne že keď sa pokaka situácia je zložitejšia takze kludne na zem deku na to prebalovaciu podložku a rýchlo prebaliť..

autor
22. apr 2022

popravde som si nikdy nevsimala ako to riesia mamicky, zacala som to riesit az teraz, pride mi to divne davat dieta na zem, obzvlast ak este nie je tak teplo a zem je predsa tvrda aj pod tou dekou, ale tak uvidime ako budeme improvizovat ked na to pride 🙂 ak by mal len nohavice bolo by to lahsie ale teraz este davam pancusky ak je chladnejsie, a to neviem no 😀

guiseppinka
22. apr 2022

Ved na zemi nebude 4 hodiny... Najdi stol, lavicku... Neumrie. A tie pants mi nepridu zrovna ideal, kedze aby si ich navliekla, tak potrebujes decko vyzliect

autor
22. apr 2022

ved jasne ze nie ale aj tak, neviem si to predstavit, nikdy som vonku neprebalovala 😀 mozno jednoduchsie bude prebalit v stoji, vsetko vyzliect po kolena a len tak natiahnut obyc plienku s lepkami

kleopatra114
22. apr 2022

Nerob z toho drámu . Ja som kľudne položila na zem moju bundu , ak som nič iné nemala a prebalila . Veď to je otázka chvíľky.

pracujucazienka
22. apr 2022

Tak keď ma dieťa s prepáčením h*vno až na lopatkách tak mi vôbec nevadilo položiť ho na zem..v stoji som ho vyzliekla,utrela chrbát dala lahnut rýchlo vyutierala dala plienku naoblekala a bolo hotovo..keď sa bojíš položiť ho na zem na deku tak potom ti neostáva nič iné len buď odísť s ostatným dieťaťom s výletu do auta kde už to s najväčšou prevdeoodobnostou nebude mat len na lopatkách ale aj v predu všade a v aute dať pokus o prebalenie alebo ostať doma

didi2102
22. apr 2022

Ja by som pokakanu riešila v kociari,mierne stiahnem nohavice ,dvihnem nohy poutieram,veď je tam ako na podložke,nemá možnosť sa pretacat , určite ale neber tie naťahovanie nohavičky,zbytočne komplikácie

mima172
22. apr 2022

Autorka: prečo nie v kočíku? Ak beriete so sebou kočík, tak to je najjednoduchšie. Dám malú ľahnúť, podložím pod zadok prebalovaciu podložku a wrestling môže začať. Keď nemáme kočík, tak v aute, keď sme ďaleko od auta tak na zemi na podložke.

diewcatqoo
22. apr 2022

Pre tak velke dieta, ktore uz beha, som na vylety nosila pantsy, tie gatkove plienky. Lahko slo vymenit plienku v stoji. Ak bol pocurany, tak raz dva sme natiahli novu plienku. Ak bol pokadeny, tak som si cupla, prehla ho cez koleno, vycistila s vlhcenymi obruskami, co bolo treba, natiahla plienku a hotovo.

nikayla
22. apr 2022

Nás ešte nechodí, tak buď v kočíku, v aute, po ceste na benzínke alebo v nákupnom centre. Na hrade napríklad na zemi,nosíme so sebou takú mäkkú hrubú skladaciu podložku na prebaľovanie.

sovica
22. apr 2022

Určite si kúp prebaľovacie podložky a zober aj vlhké utierky. Ak nenájdeš lavičku, tak normálne položíš na trávu. Snáď nejdete so 17 mesačným zliezať Tatry, že to tam bude samý kameň. Tá zem nie je až taká tvrdá, aby tam 3 minúty nevydržal, kým ho prebalíš. Neviem si predstaviť prebaľovať ho v stoji, veď to hovienko bude všade. A nezabudni vziať so sebou aj igelitové sáčky, kde tú plienku zabalíš a potom odhodíš do najbližšieho koša.
Kočky vyššie, čítajte s porozumením. Autorka ide pravdepodobne na nejakú túru, keďže píše, že auto bude ďaleko a nebude tam ani WC, ani prebaľovací pult k dispozícii...

fiafia
22. apr 2022

Ja som so sebou vždy a vsade mala tašku s podložkou,mini deku a náhradné veci. Prebaľovala som hocikde keď bolo treba. Je to otázka chvíľky

whatever1
22. apr 2022

@guiseppinka Pri deťoch čo vobec nespolupracujú pri prebalovani, vykrúcaju sa o 106, nechcú sekundu ležať bez pohnutia sú tie plienkove gatky vykupenim, čo sa týka navliekania. Klasicku plienku treba narovnat prilepiť z oboch strán tak aby dobré držala, pri malom akrobatovi to je ozaj ťažke. Vyzliecť je to to najmenej.

vulka
22. apr 2022

No položím ho na zem na deku a tak prebalím. V zime pri lyžovaní sme prebaľovali na sánkach, či kočíku.

monismie
22. apr 2022

@vulka ako presne podla mna sa da vynajst zakazdym. teraz predavaju rozne skladacie podlozky, alebo treba zo sebou nosit latkovu plienku alebo deku

thoughtfulweirdo
22. apr 2022

Úplne hocijako, v kočíku, na tráve, aj v stoji. Nikdy som nad tým neuvažovala a prebalila na tom, čo je po ruke. Keď nie je nič, tak na zemi 😁 mladšieho som dokonca raz aj v zime na snehu 🤣

nesvadbovo
22. apr 2022

V prvom rade by som povedala, že som brala ohľad nie len na seba a dieťa, ale aj na druhých ľudí a zachovanie intimity detí. Takže ak potrebovali prebaliť, vždy som sa vzdialila od ostatných tak, aby to ani jednej strane nebolo nepríjemné. Čo sa týka miesta, tak buď v kočíku (športiak do ľahu, prekryť strieškou a prebaliť), alebo ak sme boli bez neho, tak niekde v tieni pri strome som na zem dala prebaľovaciu podložku, utrela vlhčenými, prebalila. Použitú plienku zabalila do jemne parfemovaného sáčku na plienky a vyhodila potom do veľkého koša (nie do malých pri ihrisku, aby tam nezapáchali). Vždy som mala pri sebe takú pohotovostnú taštičku, kde boli náhradné plienky, náhradné oblečenie, prebaľovacia podložka a látková plienka... Nohavičkové plienky som nepoužívala na cesty, lebo pre mňa bolo jednoduchšie obliecť novú klasickú plienku, ako komplet vyzliekať, vyzúvať a potom obúvať a obliekať dieťa...

zuzanka.zuzu
22. apr 2022

@mima172 wrestling 😂 jop tak to vyzerá aj u nás 😀

andrejka1974
22. apr 2022

Jednoducho položis na lavičku alebo na zem a prebalis je to chvíľočka ja mám 10 ročnú autistku žiaľ stále plienkovana a tu prebalujem len polozenim na zem ináč sa neda

andreatytler
23. apr 2022

Odkedy syn preferuje prebalovanie na zemi, tak som sa naucila ako na to a je to prakticke vonku, lebo nohavice idu dolu len po clenky. Cupnem si, dam dolu plienku, syn sa prehne mne cez stehno a pekne si necha utriet zozadu (dam si cez stehno latkovu plienku aby sa mi neuspinili nohavice ak ma nahodou hovienko rozmacknute aj dopredu). Potom sa postavi a necha si utriet predok a potom dam novu plienku. Prilepim jednu stranu plienky hocako, len aby bolo. Druhu stranu potom prilepim pekne a nakoniec prelepim pekne aj tu prvu stranu. Mne plienkove nohavicky nepridu prakticke a uz vobec nie mimo domu.