Ako mám uspávať môjho mesačného syna aby sa nebudil?

trnovec
27. jan 2011

Ahojte,
mám problém zo zaspávaním môjho mesačného syna . Vždy po kúpaní sa najedol a zaspal. teraz zaspí na hodinku a potom sa zobudí a začne revať a popri tom drieme. Asi tak po hodine už konečne zaspí poriadne. Má strašne zlé zaspávanie. neviem ako ho mám uspať.Skúšam všetko.

bubelko
27. jan 2011

@trnovec mas doma novorodenca, je normalne, ze place. moze to mat viacero pricin - je mu teplo, je mu zima. vtedy satic nieco vyzliect, alebo naopak obliect. moze ho boliet brusko. mozno ho staci ponosit inym sposobom, skus zapojit manzela/priatela - nech nosi on. mozno staci pomasirovat brusko.
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=bezne-pr...
http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...

ichbinich
27. jan 2011

@trnovec:
U tak maleho babatka sa vsetko meni takmer stale, aj spanok. Musi sa pomaly naucit na den/noc atd. Co platilo vcera, nemusi platit dnes!
Mozes skusit zavinut do zavinovacky, nosenie, drzanie na rukach, hmkanie, biely sum (rozladene radio, fen, vysavac), hojdanie, fitloptu... V principe skusit napodobnit podmienky ako v maternici, v brusku (hojdanie chodzou, sumenie krvi v zilach, atd.) Podla metody Dr. Harvey Karp - The Happiest Baby on the Block (na internete najdes aj videa).
A mozno ho ukladas aj momentalne v nehvhodny cas, proste teraz by asi potreboval ist spat skor alebo neskor. Neporezaj na hodiny, ale riad sa podla neho, podla znakov unavy (utlmenie, zivanie, trenie si oci alebo usi...). Sleduj ho a pripadne si zapisuj, ako ukazuje unavu, zhruba o kolkej a ako potom zaspi. Ak sa ti podari zistit nejaku pravidelnost, ze napr. vecer je unaveny o 7 a pekne zaspi o 8, tak ho skus okupat pred 7, aby ho potom kupel nerorzusil.
Ale su babatka, u ktory je naozaj vsetko kazdy den inak. V tom pripade ho musis dobre sledovat. Ale vzdy sa riad podla jeho potrieb.
Moj napr. v tomto veku po nocnom krmeni mal dost energie a chcel hodinu zabavanie... Ale postupne sa naucil rozdiel medzi dnom a nocou.
Vsetko dobre!