Je zvyknutý stále len na maminu spoločnosť pri zaspávaní,nechce ani tatina a sám už vôbec nechce ostať,aj keď mu nechám otvorené dvere a som v blízkosti.Keď nie som pri ňom,chytí záchvat plaču.Je to vôbec vhodný vek? Mám dcérky dvojičky a s tými problém nebol,lebo boli dve.
ja mam doma uplne to iste🙂 maly za dva roky bezomna nezaspal ani raz- teda dva krat spal u deda a ten ho zvladol uspat... no teraz uz nechce.. mojho muza odmieta uplne- uspavanie je odmala len a len namne... teraz mame dva roky a zaspavame povacsine v kocari, alebo ho trosku popestujem, tulime sa a on zaspi....tiez mam toho niekedy dost no ja by som ho urcite nenechala vyplakat, v ziadnom pripade!!!!to ze nechce byt sam v izbicke je podla mna tiez normalne, nie vsetky deti vedia zaspat bez pritulenia, zial my mame deti kt. to nedokazu... zachvilu ti maly povie mama chod prec, nechcem sa tulit tak si to uzivajme pokym mozme🙂
u nas sme sa oducali presne podla zuzub, kriza bola tie 2-3 dni a potom v pohode, takto isto sme sa ucili spavat na velkej posteli, takze u nas tiez fungovalo chodit k nemu prvy den po 3 minutach, druhy po 5, 7-9-10-10-10- a naucil sa to , teraz to bude cakat mladsieho, ale ten nastastie zaspi do 5 minut ked som vedla neho na zemi 🙂 a vecer ked je tma tak spi pekne sam vo velkej postielke 🙂
drzim palce, nech to kazda zvladne 🙂
Ja som na to isla postupne, najprv som ju oducila zaspavat pri kojeni, potom som ju naucila spat v postielke tak ze som pri nej, potom som bola uz len pri dverach a teraz uz zaspi aj ked odijdem. Obcas bol aj plac ale asi nie taky ako keby spravim sokovu terapiu zo dna na den.
ja ešte aj Patrika (8 rokov) sem tam uspávam .....snáď ho to do puberty prejde 😅
Evička je úplne iná,tá si ľahne a spí.... 😵
moj tri a pol rocny syn je presne taky isty ako ty, odmietal kohokolvek, dokonca ani tatino ho nemohol uspat, po tom ako som tehotna zostala lezat v nemocnici bol nuteny zaspavat zrazu aj s tatinkom, aj s babkou, a po tom co sa nam narodila dcerka, bolo obdobie, ze zaspaval aj sam, ked vedla v postielke spala ona. lenze potom prislo nejake obdobie strachu, ci co, takze teraz opat pekne zaspava bud so mnou alebo s manzelom, snazime sa ho presvedcit, ze je vsetko v poriadku, a ze sa nema coho bat, ale jednoducho, ked odideme, spusti hystericky plac, zobudi sestricku, neda sa upokojit, cely sa trasie, takze to nechavame tak, a opat zaspavame s nim....verim, ze zasa pride obdobie, ked sa prestane bat a sam od seba povie, ze uz netre´ba ho drzat za ruku...vsetko chce podla mna cas,a deticky ktore su najviac priputane na mamicky, to znasaju ovela tazsie...ako ani 3012 pise, do puberty to urcite prejde... 🙂
ahoj, tak ja som tiež riešila podobný problém a mne ešte malý len na rukách chcel zaspať, ale spravila som tomu rázny koniec lebo sa to už ďalej nedalo.proste som ho jeden večer dala do postieľky a hotovo prve 3-4 razy to bolo o držku malý revala jak o život, ale chodila som k nemu ale nevybrala som ho len som mu povedala, že je už veľký a musí spinkať sám a pod.a nakoniec sa podarilo, večer zaspáva sám v pohode má tam svojho havka a krtka a je spokojný.
a poobede sme zase mali problém, že spal len vonku v kočiari ale tiež je tomu už koniec pred týždňom som ho dala 1x do vnútra spať a bol to teda horor prve 4 dni zaspával vyše dvoch hodín, ale dnes to už bolo iba 20 minút.takže prajem veľa trpezlivosti určite sa to vyplatí. 😉