Ako mám malého zabaliť na široko?

cukrinka004
9. mar 2011

Ahojte mamičky, potrebovala by som poradiť ako mám malého zabaliť na široko. Dnes sme boli u ortopéda a povedal mi že mu mám dávať jednorazovú plienku + 3 bavlnené a poštolku aby sa mu dobre vyvinuli kĺbiky ale keď som ho tak zabalila tak jediný rozdiel bol v tom oproti prvému baleniu v tom že má v podstate iba nadvihnutý zadoček a nemám pocit že by to bolo na široko. Poraďte mi prosím akým spôsobom ho mám zabaliť alebo nejakú stránku s videom ako ho zabaliť. Ďakujem Vám veľmi pekne za rady. 🙂

desmodka
9. mar 2011

jednorazovka, 1 klasicka a postolky (my sme balili len do prvej kontroly)

jasminet
9. mar 2011

tu bavlnenu plienku/plienky poskladaj na tretiny a cely ten pruh na polovicu..to na jednorazovku a uchytit postolkami... skus si do googlu hodit balenie na siroko a najde ti to tam par obrazkov... 😉

berus222
9. mar 2011

ja som davala jednorazovku, 1 bavlnenu a postolky. tu bavlnenu si musis poskladat tak, aby bola trosku na sirsie ako postolky. mne tiez kazal 2 bavlnene a kolena do praveho uhla a tak zabalit, ale nerobila som to tak. a po prvej kontrole sme mali pokoj aj s celym balenim.

katy1979
9. mar 2011

kukni v tomto videu ako to maju poskladane:
http://www.babytelevize.cz/index.php?action=pos...

cmulinko
9. mar 2011

ja som deti nebalila nasiroko,ale uz ked sa to podla ortopeda ma robit,tak nech sa to robi tak ako to kaze lekar...inak cele balenie nema ziadny ucinok.tu nejde o to,aby si mamicky ulahcili balenie na siroko,ale o to,aby to balenie...ked je uz nakazane lekarom,tak aj malo svoj ucel.skoro kazda maminka dava na jednorazovu plienku este jednu latkovu plienku a postolky a to je cele....a to nie je siroke balenie,len zjednodusena imitacia balenia....na ukludnenie,ze vsak som balila na siroko.

ivona2010
9. mar 2011

my to isté jednorazovka+bavlnená plienka a poštolky, no tri bavlnené plienky-to som ešte nepočula, je fakt, že potom je to fakt "naširoko" 😉 v niektorých krajínách toto balenie naširoko ani nepoznajú a nič sa nedeje...podľa mňa má bábo prvé mesiace prirodzene v takej naširoko polohe nôžky, alebo naširoko baliť prvé tri - štyri mesiace...
ak ste niektoré nebalili naširoko, napíšte, veľmi by ma to zaujímalo...

murinka
9. mar 2011

my sme davali jednu plienku a postolky 😉

atrami
9. mar 2011

http://www.latkoveplienky.sk/skladanie-plienok
my takto - novorodenecký sklad. Nám tento sposob vyhovoval, ale je tam viacero druhov.
Dovod prečo v niektorých krajinách je jednoduchý. Podla zistení, chybný vývoj jadierok sa vyskytoval len v oblasti strednej a východnej Európy.
Viac je o tom tu:
http://zena.atlas.sk/preco-balime-babatka-„nasi...
Je len na rozhodnútí rodičov či ,,zabijú" 3- 6 mesiacov zo života detí, alebo budú dúfať, že sa tento problém nevyskytne.
Synovia mali vyvinuté už pri prvej kontrole, ale aj tak sme pokračovali až do ďalšej kontroly.

anielicek
23. dec 2013

Mamicky prosim vas ako si mam pripravit-naskladat plienky,ked budem chciet balit na siroko-pampers,latkova+postolky?

lilyen2011
23. dec 2013

3bavlnené na jednorázovku??? a ten dr je akože komplet? keby si nedávala jednorázovku, ale len klasické plienky, tak sa dávajú 2x bavlnená, no na jednorázovku sa dáva len 1bavlnená plena... to čo chce, aby si mu tie nohy dala na šnúru (ako v gymnastike)... keď nevieš ako baliť, alebo nechceš investovať na ten krátky čas do poštoliek, tak odporúčam aj látkové plienky (to sú tie, čo sa nežehlia, sú rôzne druhy) to máš len na such zips bez šnurovania a neskôr sa zídu, keď budete zase odplienkovávať... 🙂 my sme mali bumGenius https://www.google.sk/search?q=bumgenius+plienk...

luckamorka
29. dec 2013

ak sa ti nechce kupovat postolky, mne dr povedala ze staci prichytit bodynkom a drzi to rovnako 😀 ale my sme po prvej kontrole s balenim na siroko prestali

tintini
3. mar 2014

Ma byt babatko zabalene na siroko cely den a aj pocas spanku?

sheila72
3. mar 2014

Dávajú sa: plienka, plátená plienka a poštolkové nohavičky (stoja asi 2€). Ale my sme nebalili.

veronicka1901
3. mar 2014

Mne bolo povedane u ortopeda, ze bud dat jednorazovu plienku plus extra bavlnenu, alebo len jednorazovu a postolky. Balila som teda jednorazovka plus dalsia bavlnena a zapla som to pomocou body. Dcerka mala aj ma klbiky v poriadku.

konteska
7. nov 2014

Nám tiež kázal doktor baliť naširoko,tak sa chcem spýtať skúsených mamičiek, či tak musí byť dieťa zabalené celý deň aj noc?!Ďakujem za radu

qwertxy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
csnika
9. okt 2016

Ahojte mamicky!Vy balite latkovimi plienkami na siroko?

katrin21
9. okt 2016

spravne nasiroko sa balilo ze dve plienky, normalne posledane na polovice vzniknu klasicke obdlzniky... a na to postolky. .. kedze teraz su pampersky, asi na pampersku 2 latkove... 3 su uz mooooooc. to urcite nie ...
@csnika uz nie, iba prvu som , vtedy sa este balilo a nechodilo sa na sono tak skoro, ako teraz...
Druhu uz nebalim, keeze mala sono aj opakovane dobre, neni dovod.

maykaaa1122
9. nov 2016

my sme davali jednu plienku a postolky 🙂

jajkuschon
24. nov 2016

Ahoj, veľa mamičiek má pocit, že pri balení na široko je bábätko akoby moc "naobliekané" v dolnej časti :D ani mne sa to až tak nepozdávalo, keď som jej dala plienku a poštolky tak mala zadoček vyššie ako hlavičku, ja osobne som potom cez deň tak 2-3 hodinky dcérku nosila v šatke, tam mala nožičky a kĺbiky v správnom postavení, je to náhrada balenia na široko. Mimo šatky som plienku dávala...ale keď sa mi zdalo, že bola z toho nepokojná, dala som ju do šatky. Nožičky boli naširoko a bez plienky a poštoliek, malá spokojná 🙂
Ak chceš, môžeš pozrieť v tomto článku, píšu tam aj o týchto výhodách nosenia :D 🙂
http://www.klbkostastia.sk/blog-nosenie-lahsie-...

ann222
15. jún 2020

@sheila72 a kde kúpim také postolkove nohavičky?

lucia147147
20. aug 2020

@ann222 v obchode s novorodeneckym oblečením