Ahojte,moj maly ma skoro 11 mes.a vzdy ked ma ist spat,nakojim ho a akonahle mu beriem cicik reveeee. Nezaspi mi v kociku lebo je nervozny ze nema cicik v ustach. Nezaspi mi ani tak ze by som pri nom lezala a nedala cicik-trha mi tricko a domaha sa cicika. Hrozne je,ze jed aj na ciciku zaspi,chcem sa potom postavit a ist napr umyt riad,nemozem,lebo ked mu zoberiem cicik zobudi sa a nechce sa nijak ukludnit len zas na ciciku. Tak pri nom len musim lezat,nic si neporobim...dudel nechce ani za svet. Ako vam zaspavaju 11 mes deti? a kde? doma ci vonku v kociku? dakujem za pomoc
Ahoj, nam mala zaspavala od narodenia uplne vsade - je super naucit hned od zaciatku vsetky sposoby, lebo s pribudajucim vekom, ako sa postupne budu moznosti zuzovat, vzdy bude daco v zalohe. Ja osobne v zaspavani na prsniku v 11 mesiacoch nevidim nic zle, skoda len, ze nepomoze vybrat prsnik a dat vzapati dudel - takto sme fungovali my v zaspavani na noc. Na obed to bol kocarik, teda v ramci prechadzky. Potom je skvely nosic, tiez odporucam - tak sme fungovali asi rok na obedne zaspavanie - kolecko okolo cinziaku a sups do postielky. ked sa nechcela nosit, alebo sa proste nedalo, par mesaicov oapt na prsniku. Jednoducho, ked nejde jedno, ide druhe. Mliecko sme vysadili v 2 rokoch definitivne, potom sme sa uspavali zas v nosici, az do cca 15.tt s druhym surodencom, takze dnes v 2 a pol roku zaspavame opat na prechadzke v kocari, ked spravime kolecko okolo cinziaku... Neexistuje jedno riesenie, na jednej strane mam dieta naucene na xy sposobov, na strane druhej ine "dokonale" matky, ktore si myslia, ze maju doma robot a vlozia ho do postielky a ono tam zaspi, ma odsudzuju, ale verte mi, kazdy "robot" zacne mat coskoro vlastnu hlavu a jeden dokonaly sposob fungovania zacne zlyhavat, az napokon dietatko uplne prestane spinkat, lebo len strajkuje... pritom inym sposobom by to opat slo...
Ked zaspinka, vyskusajte do kutika ustociek vlozit len vas malicek a jemnucko prsnik uvolnit/vytiahnut - takto to ide velmi lahko. Potom dat ci nedat dudlik, dla okolnosti...
Ten isty kriz som mala aj ja...ale to je len nevedomost...pri druhom budem mudrejsia-dieta treba hned od zaciatku ucit zaspavat same,,cize nakoji sa ,zaspi, zobudit ho a musi zaspat same...o to sa budem snazit... 😀
No co s tym teraz ti neporadim musis na nieco prist sama....,alebo zienky poradia 🙂
ja mam kolísku amby nest v tom zaspí a potom prenesiem je to na nezaplatenie od narodenia až po teraz - 2 roky
Aj ja som toto riešila, skúšala rôzne finty, ale nakoniec okolo 15teho mesiaca sa jeden večer napila mlieka chvíľu sa prevalovala v posteli a zaspala a odvtedy tak fungujeme skoro každý večer. Keď je veľmi unavená zaspi na prsníku a do 2 minút je tuhá 😀 Možno len potrebuje čas, potrebuje Vás cítiť pri sebe aj počas noci.
Najvyšší čas. Že cicik :D daj mu čaj, alebo do fľašky odstrek. Ale pritom buď pri ňom tak, aby ťa cítil.
Nič v zlom, ale mne to príde niekedy zvláštne uspávať 15 mesačné dieťa, ako novorodeniatko. Naša dcéra si sama zoberie plyšáka, ide si ľahnúť, podám jej mliecko a ide spať :D príde mi dosť samostatná na svoj vek, minimálne ako 2-ročná: sama sa naje, umyje si zuby, obuje si papuče, vie poprosiť, poďakovať....asi preto mi to príde také zvláštne, neviem si to predstaviť ju ešte vôbec kojiť 🙂 veď to už je veľké dieťa :D
My mame 16 mes a taktiez nezaspi inac, ako pri kojeni a na fit lopte.Ale beriem to tak, ze nebude to trvat vecne a treba si uzivat ten cas kedy nam najviac davaju najavo ze nas potrebuju a nasu pritomnost, takze hlupe reci typu ze ako je to mozne ze take velke dieta este nespi same, lebo jeho ano...to dieta bude asi premudrele a sikovne po mamicke...ale nad takymi recami sa netreba pozastavovat! Na vsetko treba cas a sme tu od toho aby sme naplnali potreby svojich deti, ktore nas zato odmenia svojou laskou ;)
malá bude mať tiež 11 mes. A tiež stále zaspáva na prsníku a na fitlopte. Tiež nechce nikomu zaspať, ani v kočíku, v postielke.Musím byť len na fitlopte a musí mať prsník,inak robí scény. Dudel ani flašu mi neche. Taktiež hľadám skúšam, čo by zabralo, ale vôbec neviem. Tak aj ja rada budem za nejaké rady čo by mohlo pomôcť, ako ju uspať. Čítala som,že aj nechať vyplakať v postieľke, ale moja chytila akurát tak nervy až sa pogrckala. A dokonca ani v aute nám nechce zaspať..
Snáď sa to zlepší s tými našimi detičkami 🙂