Dobry den, ked som sa pytala mamy ako to bolo so spankom u mna ked som bola mala, vravela, ze som sa budila kazde 2 ci 3 hodiny a pytala jest, a potom som spala, aj cez den aj v noci. Sestra ma synceka, ma 6 mesiacov a zistili mu traviaci reflux, maly sa casto zobudi a chce odgrgnut, cez den spi malo. Aj kamosiek co maju deti som sa pytala ci im spia deti cez den,tak ze nie..ze malo. a to nemaju rexlux, tak vraj spia 15 min, ci pol hodinu a uz su hore. Je nejaky fajn cajik na prirodnej baze z coho budu hajkat viac? Resp. sestrin maly ma rexlux, preto sa budi na grganie, a je nepokojny preto a budi sa lebo chce odgrgnut. Mate s tym skusenosti?Poradite? Dakujeme.
No ak ma problem s grganim, tak s tym asi neurobi nic. Syn mal to iste, potreboval stale grgat. Casto sa budil len kvoli tomu. Uz si vlastne ani poriadne nepamatam kolko spal cez den, ale bolo to dost casto, max. asi hodinu a pol. V noci sa budil kazde 2-4 hod.
To je individualne.moj maly bol a je denny nespajko(v noci spal od 3.m celu noc a predtym,sa,budil raz). Dcerka je ina,ta sa do roka vzdy v noci zobudila raz a cez dzn,hajkala i hajka. Bud mala 20-30 minutovky 3 ci 4,alebo bola schopna,tahat i 3-4hodiny.
aj teraz,ked uz ma 22m,spinkava minimalne 2hodky,vynimocne menej a obcas viacej. A v jej veku mi uz syn,popoludnajsi spanok aj vynechaval, tak,2-3x do,tyzdna v tom case uz nespal vobec.
kamoskin syn zas bom spachtos,ona sa uz kolkokrat i nudila,lebo spal 3hodiny,ja som bola stastna,ked obcas potiahol dve.
urcite treba dieta primerane unavit,najlepsie pobytom vonku,malym babatkam by som nic nedavala na,ukludnenie ci vyvolanie spanku. Deti vedia,kolko potrebuju spinkat.
treba im skor pripravit vhodne,podmienkyaby zahajali,ale,ked to nejde,nechat tak.
Je to individuálne. Moje dcéry dokázali cez deň prespať 4 hodiny vkuse, ale museli byť v kočiari. V noci boli hore skoro nonstop - lebo chceli byť na prsníku. Staršia začala spávať normálne až keď som ju odstavila od kojenia. Mladšiu stále kojím, takže večerný spánok je taký, že sa dokáže zobudiť aj 3x do hodiny, alebo pospať 2 hodiny vkuse. Kedy ako.
neviem aký to má súvis s dneskajšími deťmi,ale budiš.môj muž spával ukážkovo 2-3 hodiny.švagor spával 15-30min.neni to o tom či dnes či pred 30-40 rokmi,stále je to len a len o deťoch.moja malá spávala 15-30min,syn 2-3 hodiny a noci celé
Naozaj je asi kazde dieta ine. Moj maly spi cez den zasadne iba vonku v kociku. Bud na balkone, alebo s nim poobede zvyknem ist na prechadzku. Takto v kociariku vyspi 2 hod. doobedu a 2hod. poobede, co je super. Ked som sa ho snazila ulozit spinkat dnu, spal cca30 min. a potom bol hore a o chvilu zasa unaveny.... Ma uz 9 mesiacov a cele dni spi vonku od 3 mesiaca. Proste na neho nic ine nefunguje.... V noci nastastie zaspi v posteli pri mne, ale budi sa tak cca 6kratza noc, niekedy aj viac...ale uz som si zvykla 😢 skusala som aj upokojujuce caje, sirup pre dobre spanie a nejaky bio sprej, ale nic nefungovalo... Ak ma maly reflux tak neviem, asi by mal mat vyvesenu hlavicku, mozno to pomoze.... s tym fakt nemam skusenosti .
súhlasím s @gubcikova
vôbec sa to nedá deliť na deti "dnešné" a "včerajšie"
a ani to nemá súvis s tým, aké boli bábätká rodičia detí
ja aj muž sme spávali vraj dobre a veľa a teda mne sa to nááhodou potvrdilo aj u mojich detí, ale ja to nedávam do súvisu s dedičnosťou
malá mala reflux, ale spávala mi 2-3x denne po 2-4 hodiny veru do roka a pol a potom poobede do 4,5roka spávala 3-4 hodiny
to isté syn
neviem, na čom to je 😅
a obaja spávali celé noci od cca 3-4 mesiacov, aj keď išli zuby,alebo boli chorí
mne napr. už v pôrodnici spávali celú noc 😅
aj tie dojčenia na tom skončili. spavosť, nepravidelnosť,...a aj zdravotné problémy 😒
možno by mu sestra mala zaviesť nejaký režim - zvyky, doobedné a poobedné prechádzky, možno na vzduchu sa jej podarí, že bude lepšie spať 😉
ale inak, naučiť na spanie - neviem, či sa dá, lebo ja som nemusela, tak som neskúšala 😉 🙂
Moje deti dokázali spať aj 4 hod vkuse, ale minimálne to vždy bola hodina. Bez čajíkov a iných vecí, podľa mňa je potrebný kľud, časté pobyty vonku na vzduchu za každého počasia, žiadne nadbytočné vitamíny, čajíky, kašičky, ale je to za predpokladu zdravého dieťatka.