Ako efektívnejšie na nočné odplienkovanie?

maminkadeticiek
22. nov 2022

Takmer 3,5 roka.Posledny mesiac zacalo byt cca 90% nocnych plienok suchych!JUPIII!LENZE.Budi sa v noci aj 3x na cikanie,samozrejme sam nejde,musim vstat,zaniest ho a vratit sa a mam taky spanok,ze potom neviem opat zaspat.Toto sa opakuje aj 2-3 krat za noc.Rano vstavam o 5,45 rozbita ako handra,nedospata.Co urobit,aby tolko v noci necikal?Vzdy sa potrebuje este pred spanim aspon pol poharom napit,predtym mu dam vydatnejsie pri veceri,ze vsak nech to vycika kym pojde spat,ale ten ritual vstat na cikanie 2-3 krat stale ostava.

luna11
22. nov 2022

@maminkadeticiek Ved maly uz odplienkovany je. Pri tomto stave by som uz plienku nedavala resp.by som sa s nim dohodla a dala nepremokavu plachtu. Pytanie sa v novi na wc je vyhra! Je to ciel odplienkovania. Vekom a dalsim fyz.a psych.dozrievanim bude tych nocnych cikani menej. Netlacit a neriesit. Je to sice pre teba narocne ale netreba to prenasat na dieta. Zapoj muza ak sa da a tes sa ze ste v tejto faze. Do pol roka uz nebudes vediet ze bola.

ivangeline
22. nov 2022

Nepit vobec hodinu rped spanim za prve. Blby zvyk. A potom sa uvidi. Urcite majte nepremokavu plachtu. A niektore deti nie su tak skoro vraj zrele na nocne odplienkpvanie.

maminkadeticiek
autor
22. nov 2022

@ivangeline Lenze on je v podstate akoby odplienkovany,on sa budi,nechce to urobit do plienky.Ako pises,dozrel tomu sam ze sa zacal budit na cikanie a vstavas so suchounplienkou.Len pre mna je to narocne skratka na vstavanie k tomu cikaniu v noci ked sa zobudi a pyta.

ivangeline
22. nov 2022

@maminkadeticiek ..tak nejako vymyslit,ze sam dojde a vycika sa? Mame male svetla na pohyb,tak mne sa dieta raz za cas zobudi,dojde k nocniku,vsade vidi,vycika s ide spat. Moc sa vyleje rano. Starsi rovno ide na wc.

annm81
22. nov 2022

@maminkadeticiek Už minmálne druhá podobná diskusia za dva dni, kde sa radí nedávať piť... hrôza. Nemusíš ho samozrejme nalievať čajom ani nemusí večerať ovocie, ale ak je smädný, nech sa normálne napije vody. Zapracovala by som na tom, aby sa naučil ísť na záchod sám. Teda mať nejaké nočné svetlo v jeho izbe, na chodbe aj na toalete. A potom ho motivovať tým, čo u neho najlepšie zaberá, či už nejaká malá odmena, alebo pochvala, alebo nejaké nové privilégium, ma ktoré má nárok keďže je "veľký chlapec, čo vie ísť v noci sám na toaletu" - to už ty musíš vedieť, čo ho najviac motivuje.

medea2003
22. nov 2022

@annm81 Presne, tieto rady, ze nedavat pit dve tri hodiny pred spanim. Ja som dospela a nevydrzala by som to. A to som uz pocula tieto rady aj v lete v horucavach. Des. Podla mna taketo male dieta sa bude bat ist sam na zachod. Bud postavit k posteli nocnik a ak tam nechce, tak sa obetovat, vydrzat, a ist s nim. Ja mam dvoch sestrocnych a sami by sa bali ist este aj teraz v noci. Ale casom vydrzi viac a viac v noci a coskoro zvladne celu noc. Toto je akurat blbe prechodne obdobie, ktore treba vydrzat...

annm81
22. nov 2022

@medea2003 Asi závisí od dieťaťa. Môj v takom veku už šiel. Ale áno, dá sa začať nočníkom pri posteli a keď to zvládne, presunúť ho na chodbu k dverám do detskej, pod zámienkou, aby mu to nesmrdelo v izbičke. A potom ho presunúť na opačný koniec chodby atď.

nikpa
22. nov 2022

@maminkadeticiek syn má toto nalepené na stene v kúpeľni a chodí tam sám cikať, ráno sa to vyleje. Len to treba natrenovat aby chodil sám.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
22. nov 2022

@medea2003 no ja som asi do 10 rokov v noci kričala na maminku ,keď mi bolo treba na wc, ona prilsa,zasvietila,počkala a potom zhasla. Potom mi dali lampicku na postel

medea2003
22. nov 2022

@elizabet173 Presne, s tym pitim to aj mne pride ako tyranie, najma v lete. Ak sa dieta este pocikava, necham na noc plienku, my mame dvojicky, jeden nepotreboval plienku na noc od dva pol roka a druhy maval tie najvacsie cisla do takmer siestich. vsetko je tak strasne individualne. Len my sa tu ideme stresovat, lebo kamaratkin syn uz nema plienku, tak zacneme trapit nase dieta... A ked uz do plienky nechcu, ale v noci sa bez nas boja na zachod, tak vstanem a idem. Ked si predstavim tie noci s dvojickami, jednemu mlieko, druhemu mlieko, obaja vrestali ako o zivot, a zvladli sme to, tak uz tolko s tym dietatom na zachod prejdem, ved je to selanka oproti tomu, ked boli drobci mensi...