Ahojte ako sa dá dieťaťu dopomôcť štvornoškovať, máme osem mesiacov a nieako sa mu nechce
Dávať hračky pred neho a mierne do výšky
Je na brušku? Ako často?
Odporučam pozrieť si
Moj ma 9 a pol a stale sa plazi. Uz sa pokusa davat aj na 4, ale na dlazbe sa mu smyka. Ale co mu pomohlo davat mu prekazky- na zem vankuse, deky, na posteli paplon a stveral sa po tom.
@diamond007 áno je on sa sám pretaca sem tam sa aj poplazi keď mu dám hračku ďalej pred neho ale zdá sa mi že ruky má slabšie ako nožičky
Nic netreba uponahlat... Kazdy ma svoj cas. Inak nedavat dietatko sediet, ale lezkat, nech ma motivaciu sa hybat... Hracky od neho dalej, aby ich chcelo dociahnut, ist za nimi.
Tak treba trénovať, nezahadzat ho hračkami, nechať mu voľný priestor a obďaleč meter či dva si ľahnúť. Pre deti je najväčšia motivácia veľakrát maminka 🙂
Moje dieta som motivovala ako sa len dalo. Prisli sme ku kamaratke, ktora nechala na zemi mobil, zacal jej zvonit a blikat a sup, zacala sa plazit, tyzden na to stvornozkovat, tyzden na to sa dvihala k nabytku :D mne to vobec nenapadlo skusit telefon 🤷🏼♀️
Ak ešte nie je na 4roch, tak pozri ne nete cviky na Fit lopte kde dieťa leží na lopte na brušku a zapiera sa ručičkami
Len taka otazka - to uz sa nehovori štvornožkovat? Sa menili pravidla sj? Pytam sa🤔
@prasiatko30 bože môj
Niebohe moj normalne sa pytam slovencinu nepouzivam v beznom zivote tak reku ci sa nieco zmenilo🤷♀️
@prasiatko30 to je predsa od skova nôška, nošička, milašek 😉
@qetka tak to v mojich skolskych rokoch nebolo ale to je asi odnoz veci ako idem do doktora, do kadernicky a pod - spravne tomu chapem?
@prasiatko30 neviem či toto sa tu rieši pripnite sa na stránku pravopis slovenského jazyka
Na forach sa nevyka 😏a to stvornoskovanie naozaj uputalo moju zvedavost
@prasiatko30 poučujte prosím iných ďakujem ,na toto som sa tu nepýtala..
Davaj casto na brusko, aby posilnil siju a chrbat. Prvy syn sa dlho plazil,stvorkoval kratucko,isiel potom na nohy. Vies,co mu robilo problem? Smykalo sa mu. Kupili sme mu velky detsky koberec a islo to 😁
Moja mladšia sestra sa najprv naučila cúvať, pár týždňov štvornožkovala len dozadu nevedela ako dopredu ale potom zistila že sa dá ísť aj opačným smerom 😅
Pozri si na FB Správny vývoj a manipulácia s bábätkom, alebo na youtube Eva Kiedroňová. Cviky na overbale a fitlopte príp valček.
Treba cviciť s overball alebo fittloptou, tiež dobre pomahať s uterakom, zrolovat uterak dat to cez bruško a skusiť dať štvornožkovať, obe konce drzať v ruke a keď dieťa pada s uterakom treba kus pomahať potiahnuť dieťa na stvornožky späť, keď ma niekto zaujem mam zopar videa z cvičenia čo som zo synom chodila, viem to poslať cez messenger, napíšte mi ip
@amelie2017 Na spravne stvornozkovanie je najlepsie nechat dieta naboso aby sa prstekmi moholo odrazat od zeme. Vtedy sa smykat nebude.
My sme sa plazili od 9m a nestvornozkovali sme vôbec potom v 13m zacala sama chodit al3 cca 11m sa postavila a chodila za ruky netreba vobec siliť stvronozkovat zacala okolo 2r ci 3r 😁🤣🤣ked sa hraje na psa 🤣🤣 mame uz 4r. Takze určite nesilit kazde dieta ma svoje tempo
@andreatytler jemu sa smykaju kolienka. A ano, viem, ze najlepsie naboso, ale mame dlazbu, dieta malood decembra kazdy druhy tyzden bronchitidu, uz mal 3 zapaly pluc. Ozaj ho nenecham po dlazbe len tak.
A ake stare je dieťatko?
@amelie2017 Kolenka sa mu smykaju lebo sa nezaprie prstekmi. Ja by som dala kratasy aby mal aj kolena hole, ale po tolkych problemoch chapem ze nechces. My sme tiez mali dlazku a dali sme penove stvorce medzi sedacky a je to tam podsatne teplejsie.
Tiez koberec je dobry proti smykaniu.
Daju sa kupit dupacky na stvornozkovanie...maju na kolienkach silikon aj na nozickach a krasne sa dietatko nesmyka. Náš chodil len v tom a teraz uz aj v obyc teplakoch stvornozkuje bez problemov. Oplati sa..su aj teplaciky, take...
Môj začal stvornozkovat v 11 mesiacoch, potom, čo strávil 30 min v miestnosti s kobercom 😃potom už stačili aj tie dupacky s protišmykovými kolenami 😃
Babatko ma 8 mesiacov... Ja by som to nesilila. Ale podstatne je, nedavat ho sediet... Ono sa zacne hybat prirodzene za niecim, co ho zaujme. Ale naozaj to v tomto veku este netreba riesit. Moj stvornozkoval asi pol roka... Uz bol ako delova gula. Ale fyzioterapeutka nam hovorila, ze to vobec nevadi.
Pripnem sa 🙂 tiež by ma to zaujimalo