Ahojte mam dcérku ktorá ma 2 roky a 2 mes. Ked je oblečená tak si na nočník sadne ale ked jej stiahnem len nohavice a snažím sa ju tam posadiť tak začne strasne plakať zlatne nožičky a nechce zohnúť ani kolena. Nepomáhajú ani prosby ani podplácanie proste vobec nic .Ja uz vážne neviem ako ju mam presvedčiť. Mali ste to aj vy niektorá z vašimi detičkami? Ako ste to riešili?
@andreakotesova aj my sme kúpili tu malu misu na záchod ale ani tam vobec nechce ist ako ja uz naozaj neviem
@060106 hlavne nie nasilu! Ponukat, motivovat, pripominat, a cakat az bude sama chciet. Ona zrejme netusi co to je a preco tam ma sediet. Tiez by som poradila kupit redukciu na wc, ked uvidi teba ist tak bude chciet opakovat. Tam sa zasa ale niektore deti zozaciatku boja, lebo je to vysoko. Treba proste skusat, kym pochopi co sa po nej chce.
Toto určite nie.
Dáva nejaké signály že je pripravená? Signalizuje že sa chystá urobiť potrebu? Registruje že sa napr pocikala? Odchdza ak sa chystá kakat? Dáva iné signály?
Ak nie, tak nie je pripravená a nemá to zmysel
Skusaj rovno wc. Ja som tretieho dala nasilu- nedalo sa mu vykakat. Mal 1r5m. Cupla som si k nemu. Reval tak ci tak-lebo mu islo tazko.
Hladkala som mu chrbatik a on sa vykakal. On si to asi zapamatal on normalne od vtedy ked mu trebalo kakat isiel k wc. I ked do plienky cikal este rok. Za ren rok max 3x ked sa pokakal do plienky. Inac uz vzdy na wc.
nas to mal pred dvomi mesiacmi tak isto, na nocnik ani pozriet, nesili sme to a vcera zrazu sa z nicoho nic prvykrat vycikal 🤷♀️ a rovnako nam dva mesiace dozadu silou mocou tvrdil, ze nekakal a smrad vsade a na otazku kedy pojde na nocnik prisla odpoved nikdy mama 😂 aktualne ma 2 roky 4 mesiace (to pisem, ze fakt sme to mali uplne rovnako)
doma dosli plienky 🥴 nestihli nam dorucit, tak bol bez a ze chce cistu plienku, tak mu muz vravi, ze nech ide na nocnik, najskor, ze nejde a prisiel o chvilu, ze chce cistu plienku, tak mu opat povedal, ze nech ide na nocnik a siel
@060106 moja nočník nechcela ani vidieť, rovno šla na vecko, sama sa začala pýtať. Zbytočne ju tam budeš ukladať, zjavne ešte nie je pripravena. Len jej stále dookola hovor, kde sa cika, je to už len otázka času, kedy sa sama opýta. A u mojich všetkých troch to prišlo samé zo dňa na deň, žiadne indície vopred, takze aj takto Ta môže prekvapiť, že jedného dňa Ti sama povie alebo ukáže, že chce ísť cikat. Len trpezlivosť.
Proste nechce. Nemas ty davat. Ma ona chciet. Aspon trosku. Mojmu sme hovorili 2m v lete..a az koncom (2 mal v sep) sam od seba chcel ist skusit,daval dole plienku a chcel pomoct...sadol a vycikal. Odvtedy to slo jednoduchsie. Chcel.
@060106 presne toto isté robí moja ...v januári sro bude mať 2 .oblečená si sadne a hovorí " ccccc " . Ale keď ju vyzleciem ,tak ani za pána . 😂 .. hneď sme vedeli ,de ešte má čas. Starší chlapci mdlo presne 2,5 roka ,keď sa začali učiť na nočník . Týždeň u oboch trvalo odplienkovanie ,lebo hneď začali aj plienku dávať dolu
@060106 na nocnik nedozrela nenut ju lebo ti uz na neho nesadne, zacne sa pomocovat a bude z toho trauma a do buducna sa ti nevykaka uz nikde, bude zadrziavat a budete chodit na klystir do nemocnice
Nenutit, ak nie je este pripravena. Mozete este skusit hned po zobudeni nedat plienku, dajte jej spolu papa a nechajte dieta do pol pasa nahe. Najlepsi trening cez leto, ale ak mate doma teplo, da sa aj v zime. Ukazte jej, kde je nocnik, majte ho pri sebe, kde sa hra, a povedzte, ze ked jej bude treba, ze pojdete cikat na nocnik. Neposadzat ju tam, len ju informovat. Ak tam za cely den nepojde ani raz, a cikat bude rozne po byte, nie je este ready, skuste opat neskor. Vacsina deti ma problem vycikat sa len tak na zem, cize bez gati bude mat skor potrebu si tam ist sadnut. Pytajte sa jej cca kazdu pol hodku, ci jej netreba ist cikat, neposadzajte ju tam ale na silu. Ak si tam sadne sama, treba vela chvalit a aj ak sa tam vycika 🙂 ak sa prvy den podari, na druhy den skuste s volnymi teplacikmi uz bez plienky. Drzim palce.
Rovno zachod. Naco saskovat dookola ...
Riesili sme to tak, ze sme nenutili. Dieta ti bude aspon trochu signalizovat, ze je pripravene a ked je pripravene, pojde to lahko a samo. Ak ju budes takto nutit, riskujes, ze z toho bude mat blok.
Naši obaja šli rovno na klasické WC.