Ako donútiť dieťa, aby prestalo piť z cumlíkovej fľašky?

stanka90
30. jan 2022

Ahojte chcela by som poradiť moja mala bude mat 17 mesiacov a ani za nič nechce piť z inej fľašky vodu len z cumlovej už sme vyskúšali slamkovu, sosacikovu a nič račej nebude piť vôbec a bude plakať kým jej nedám naspäť fľašku s cumlom ... už som bezradna 😒😏😪

nikpa
30. jan 2022

@stanka90 a prečo jej to chces nasilu brať? Má 1,5 roka, kľudne môže piť z fľaše. Je lepšie keď nepije vôbec? Môj pil z fľaše oveľa dlhšie a sám sa dostal potom do fázy, že už fľašu nechcel a pýtal si pohár.

ukulela
30. jan 2022

@stanka90 skus poharik s naustkom. S peknym obrazkom, ci nalepkou, urob ritual okolo toho.... ale za mba v pohode estw. Nestresuj ju,nema ani rok apol. Moji zacali zpohara ax 3r. Starsi dovtedy pohar s naustkom amladsi pura flasu.

karhu
30. jan 2022

nechaj jej ju, ma cas
..a odporucam zmenit pristup z DONUTIT, na MOTIVOVAT

zuzuliennka1
30. jan 2022

@stanka90 17m je nic, ved jej ju nechaj.. nasilu nedosiahnes nic, aj ja som to skusala, bez uspechu. Syn sa vzdal flase az 3,5rocny a s tym zaroven aj prestal na noc pit mlieko, zo dna na den (a to som si teda v zaciatkoch absolutne nedokazala predstavit, ako ho inak uspim, ked uz nebudem kojit a potom ked nebude flasa), proste to prislo. Netlac na to nasilu, lebo nedosiahnes nic, naopak sa dieta moze este zaseknut a nepohnes

polamanelego
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
31. jan 2022

Bude mat 17m koho sa snazis ohurit? Svagrinej dieta uz pije z pohara tak by malo aj tvoje ? Z tohoto ked si bezradna tak realne problemy Ta prevalcuju. Uplne zbytocne robis nervy sebe aj malej. Nechaj to na mu. O par mesiacov ani nebudes vediet ako si obluby slamku pohar atd .

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
31. jan 2022

@stanka90 ešte by som jej ju pár mesiacov nechala a v lete keď pôjdete na dovolenku, tak ju "zabudneš" doma. Nesiľ to teraz, na čo?

marianarem
31. jan 2022

@stanka90 Moj 2r2m vie pit z pohara, ale akosi sa mu nechce a dava prednost flasi. Nejako to neriesim zatial. Ten pohar pravidelne trenujeme, aby v skolke nemal problem a inak ho nenutim.
Ozaj a poharik ste uz tie skusali? Pisea len o roznych flasiach.

nwnw
31. jan 2022

@stanka90 nam flasku zrusila logopedicka akukolvek. 2dni bolo vseliako. Tyzden sme jedli polievky koli tekutinam a pit sme zacali z pohara normalneho plastoveho v 18m.

cimage
31. jan 2022

Dcera mala sklenenu flasu a ked ju rozbila, tak som jej druhu nedavala. Dobre sa jej pilo z Rajca, tam je taky ventilcek co netecie ked netaha a odvtedy pije uz aj z klasickych flias a poharov. Skus mu vymenit za sklenenu a ked sa rozbije,tak dat uz bez cumla. Ale este to netreba nasilu riesit v tom veku.